nedjelja, 24.05.2009.

Electra - Retro šik



Američka firma - Electra - probila se na zahtjevno tržište bicikala vrlo jednostavnom idejom. Izradom bicikla za nebicikliste. Spojili su ideju, izvrsne performanse bicikla, kao i prvorazredne materijale s odličnim dizajnom. Bicikl za slobodno vrijeme koji traži laganu, ugodnu, neopterećenu vožnju u prirodi.


01. - Amsterdam Classic 3i




Nedavno je novinar New York Timesa, pišući u svojoj kolumni osvrt na pariški tjedan mode, usputno davao dojmove samog grada i spomenuo je kako je vidio jednu damu koja je u košari na prednjem dijelu svog bicikla vozila velikog psa - retrivera i primjetio je kako je to 'vrlo pariški' i da je nemoguće takvo što vidjeti u bilo kojem drugom gradu. Kako i sam imam takvog psa (30 kg.), ne znam kako je uopće posjela psa u košaru. Moja bi kujica od straha pobjegla do samog Pariza. Bila je to neka vješta dama. No, ne sumnjam da je koristila neki ovakav bicikl.



02. - Townie Holiday 3i



Nije se bilo lako probiti u Americi, jer tamo je ideja u startu bila čudna. Bicikl se koristi za vožnju, za izazove, mountin byke je stvar koja se traži i trgovci su bili vrlo nepovjerljivi. Kome treba šminkerski bicikl za slobodno vrijeme? Ali, tržište je naglo presudilo, iz dućana su počele stizati vijesti o nevjerojatno dobroj prodaji i danas se Electra bicikli prodaju gotovo svugdje po svijetu. Kompanija je započela suradnju s dizajnerima, što je rezultiralo još većom prodajom - bez obzira na cijenu. A cijene se kreću od 400 - 800€. Više o toj firmi i mjestima prodaje može se naći na njihovim stranicama.



03. - Amsterdam 3i Madonna - dizajn Alexander Girard


04.. - Amsterdam 3i Tree of life - dizajn Alexander Girard


05. - Amsterdam Classic 3i


06. - Amsterdam Classic 3i


07. - Black Betty 3i


08. - Amsterdam Original 3i


09. - Amsterdam Baloon 8d


10 - Dizajn Petro Zillia
Image Hosted by ImageShack.us


Naravno, uvijek je dobro biti u ugodnom društvu. Pa neka i on malo okreće pedale i uživa u vašem zavodljivom glasu dok pomno sluša vaše najnovije dogodovštine iz škole ili intrigantan opis kolegica s posla. Neka sve vaše i njegove stvari gentlemanski ponese sa sobom, da bi vi mogle na miru uživati, a u tome će mu svakako pomoći neki od ovih dostavnih modela.



11. - Delivery 3i


12. - Delivery 8d





Butch Cassidy and the Sundance Kid - Raindrops Keep Fallin' on My Head




<< Arhiva >>