nedjelja, 17.05.2009.

Posudim, pa prekrojim... (H&M)


H&M - jesen 2009 / 10



Švedski gigant brze mode, H&M upravo je izdao svoj look book za jesen 2009 godine. Lijepo to izgleda i nema zamjerki. Njihovi su dizajneri, po običaju, pažljivo promatrali, posudili tu i tamo, većinom sve iskopirali, malo prekrojili i kolekcija je nastala. Čarape su posudili od sestara Rodarte, jakne od Balmaina, a vidi se da je H&M odlučio prihvatiti trend širokih ramena. Vi koje niste sigurne u taj osebujan stil i ne vjerujete da bi se široka ramena mogla opet vratiti - pripremite se. Mladjim će generacijama njihove mame objasniti značenje modnog utjecaja Krystle i Alexis. Dinastija je ponovo u igri, blago nama...





Na prvoj slici može se vidjeti kako je H&M pažljivo proučio i procijenio utjecaj talijanskog mag (ili mad..) dvojca, Dolce & Gabbane i prigrlio kroj širokih ramena. A to će onda ići na tržište u malo većim serijama.


Dolce & Gabbana - jesen 2009














Kao i kod Balmaina i kolekciju Dolce & Gabbane je dobro nekoliko puta pažljivo pogledati i tek se onda, kroz detalje vidi sva kreativna genijalnost milanskih majstora. Vrijedi primjetiti da H&M nikako nije htio propustiti ostvariti laku zaradu na trenutno najpopularnijoj jakni na tržištu, pa su napravili svoju (skromnu) verziju Balmainove vojne jakne. Ipak, za razumjeti je, jer biti će otprilike dobrih... 7.700 € jeftinija. Možda će mali problem biti sama specifičnost tog odjevnog predmeta, ako se pojavi na ulicama u ogromnim količinama. Kako je jedna draga blogerica primjetila u komentarima, Michael Jackson je medju nama, a Balmain je jedina modna kuća koji je u stanju Michael Jacksona vratiti u modu. I to s lakoćom, zaključili su urednici Style.coma.



H&M - jesen 2009 / 10





Prisjetimo se još jednom fantastičnog originala koji je već nekoliko puta prikazan na ovom blogu. Svaki put kad vidim ovu jaknu postane mi jasnija astronomska cijena te jakne (pamuk i metalni ukrasi), kao i to da su se svjetske slavne zvijezde doslovce raspametile za njom. Ovoga puta slikana je na modelu, a na samom kraju je i malo drukčija, jeftinija verzija Balmain jakne, koju nosi Rihanna (što je na ovom blogu nepogrešivo snimilo i komentiralo oštro oko još jedne drage blogerice).






Izvor: style com & mode.feber.se



<< Arhiva >>