petak, 03.04.2009.

Wayfarer – Povratak u budućnost


Photobucket


Ray Ban ima jedan vanvremenski model naočala – Wayfarer, koji je zadnjih godina ponovo u velikom naletu. Sredinom prošlog stoljeća, u 50-im i 60-im, Wayfarer su nosile najveće ondašnje ikone stila. Andy Warhol, Audrey Hepburn, John Kennedy, James Dean, Marilyn Monroe…..


Photobucket


Wayfarer je od nastanka bio izbor pametnih ljudi i izbor buntovnika, a Bob Dylan, bez sumnje, nosi najveće zasluge za pronošenje slave tih najudobnijih cool načala.


Photobucket


Audrey Hepburn ih je proslavila 1961 u filmu Breakfast at Tiffany's, a te naočale postaju nezmamjenjivi simbol lagodnog života na Azurnoj obali.


Photobucket


Šašavih disco 70-ih dolazi do zasićenja i Wayfarer pomalo pada u zaborav, a zamjenjuje ga drugi Ray Banov model koji ponovo ulazi u modu – Aviator.


Image Hosted by ImageShack.us



U 80-ima, Wayfarer se snažno vraća preko filma "Blues Brothers”, čiji su postale zaštitni znak.


Photobucket


Povratak originalnom, buntovničkom dizajnu, izbor raznobojnih okvira i nove, izvanredne marketinške strategije koje je primjenio proizvodjač Ray Ban naočala - talijanska Luxottica, doveli su novog, iznimno visokog porasta prodaje zadnjih godina.


Photobucket


Upravo je nevjerojatno što je sve u stanju napraviti običan komad plastike. Rade se u nekoliko veličina, pa uvijek treba pažljivo isprobati sve veličine i vidjeti koja najbolje pristaje vašem licu.


Photobucket




The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody To Love






Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>