Udruga "Pozitiva" u Europskom tjednu - program "Europsko-hrvatsko za mlade"

četvrtak , 30.04.2015.

 photo 9_zpsirfg3c2n.jpg I ove godine Udruga“Pozitiva“ obilježava Tjedan Europe u Novoj Gradiški. Prošle godine je to bilo projektom „Pozitivno u Europu“, a ove godine „Europsko-hrvatsko za mlade“
Projekt će biti realiziran uz sufinanciranje Ureda za razvoj i EU integracije Slavonski Brod i bit će dio županijskog obilježavanja Europskog tjedna.

Ove godine u aktivnostima će nam se pridružiti Elektrotehnička i ekonomska škola , Industrijsko-obrtnička škola, Gimnazija Nova Gradiška, ali i sve osnovne škole koje gravitiraju gradu.

Tjedan započinjemo kreativnom radionicom na kojoj će srednjoškolci izrađivati promotivne rekvizita za biciklijadu i materijale za Dan otvorenih vrata.

5.05. 2015. planiramo biciklijadu koja kreće u 10:00 sati iz dvorišta Elektrotehničke i ekonomske škole i idemo u smjeru Industrijskog parka. Zaustavit ćemo se ispred Europa direkta i tamo zajedno s njihovim zaposlenicima realizirati okrugli stol na temu“Neformalni oblici obrazovanja u EU“ Nakon toga se vraćamo u školu.

7.05.2015. organiziramo Dan otvorenih vrata u sve tri naše srednje škole i pozivamo sve zainteresirane učenike osmih razreda i njihove nastavnike da nas posjete u vremenu od 10:00-13:30 sati. Škole će se potruditi pokazati učenicima mogućnosti koje im se pružaju pri izboru zanimanja i nastavku školovanja. Također će im pokazati kako smo svojim radom povezani sa europom kroz Erasmus i druge oblike usavršavanja i osposobljavanja za birano zanimanje.

8.05.2015. mladi u našem gradu pokazat će kreativnost u glazbenim vodama organiziranjem koncerta „Europsko-hrvatsko za mlade“ koji će biti na ljetnoj pozornici točno u podne. Pozvani su svi mladi koji žele pokazati svoj glazbeni talent.



Na sva događanja pozivamo naše sugrađane, učenike, roditelje i sve one koji žele s nama obilježiti ovaj tjedan.

Stručni skup "Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju djece i mladih"

srijeda , 15.04.2015.


 photo pozitiva1_zpsxbwtd1yp.jpg U sklopu projekta "Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih" Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja "Pozitiva" danas je u prostorijama Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Nova Gradiška održan stručni skup "Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju djece i mladih".
Stručni skup okupio je predstavnike Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nove Gradiške, Gradskog društva Crvenog križa (Program "Harm reduction") te zdravstvene djelatnike iz novogradiške bolnice (Odjel psihijatrije, Odjel pedijatrije) i Zavoda za javno zdravstvo.
Voditeljica Kristina Terzić, dr.med. specijalizantica psihijatrije je nakon predavanja u interaktivnom pristupu potaknula sudionike na analizu mogućnosti i ograničenja u provođenju skrbi o mentalnom zdravlju djece i mladih u lokalnoj zajednici, kao i na jačanje mreže partnerstva javnog i civilnog sektora. Sudionici skupa definirali su ulogu zdravstva, socijalne skrbi i organizacija civilnog društva u provedbi nacionalnih i lokalnih strategija za zaštitu, očuvanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja djece i mladih.
Predstavljeni su i lokalni kapaciteti za prevenciju i liječenje mentalnih poremećaja u populaciji djece i mladih (edukativni programi, savjetovališta, medijske kampanje) , s naglaskom na bolesti ovisnosti.

 photo pozitiva_zpsad5ujkvz.jpg

 photo ozt05big_zpshvhgwazu.jpg

Udruga "Pozitiva" Projekt provodi od rujna 2014. u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, a u sklopu Projekta tijekom svibnja i lipnja ove godine biti će organizirana fokus grupa "Lokalni program za mlade" s članovima Vijeća učenika novogradiških srednjih škola, suportivna grupa „Rizici profesionalnog sagorijevanja u borbi protiv ovisnosti“za stručnjake-pomagače te prezentacija rezultata Projekta u formi postera na info-štandu povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga – 26. lipnja 2015.



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>