nedjelja, 10.05.2009.

Tarantino - Yes, he Cannes!





Uma Thurman je s Tarantinom napravila velike stvari. Kultnim filmom "Pulp Fiction" (1994), osvojili su "Zlatnu palmu" na kanskom festivalu i ušli u filmsku povijest. Ona je kasnije odlukom francuske vlade odlikovana za svoj doprinos filmskoj umjetnosti. Slavna je glumica naglašavala kako Cannes poštuje odlična autorska djela, ali je takodjer primjetila da joj odgovara glamour tog festivala. "...Kad se u prekrasnoj toaleti penješ tim stepenicama možeš samo reći - hvala na svakom ovom koraku..."

No, dolaze nova vremena i Quentin Tarantino ima novi film, a ima i novu zvijezdu. Diane Kruger.





Nakon dosta odugovlačenja, konačno na vidjelo izlazi šesti film Quentina Tarantina. Film se zove "Inglourious Basterds", a Diani društvo prave Brad Pitt i Eli Roth. Radnja je smeštena u vrijeme drugog svjetskog rata, a po najavama film je radjen po uzoru na špageti westerne. Nekoliko američkih vojnika, židovskog porijekla, imaju misiju ući u Francusku u vrijeme nacističke okupacije. Kako je ipak riječ o Tarantinovom filmu, ta će misija biti krvava, a čini se da će biti i poprilično skalpiranja.





Po Tarantinovim rječima film je podijeljen u pet poglavlja, od koji svako ima svoju strukturu i atmosferu. Najave kažu da film sadrži neke dosad najekstavagandnije scene, stoga oprez. Samo jedna od njih – 23 minutna scena u podrumskom baru, opisana je kao minijaturni "Reservoir dogs" film. (Tarantino se time posebno ponosi, a nas vjerojatno čeka gledanje s raširenim prstima na očima.)

Inglourious Basterds - Movie Trailer




Filmska će premijera biti uskoro na festivalu u Cannesu, a film u distribuciju kreće krajem osmog mjeseca ove godine. Pa dok ne vidimo nove, divlje ideje režisera "Pulp Fictiona", pogledajmo kako, izmedju ostalog, zvijezde filma odradjuju modni PR.


Image Hosted by ImageShack.us

01.
Diane Kruger:
grudnjak - Miu Miu $445
suknja - Chanel $6,665
cipele – Dior
najlonke – Agent Provocatour (na svim slikama)

Quentin Tarantino:
odijelo – Giorgio Armani - $3,395
cipele – Dolce & Gabbana





02.
cipele - Christian Louboutin





03.
korzet haljina - Alexandra Wang $795
odijelo - Dolce & Gabbana $2,995





04.
odijelo – Boss $795
grudnjak (u ruci) – 3.1 Phillip Lim
grudnjak (na svjetiljci) – Deborah Marquit


Izvor i slike:
T magazine - New York Times
Imdb.com


I sad bi trebala uz Tarantina ići neka teža glazba. Recimo "Sonne", grupe Rammstein. Jer, kao što u najavi filma kažu – niste vidjeli rat dok ga niste vidjeli očima Quentina Tarantina. Neka bude ipak nešto lakše. Chingon je izvanredno, u rock aranžmanu, obradio tradicionalnu pjesmu "Malagena Salerosa", koja je bila jedna od glazbenih podloga prošlog Tarantinovog filma "Kill Bill Vol. 2"


Chingon - Malaguena Salerosa




<< Arhiva >>