Seminar "Privrženost kao specifična socio-emocionalna veza između djeteta i majke"

petak , 26.10.2012.



U okviru edukacijskog programa za jačanje roditeljskih kompetencija u četvrtak 25. listopada 2012.g. u organizaciji Udruge "Pozitiva" održan je seminar posvećen važnosti konzistentne psihološke dostupnosti majke djetetu i primjerenog reagiranja majke na djetetove signale i potrebe. Polaznice su educirane o obilježjima različitih oblika privrženosti majke djetetu (sigurna, izbjegavajaća i anksiozna privrženost) te njihovim posljedicama za psihosocijalni razvoj djeteta, kao i za socijalno i emocionalno funkcioniranje u odrasloj dobi.
Seminar je vodila mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije, a nakon power-point prezentacije uslijedili su primjeri iz kliničke prakse te rasprava i diskusija.

Projekt "Učenje roditeljstva nakon stresnog iskustva maloljetničke trudnoće i poroda", koji Udruga provodi u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, nastavlja se u utorak 13. studenog 2012. edukacijskim seminarom " Igrom do učenja o sebi i djetetu" koji će voditi Marija Dautović, dipl. pedagog.

<< Arhiva >>