Udruga "POZITIVA" na "3. brodskom simpoziju o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima"

petak , 11.12.2015.

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i uz potporu Ministarstva zdravlja u Slavonskom Brodu se 10.-11 prosinca 2015. g. održava „3. brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima“ pod motom „ Prevencijom do zdrave mladosti “.
Radni dio simpozija odvija se u četiri područja: Preventivni pristup modernim ovisnostima (kockanje, računalne igrice, Internet), Rana intervencija i detekcija, Psihosocijalni tretman djece i mladih i Terapijski pristup zlouporabi alkohola i modernim ovisnostima. Simpozij je okupio liječnike, psihologe, pedagoge, defektologe, socijalne radnike i druge stručnjake koji se u svom radu susreću sa rizičnim ponašanjem i ovisnostima kod mladih.
Usmena izlaganja na Simpoziju imale su i predstavnice Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ - mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije na temu “Internetomanija” u okviru koje je predstavljen projekt "Uhvaćeni u zamku društvenih mreža" koji je Udruga "Pozitiva" provodila 2012.-2013.g. uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, te Mira Linjaković, prof. pedagogije s predstavljanjem projekta „Od igre do ovisnosti“ – projekta prevencije ovisnosti o računalnim igrama koji je Udruga "Pozitiva" provodila 2013.-2014.g. uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i koji koji je bio prijavljen na natječaj Pompidou grupe Vijeća Europe za dodjelu Europske nagrade iz područja prevencije ovisnosti za 2014.g.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>