utorak, 28.04.2009.

Dolce & Gabbana predlažu..





Moda je u detaljima. To svi znaju i nije baš preporučljivo previše se nakititi. Dolce & Gabbana dali su nekoliko prijedloga i skica kako možete izgledati ovo proljeće i ljeto, bilo da zablistate na ljetovanju, bilo prilikom posjeta nekom muzeju, u šetnji Parizom ili nekim parkom. Noć i dan, ali uvijek ležerno i mladenački.

Spring / summer '09
Ideje: Dolce & Gabbana
Ilustracije. Yuri Ahn


01.


02.


03.


04.


05.


06.


07.


08.


09.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.





I da baš u potpunosti ne zanemarimo dečke (ipak će vam on praviti društvo u Parizu ili na ljetovanju), evo i za njih barem tri skice i moguća prijedloga.



20.


21.


22.




Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 25.04.2009.

Yum yum, držanje ravnoteže..


Image Hosted by ImageShack.us



Što se može.... Zasigurno nije lako hodati na ovim malim neboderima. No, valjda postoji dobar razlog za to i vjerujem da žrtva nije prevelika. Sezona ide punom parom. Sve su kolekcije već odavno vani i najtraženiji modeli su se polako iskristalizirali. Evo jednog izbora gdje se većina modela, u svim mogućim kombinacijama boja, može naći u gotovo svim dućanima. Naravno, kao kopije dizajna - po mnogo prihvatljivijim cijenama.


Spring / summer '09


01. - Alexander McQueen – 415€


02. – Alexander McQueen – 610€


03. – Balmain – 1.000€


04. – Bottega Veneta – 650€


05. – Burberry prorsum – 550€


06. – Chloe – 740€


07. – Christian Louboutin – 595€


08. – Christian Louboutin – 595€


09. – Christian Louboutin – 595€


10. – Christian Louboutin – 595€


11. - Christian Louboutin – 895€


12. – Givenchy – 520€


13. – Givenchy – 620€


14 – Giuseppe Zanotti – 475€


15. – Jimmy Choo – 525€


16. – Lanvin - 630€


17. – Lanvin - 695€

18. – Marni – 490€


19. – Marni – 445€


20. - Marni – 490€


21. – Miu Miu – 640€


22. – Pedro Garcia – 300€


23. – Sergio Rossi – 480€


24. – Sergio Rossi – 790€


izvor: - net-a-porter.com


Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.04.2009.

Stavros Rules!!


Meni su najsimpatičniji bili otac i sin. Volio bih da uskoro u polufinalu takmičenja BGT ponude nešto novo. Znam da neće pobijediti. Pitanje je hoće li uopće doći do finala, ali ..eto...moje su simpatije na njihovoj strani.

Prošle sam godine na ovom blogu spomenuo Paul Pottsa, koji je bio prvi pobjednik takmičenja "Britains Got Talent", (2007) gdje su producenti upotrijebili isti način iznenadjenja publike kao kod danas sveprisutne Susan Boyle. Gusjenica se pretvara u leptira, a bazira se na našim predrasudama da oku nelijepo ili staro ne valja.

Spomenuo sam ovdje i jednog od pobjednika "The X factor" showa Leon Jacksona koji je većinu showa proplakao. Cijeli se show bazira na iznenadjenju i da volimo navijati za one koji gube. Ili mi barem tako mislimo. Publika traži svoju pravdu i voli u tome pomoći. Svi pobjednici kasnije postaju velike zvijezde i izdaju višestruko platinaste tiraže albuma.

Dakle, otac i sin. Neće pobijediti i neće izdati album. Ali, za mene su već pobijedili ovim kratkim, simpatičnim nastupom i malom zezancijom na "Lord of the dance" show i orginalni nastup Michael Flatleya. Potpuni amateri, koji su pokupili sve simpatije, protiv profesionalaca. Ili kako je jedan gledatelj, komentirajući na YouTubu nastup irskih plesnih profesionalaca i u inat njima napisao - Stavros Rules!!!!


Stavros Flatly - Greek Irish Dancers - Britains Got Talent 2009

srijeda, 22.04.2009.

Škola plesa


Vratimo se malo u 70-e. Ovaj spot stavljam zbog nešto mladje generacije. Čisto da znaju kojim je to i kakvim plesnim vještinama gospodin tata bacao čari na buduću ženu svog života (i to uspješno!). Superiorni plesni pokreti ovih pratećih plesača su svakako nešto što treba uvježbati. Pa - pravac u prvi klub. Ako je njima uspjelo.......kakav prekrasan primjer suptilne koreografije, koja suprotnom spolu nudi opuštenu vrijednost i naznačava životni stil budućeg milijunaša....zubo


Boys Town Gang - Can't Take My Eyes Off You





četvrtak, 16.04.2009.

Mladi lavovi i lavice


Christian Louboutin može još neko vrijeme bezbrižno spavati na lovorikama, ali mladi nezaustavljivo dolaze. Nicholas Kirkwood predvodi kolonu i munjevito je lansiran u prvu ligu dizajnera, posebno zadnjom kolekcijom, nedavno prikazanom na ovom blogu, koja je bila inspirirana sf. serijalom "Zvjezdane staze" (što je nepogrešivo oko blogerice "povuci - potegni" odmah uočilo).

Image Hosted by ImageShack.us



Camilla Skovgaard

01.
Photobucket

02.
Photobucket


Halle Berry je nastupajući kod Jay Lenoa i reklamirajući svoju liniju parfema pokazala da nosi Camilla Skowgaard sandale. Na donoj su slici te sandale u crnoj boji. Naravno, svaki će parfem nakon ovakve usporedbe još bolje i mirišljavije djelovati.





03.
Image Hosted by ImageShack.us






Georgina Goodman - spring / summer '09

04.
Photobucket

05.
Photobucket

06
Photobucket

07.
Photobucket

08.
Photobucket

09.
Photobucket

10.
Photobucket

11.
Photobucket





Jonathan Kelsey - spring / summer '09

12.
Photobucket

13.
Photobucket

14.
Photobucket

15.


16.
Photobucket

17.
Photobucket

18.


19.





Beyond Here Lies Nothin' (song by Bob Dylan and Robert Hunter) - Eternal Circle






Komentari (30) - Isprintaj - #

petak, 10.04.2009.

MARITHE + FRANCOIS GIRBAUD





Marithe + Francois Girbaud je brand namjenjen mladima i svoje dućane nastoje pozicionirati u blizini firmi kao što su Paul & Joe, Miss Sixty ili Diesel. Prvenstveno se bave odjećom, a ovdje je manji izbor njihove obuće za proljeće / ljeto '09.



Image Hosted by ImageShack.us











I nekoliko muških modela.











Chumbawamba - Tubthumping






Komentari (23) - Isprintaj - #

srijeda, 08.04.2009.

jedna, ali vrijedna.


.........................................Roger Vivier - spring / summer 2009.......................................

Image Hosted by ImageShack.us





Barry White - Can't Get Enough Of Your Love Baby





Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.04.2009.

John Galliano – mašta, fantazija i drama


Photobucket


Njegove su kolekcije slavlje estetike. Kao likovi iz neke novele. No, sam Galliano sad vjerojatno proživljava "Lost in translation" trenutke. On je čovjek koji se bori s vjetrenjačama i duboko je svjestan situacije da ovo nije njegov trenutak. Treba preživjeti činjenicu da je kriza ljudima otvorila oči i da su shvatili kako mogu bez mnogo stvari. Maštovita ekstravagancija je svakako nešto što se u teškim vremenima zanemaruje.


Photobucket

Photobucket


I kralj mode morao se pokoriti i napraviti jednostavne, razumljive komade odjeće. Galliano je uvijek odlična zabava, a modeli izgledaju kao da su rukom crtani.


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Pojedinačni umjetnički doživljaj je uglavnom ustuknuo pred golemom globalnom opasnošću krize. Nije vrijeme za eksperimente i ekstravaganciju. Treba igrati na sigurno i čekati da oluja prodje. Gallianova će briljantnost i simfonije iznenadjenja morati pričekati neka bolja vremena.


Photobucket


Galliano je vječni romantik i nostalgičar. Torba slična ovoj lako bi se dala pronaći na dnu bakina ormara ili u kakvoj staretinarnici.


Photobucket


Obuća više liči na minijaturne skulpture nego na neki nosivi komad, ali....


Photobucket

Photobucket


.

...naravno da je njegova ideja ovih neobičnih cipela itekako nosiva i uspješno pokradena. Talijanska firma Casadei je malo iskopirala umjetnika, umila i preradila orginalni Gallianov dizajn i predstavila cipele na donjoj slici kao dio svoje kolekcije i prodaju ih za 500€.


Photobucket


Ali, na sreću, kriza ne znači da moda neće i dalje biti inovativna i da će lavina Gallianovog kreativnog potencijala biti zaustavljena, što pokazuje i ovaj detalj iz njegove jesen '09 kolekcije.


Photobucket




Paul Carrack - No Doubt About It





Komentari (12) - Isprintaj - #

petak, 03.04.2009.

Wayfarer – Povratak u budućnost


Photobucket


Ray Ban ima jedan vanvremenski model naočala – Wayfarer, koji je zadnjih godina ponovo u velikom naletu. Sredinom prošlog stoljeća, u 50-im i 60-im, Wayfarer su nosile najveće ondašnje ikone stila. Andy Warhol, Audrey Hepburn, John Kennedy, James Dean, Marilyn Monroe…..


Photobucket


Wayfarer je od nastanka bio izbor pametnih ljudi i izbor buntovnika, a Bob Dylan, bez sumnje, nosi najveće zasluge za pronošenje slave tih najudobnijih cool načala.


Photobucket


Audrey Hepburn ih je proslavila 1961 u filmu Breakfast at Tiffany's, a te naočale postaju nezmamjenjivi simbol lagodnog života na Azurnoj obali.


Photobucket


Šašavih disco 70-ih dolazi do zasićenja i Wayfarer pomalo pada u zaborav, a zamjenjuje ga drugi Ray Banov model koji ponovo ulazi u modu – Aviator.


Image Hosted by ImageShack.us



U 80-ima, Wayfarer se snažno vraća preko filma "Blues Brothers”, čiji su postale zaštitni znak.


Photobucket


Povratak originalnom, buntovničkom dizajnu, izbor raznobojnih okvira i nove, izvanredne marketinške strategije koje je primjenio proizvodjač Ray Ban naočala - talijanska Luxottica, doveli su novog, iznimno visokog porasta prodaje zadnjih godina.


Photobucket


Upravo je nevjerojatno što je sve u stanju napraviti običan komad plastike. Rade se u nekoliko veličina, pa uvijek treba pažljivo isprobati sve veličine i vidjeti koja najbolje pristaje vašem licu.


Photobucket




The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody To Love






Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>