N E M O Ć

16.05.2021.slika: digital art

Boli me zvuk neba, dok mu Sunce otvara tamna vrata, boli me sjećanje rastanka.

Sjeverna strana mog srca uspostavila je potez zaleđivanja, južna strana gori u vatri.

Ne mogu protumačiti te simbole koji su poput bisera prosuti pred mene, ne mogu vidjeti svoju sjenu, ne mogu vidjeti onaj početak koji me uvijek vraća – meni samoj, nekako se izgubih u tom vremenu, u tom čudnom životu, možda bih trebala pozvati svog anđela, ali mislim da me i on zaboravio.

Prolazi vrijeme u čekanju i raspravama o muškim principima i ženskoj pasivnosti, obuzima me san i magla i,ne čujem pjev ptica ranom zorom ne mirišem jutarnji zrak, oči su slijepe, zelene i slijepe.

Bliži se smiraj dana, ali ja sve dublje i dublje tonem u ništavilo koje tako boli, u moj potonuli svijet ne mogu doći, jer sam zaboravila gdje je ključ tih tajnih vrata.

Osjećam nemir, jer ostajem pred tim vratima, a brezove šume i dalje dozivaju moju dušu koja neprilagođena lebdi između mene i neba.


napisano: 28.02.2007. u 11:13h | na portlau iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=156823

02.11.2009. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/nemochttp://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (39) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.