"SRCE NE LAŽE-COR NON MENTITUR"

15.06.2021.slika: digital art

Potonula sam u tom plavom moru, ostavila sam otisak želje na bijelom pijesku, zaogrnula sam dušu zlatnim sjajem novog pogleda i opet si me jutros probudio snenu, poljubio i ušetao u naše jutro.

Ova igra se ponavlja i traje već 17 godina, u tebi vidim svoju dušu zavezanu i razvezanu, slobodnu i vječnu.

Sreli smo se i zavoljeli kao što trava obožava tlo iz kojeg raste, kao što se na pučini ljube nebo i more spajajući svoje vlažne usne u trenutku čudnog odsjaja sunca kad tone iza horizonta.

Znam, ta ljubav bez oluja, ta ljubav bez pustoši praznine srca gleda me plavim okom i namiguje uz osmijeh, a kad se na nebu pojave zvijezde i pogledaju me očima mačke, iz knjige života uzet ću par slova, oblikovati ih u našu istinu i odšetati u onu kapljicu mraka što kao svilena ruka miluje kožu na vitkom boku.

Kad vidim tvoj san, to prekrasno tijelo vitkih udova, znam da me čeka još samo jedan dan uživanja i pregršt zlatnih želja koje oblikuju ovaj ljetni dan, beskrajan i plav kao lan, jer istina je u srcu, ljubav je u plavom oku, beskraj je u mojoj vječno lutajućoj duši, toj duši koja je konačno pronašla prolaz između svjetova i zaustavila vrijeme u onom trenutku kad je trebalo biti.

Iza zida šutnje nema nikoga, samo prekrasne zakletve na oltaru života... ljubav i život .. "cor non mentitur"... (srce ne laže)...


napisano 16.08.2009. u 13:58h | na portalu Iskrica weblog iz 10. zbirke "OČI PUNE ZVIJEZDA"
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=322041

i 16.8.2009. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/srce-ne-laze-


http://www.digitalne-knjige.com/varga10.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-354-014-6
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (34) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.