14

petak

lipanj

2013

I novinarska grupa odlazi na zasluženi odmor...

Podjelom priznanja odnosno diploma za požrtvovan rad u novinarskoj skupini Učeničkog doma naše Škole za primalje i mi smo obilježili kraj školske godine. Te se zaputili na zasluženi ljetni odmor. Curke koje su vas ove godine razveseljavale testovima u prvome broju lista "Baby boom", a potom i na stranicama ovog bloga, svakako su zaslužile i našu i vašu pohvalu. Posebice jer se mnoge od njih nikad ranije nisu susrele s novinarstvom, ali su tijekom godine izrasle u prave male reporterke, izvjestiteljke, komentatorice, kritičarke.
VELIKO HVALA SVIMA NJIMA..... i čitamo se (opet) najesen!

prof. Maja Feil Ostojić, voditeljica Doma i novinarske skupine

10

ponedjeljak

lipanj

2013

Plavuša, brineta ili crnka? Ili čak crvenokosa...

By Nives Kupčarić


One su najljepše, najzgodnije i najgluplje i muškarci ih najviše vole - one su plavuše! Plavuše su u prošlosti bile predmet obožavanja i mogle su birati muškarca, a istraživanja su pokazala da su plavuše još uvijek najprivlačnije. Prema britanskim istraživanju je ispalo da su plavuše muškarcima samo predmet žudnje i da ih ne bi ženili, no hrabar muškarac se ne plaši oženiti ženu koja mu predstavlja opasnost. Vjerojatno ne znate ni jednu osobu koja vam bar jedan vic o plavuši ne bih znala ispričat. Blonde možda izgledaju glupe, ali ako to mislite pogledajte koliko ima plavuša koje su medicinske sestre, doktorice, koliko plavuša ide na fakultet pa se zapitajte da li se tim vicevima dokazuju da su plavuše glupe ili da se netko boji da ne ostane bez partnera. Dokazivanja su pokazala da se mnogo plavuša izvlači na izreku „Ah, to je zato što sam plava“ , a dobro je poznata i ona „Plavuše se bolje zabavljaju“
P.S. Ovo se odnosi na prave blonde, a ne na žute cure ;)

Brinete su poznate kao najinteligentnije žene, neka istraživanja su pokazala da bi se veliki postotak muškaraca prije oženio s brinetom nego s plavušom. Brinete su doživljene kao promišljene i stidljive osobe. One imaju prednosti kada su u pitanju kuhinja, održavanje kuće, raspoređivanje novca. Brinete su vrlo lijepe i pametne žene, pa ako želite miran i uobičajen život ofarbajte se u smeđe!

Muškarci ih vide kao najvatrenije žene, eh da, to su crnke. One se pokazuju kao tajnovite i privlačne žene. Ima i tu jedna izreka „Crnke su za muškarce, a plavuše za dječake“. Crnke su vjerne i uživaju u zabavi i znaju kad je granica.

Crvenokose se žene često doimaju tajanstvenim i vilenjačkima. Prikazane su kao slika uzbuđenja, snage, samopouzdanja i vrlo su zaigrane. Velike su zavodnice i istraživanja pokazuju da imaju više zabave u krevetu od plavuša, brineta i crnki.

Eh, curke nadam se da ćete pronaći pravu boju kose u kojoj ćete se osjećati zadovoljno i sretno. S izborom boje kose naravno! :)










07

petak

lipanj

2013

Gost iz lišća

By Barbara Lukić

Jednog popodneva dok se hodnicima vijala tišina,
ispod jedne hrpe lišća bješe tmina.
Iz ovih razloga pojavio se nosić crni,
a iz sobe se začuje glas: "U lišće ga vrni"!
Uz smijeh naglasaka čudnih
i očiju cura budnih,
naš gost tackao je po travi,
uz samo jednu rečenicu u glavi:
"Nemojte me plašiti jer nisam zao
samo sam se pokazao kako bi vam malo radosti dao".
I dok smo ga s čudom promatrale
u lišće smo ga polagano vraćale.
Zahvaljujući njemu vrijeme nam brže prođe,
a novi dan bez njega opet nam dođe.



Tko pjeva zlo ne misli ilitiga Top lista našeg Doma

By Martina Brkanac & Ines Tarandek

Svi već jako dobro znamo da svaki novi singl s vremenom preraste u nešto što za nas znači "živa dosada". Bilo da slušamo svakoga dana radio ili se vrte hitovi na bilo kojoj vrsti medija, shvatimo da se svaki singl ponavlja. S obzirom da nam život u Domu i ne daje mnoge mogućnosti za praćenje novih hitova, a i Wi-Fi nam je zakazao, prošetale smo se od sobe do sobe i raspitale se što cure slušaju. Među svim singlovima i hitovima koje smo dobile, među prvima su bili hitovi s, dobro nam poznatog, Narodnog radija. Među tim pjesmama se kriju zaista neki ludi hitovi, pa smo ih odlučile podjeliti s vama. Zato, ako vam je dosadno, pleše vam se, a ne znate uz što, na pravom ste mjestu. Jedino što trebate je "navinuti" glazbu na maximalno i privatni party samo tebe počinje. I eto, mi vam nudimo nekoliko domaćih zabavnjaka i skladatelja naše glazbe. Nadamo se da ćete naći nešto za sebe i uživati!!

1. Na ovom mjestu ćemo preporučiti Maju Šuput i njezin novi hit "Nek ti bude krivo". Osim što se pjesma zadnjih nekoliko dana stalno vrti po medijama, ona isto tako odnosi sve ljubavne probleme. Ova pjesma je savršeni izbor za djevojke slomljenih srca koje se žele "neprimjetno osvetiti" svom dečku zbog ljubavne drame koju joj je priredio. Cure, glavu gore i budite ponosne na ono što jeste, žensko biće. :)


2. Pod ovim rednim brojem kriju se Mejaši, band koji se proslavio spektakularnom pjesmom "Zorica", a koja je u kratkom vremenskom roku pridobila srca svih mladih. Pa čak i ako ne voliš ovaj stil, iz vlastitog iskustva ti preporučamo da je bar jednom odslušaš jer ne samo da je pjevušna već te i navodi na smijeh. Živa zaraza. :D


3. Na ovo mjesto smjestili smo Severinu Vučković s njenim hitom "Tarapana". Ako si u zadnje vrijeme naletila u neki diskač s domaćim hitovima, uvjerene smo da se pjesma bar jednom reproducirala s Dj-evog laptopa. Pjesma je curama već odavno u malom prstu jer i sama po sebi daje do znanja da više nisu u modi dečki lošeg i naivnog karaktera. Djevojke, dajte im do znanja da niste "laka roba" i da vas se ne može imati kada oni to požele. Naučite i vi manipulirati njima! ;)


4. Mjestu koje smo trebali kvalitetno popuniti, zauzeli smo pjesmom koja pogađa ravno u srce. Kombinacija Ivana Zaka i Begini-ja je poput dobitne kombinacije. Pjesma koju su izdali "Obriši suze" je poput neke utješujuče pjesme. Ali koliko god ona dobra bila, ne dajte da vas nasamare njome neki likovi koji će se naći kad ćete biti baš najranjivije. Pjesma je super da je preporučite nekoj frendici koja ima ljubavni brodolom.


5. Zadnje, ali ne i manje vrijedno mjesto zauzima hit "Prvi dan života" od Kristine. Hmm... Ako su u tijeku neke pripreme za izlazak na neki super party, nečiju proslavu rođendana ili pak "sudar", iz vlastitih iskustva znamo da ova pjesma "drma". Osim što si uz nju pripremaju glasnice za daljne razgovore, ona isto tako i razgiba noge. Ako pak slijedi neki "teži" fizički napor, najbolje je da uz ovu pjesmu riješite sve što trebate. Hit je jednostavno zakon i da se poslušati.


Možda nismo zadovoljili svačiji ukus, ali to nije razlog da "slučajno" ne kliknete na neku od ponuđenih pjesama, jer u našem Domu ovo su super hitovi za bilo kakvu vrstu prigode. Čak i oni koji ih najviše mrze opuste se uz bar jedan singl i uživaju, pa zašto ne bi i ti prodrmala svoje kukove i krenula laganijim korakom u naprijed? Možda je sad pravo vrijeme da se preorjentiraš, tko bi znao?!

Vaša kosa i muški pogled na nju

By Ines Tarandek

S obzirom da je nama curama bitno da u svakom trenutku za određenog dečka izgledamo "savršeno", većina djevojaka zanemaruje svoju kosu koja je ustvari najveći mamac.
Po najnovijim istraživanjima dokazano je da muškarci na ženama najprije primjete kosu, a tek onda oči, crte lica ili eventualni prištić kojeg pokušavate sakriti.
Evo kako ovo sve izgleda u brojikama:
- 38% muškaraca priznalo je da ih najviše privlače djevojke s ravnom i puštenom kosom, naravno mirišljavom i prirodne boje
- 33% je pak reklo da im se sviđa puštena, ali kovrčava kosa i da je ona najbolji odsjaj njezine zaigranosti, a opet i ozbiljnosti. Isto tako navode kako se po ovoj kosi ne može najbolje isčitati osoba i upravo zbog toga im prilaze kako bi ih bolje upoznali
- 13% ih je reklo da im se sviđa zavezana kosa bilo da se radi o nekoj punđi ili pak najjednostavnijem repu

Dok nas 71% cura očekuje da će njihova kosa i frizura biti nezamjećena, samo četrvtina tvrdi da očekuje već i na prvom spoju same pohvale za frizuru.
Kako god bilo, jedna stvar muškarce nikako ne privlači na našoj kosi, a to je mnogo nepotrebnih preparata poput šljokica kod večernjih izlazaka ili laka za kosu. Ona bi svakako trebala mirisati i biti uredna. Ako pak pokušate kosu očuvati i ne tretirate ju neko vrijeme pa je ona s razlogom masna ili ne prirodna, možete očekivati da vam se nitko neće udostojiti približiti od muškog roda. Oni pak djevojke s takvom kosom smatraju ne organizirane ili jednostavno nemarne i nezainteresirane. Ovo im je samo znak: Ne prilazi ili imam previše obaveza ili me nije briga kako ću izgledati u tvojim očima!!
Zato, bila u najvećoj strci ili gužvi, odvoji par minuta da opereš kosu u nekom extra mirišljavom šamponu i ne daj da te masna kosa obilježi među muškim društvom, jer koliko god se dobre glasine brzo širile, vjeruj, isto tako je i s onim lošima.






Kako preživjeti kraj školske godine?!

By Zvonimira Ivančević

Kraj školske godine nam je sve bliži, još malo pa gotovo. Svi učenici su nervozni i sretni. Nervozni zbog ocjena, a sretni što će uskoro moći napokon uživati u ljetnim praznicima.
Ovih zadnjih dana uči se sve u šesnaest. A kako preživjeti kraj...??
Pa kao i svake godine, tempus fugit (vrijeme leti!), važno je samo imati sve pozitivne ocjene tako da ne moraš na popravni u sedmom mjesecu ili ne daj Bože ponavljati godinu. Svi naravno, jedva čekamo kraj i malo odmora. Htjeli bi da nam praznici traju duže, ali što je, tu je. Kao što sam i rekla, najbitnije je proći s pozitivnom ocjenom i bez popravaka, a ostalo je sve lagano. Neki će morati učiti sve do zadnjeg tjedna, dok će drugi moći dignuti sve četiri u zrak i uživati u posljednjim danima ove školske godine. A za učenje ti je bitno dobro se naspavati, skoncentrirati se i rasporediti svoje vrijeme. Kada pak ispraviš ocjenu, možeš se slobodno nagraditi.
I tako će nam brzo proletjeti i ovaj zadnji tjedan... Tada slijedi uživancija sljedeća dva i pol mjeseca!



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.