Radionica "Glazbom i plesom pokrenimo život"

srijeda , 29.08.2012.

U sklopu projekta „Korak bliže osobama 3. životne dobi“, koji Udruga "Pozitiva" provodi u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva zdravlja, večeras je u prostorijama novogradiške Udruge umirovljenika pod vodstvom Darije Pavlović, dipl. socijalne radnice održana kreativna radionica „Glazbom i plesom pokrenimo život“. Radionica je organizirana kao model okupacione terapije za starije osobe, s ciljem ispunjavanja vremena kvalitetnim i ugodnim sadržajem koji ima i terapijsku učinkovitost - otklanja loše raspoloženje i anksioznost, emocionalno relaksira, stimulira osjećaje za zvuk i ritam, olakšava komunikaciju, reducira osjećaj dosade, potiče kreativnost.

Radionica je kod ciljne skupine osvijestila kako kroz zvuk i pokret možemo pozitivno utjecati na sebe i druge, a na zvuke tamburice poskočile su i noge i srca pa je ovo bio susret pun životne radosti.
Poneseni dobrom energijom i vitalnošću naših umirovljenika, želimo im aktivno i zdravo starenje.















Radio-emisija "Facebookomanija"

utorak , 28.08.2012.


27. kolovoza 2012. u dvosatnom večernjem terminu Radija Nova Gradiška Udruga "Pozitiva" realizirala je edukativnu radio-emisiju „Facebookomanija“.
Kristina Terzić, dr. med. specijalizantica psihijatrije educirala je mlade o štetnim posljedicama ovisnosti o društvenim mrežama na planu fizičkog i mentalnog zdravlja, te emocionalnog i socijalnog funkcioniranja, kao i o psihičkim obilježjima ovisnika o društvenim mrežama. Na kraju je istaknula važnost kontroliranog provođenja vremena online, te dala korisne savjete mladim slušateljima kako spriječiti,ili s druge strane, kako se osloboditi ovisnosti o društvenim mrežama.
Edukativna radio-emisija prva je aktivnost u sklopu Projekta "Uhvaćeni u zamku društvenih mreža", koji Udruga "Pozitiva" provodi u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

UDRUGA POZITIVA - S mladima za mlade

subota , 11.08.2012.



Uz čestitku povodom 12. kolovoza - Međunarodnog dana mladih, članovi Udruge „Pozitiva“ mladima s novogradiškog područja upućuju veliko HVALA na ukazanom povjerenju i odazivu dosadašnjim aktivnostima Udruge.
Prioritetna područja rada Udruge „Pozitiva“ i dalje će biti prevencija ovisnosti i nasilja, te promicanje zdravih stilova života i organiziranog provođenja slobodnog vremena mladih. U nastojanju da Nova Gradiška bude grad zdrave i NE-ovisne mladeži, Udruga „Pozitiva“ će u narednom razdoblju uz potporu Ministarstva zdravlja provoditi projekt prevencije poremećaja hranjenja „Emocionalno jedenje - put u ovisnost“ , te projekt „Uhvaćeni u zamku društvenih mreža“ uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.



Dobitnici nagrada „Dani udruga 2012 - Dan otvorenih vrata“

petak , 03.08.2012.



U sklopu „Dana udruga 2012“, čiji su organizatori  Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske, TACSO- ured tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva,  16. lipnja 2012. je diljem Hrvatske održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“ u kojoj je sudjelovalo 130 udruga iz svih krajeva Hrvatske. Izvještaje organizatorima o provedenom Danu otvorenih vrata dostavilo  je 27 udruga, a  organizatori Dana udruga odabrali su 5 najuspješnijih udruga koje su zaslužile posebne nagrade za svoj trud. Prilikom odabira posebnu pozornost  obratili su načinu na koji je udruga osmislila Dan otvorenih vrata i okupila zainteresirane građane u svojoj lokalnoj zajednici, ponuđenom sadržaju, broju posjetitelja, te popraćenosti u lokalnim medijima. 


Prema odluci organizatora „Dana udruga 2012“  prvoplasiranima su proglašene novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“ i Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji "Srce" Sv. Ivan Zelina


Prvoplasirana Udruga „Pozitiva“ Nova Gradiška nagrađena je od strane organizatora „Dana udruga 2012“ namjenskim poklon-bonom ACT Printlab d.o.o. Čakovec za dizajn promotivnog materijala, a Udruga je primila i Zahvalnicu  te paket knjiga organizatora Dana udruga.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>