SAN KAO SLATKI MED

08.05.2021.slika: digital art

Napuštam redovnu orbitu kretanja nekim zacrtanim pravcima i nalazim se na raskrižju nekih putova koje čini moje lutanje još zagonetnijim, putujem sa valovima sjećanja u neke nove dane i osjećam tvoje prisustvo u svakom treptaju laganog jutarnjeg vjetra.

U praskozorje nije bilo sunčevog diska na istoku, samo se probijala neka lijepa svjetlost prema meni, dok sam osjećala, da iza mirnog čela roj misli poput nemirnih pčela želi od mojih maštanja napraviti slatki med.slika: digital art

Pogledala sam i vidjela sebe u dužini svoje sjene, a kako me jutro obasjavalo svojim sjajem, tako je i sjena nestajala, blijedila, dok ti u dalekim prostorima negdje mirno ležiš i snove ti pohode vilinske suze nađene ispod kamena koje su odavno u bijegu od mene.

San te čeka u nekim spiljama, u nekim stazama davno obraslim i zaboravljenim gdje tvojih koraka više nema.slika: digital art

Pohodit ćemo zajedno neke nove prostore i vidjet ćeš, da su šume očajno posječene, da nema puno toga, ali i da se naše lutanje može pretvoriti u divnu pustolovinu iza koje se vidi Mjesec u daljinama.


napisano 24.12.2006. u 20:05h | na portalu iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE" stranica 240
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=142989

i 17.04.2009. u 19:22h | objavljeno na iskrica weblogu
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=305156

i 30.3.2010. objavljeno na blogu
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/03/index.2.htmlhttp://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (28) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.