PITANJE

20.10.2022.



slika: digital art


Latica ruže zalelujala je na jutarnjem povjetarcu, a nježan baršun s njene unutarnje strane zatamnio se.

Daleka mi je bijela obala gdje će sudbina povesti moju dušu da se odmori, ptice su odletjele i odnijele misli negdje prema istoku gdje je sunce objavilo svoje carstvo i polako osvajao plavetnilo neba, dok rijeka nemira teče ispod njega.

Glas kao poklon, pogled kao život, oplela sam se u svoje bijele velove, a tebe čujem kako rasplićeš nit po nit ovih mirisa lipa koje svojim krošnjama bacaju sjenu do mog balkona.

Opet ta misao, tanka kao nit jutarnjeg svjetla i hladna kao kamen uronjen u dno, izviruje i nestaje u modrim daljinama, a iz magle moje mašte duša ipak dolazi do svojih obala pa izbjegavajući oštre stijene odmara se na pustom žalu.

Kroz visoke trave jedne kišne noći, hoćeš li me naći?



napisano: 18.06.2008. u 6:58h pod naslovom "moja lutanja III" i 12.02.2009. u 21:48h pod naslovom "alone... in the dark" na portalu iskrica-weblog, iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=248102

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=293062


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (23) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.