Radionica "Lajkaj me u oči"

utorak , 23.04.2013.

U sklopu projekta "Uhvaćeni u zamku društvenih mreža" koji Udruga "Pozitiva" od 1. srpnja 2012.g. provodi u suradnju i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, u utorak 23. travnja 2013. s korisnicima iz ciljne skupine mladih dobi 15-19 godina održana je radionica „Lajkaj me u oči“. Radionicu je vodila Kristina Terzić, dr.med. specijalizant psihijatrije, a organizirana je s ciljem poboljšanja direktne komunikaciju među mladima i poticanja mladih da svoje stavove i emocije pokazuju jedni drugima verbalnim putem,a ne putem „lajkova i komentiranja statusa“. Osim razvoja komunikacijskih i socijalnih vještina, stavljajući ih u poziciju neposredne komunikacije s vršnjacima, radionica je istakla značaj neverbalnih znakova i ljepotu korištenja svih osjetila u komunikaciji.





U sklopu Projekta u pripremi je letak „Putokaz za grad zdrave mladeži“, koji će Udruga distribuirati na info-štandu "Posluži se zdravim", upriličenom u lipnju povodom Međunarodng dana borbe protiv zlouporabe droga.

Sudjelovanje na radionici „Komunikacijski mehanizmi uvjeravanja i bihejviorizmi u ljudskom donošenju odluka“

četvrtak , 18.04.2013.

U organizaciji Savjeta mladih Brodsko-posavske županije i Građanske inicijative "NG-buntovnici" danas je u velikoj vijećnici Grada Nove Gradiške održana radionica „Komunikacijski mehanizmi uvjeravanja i bihejviorizmi u ljudskom donošenju odluka“. Predavač je bio Fran Mikuličić, stručnjak na područjima organizacijske i ljudske učinkovitosti koji je završio je MBA studij u SAD-u.
Cilj je radionice bio razvijanje vještina komunikacije i mogućnosti utjecaja na druge ljude zbog povećanja učinkovitosti njihovih svakodnevnih socijalnih interakcija, dakle usavršavanje i otkrivanje vlastitih potencijala. Sudionici radionice bili su predstavnici novogradiških udruga, a Udrugu "Pozitiva" predstavljala je predsjednica. Uvodne riječi u temu radionice nazočnima je u ime organizatora uputio Dejan Ivanković, član Savjeta mladih BPŽ.




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>