TAJNI PERGAMENT

05.11.2019.



slika: digital art

Prolazi vrijeme, trajemo i mi, prolazi i naše vrijeme kao zvijezda što zasja na nebu i više je nema.

U suzi palog anđela nema gnjeva, tamo je tuga duboka i vječna, prošlo je vrijeme, iz zraka oduzimam one molekule koje će mi napuniti dušu suzom palog anđela.

U tom novom okruženju pokušavam pronaći neki dio sebe, ima li me?

Naravno, nema me u slijepim očima ove sudbine, već sam negdje daleko, izvan sfera trajanja običnosti pa još ponekad zalutam stazama duhova samotnih šuma i hodnicima predsmrti/sna, jer san je savez između živih i mrtvih, zemlja gdje postojimo drugačiji, nego što smo sami sebi.


slika: digital art

Na dnu duše vidim savijen pergament, što li piše u njemu, moja sudbina, sljedeći dani, sati, minute?

Tajna, zatvorena u sebe, presavijena u pergament na dnu duše, skrivena očima sudbine, najvažnije je da je duša prepoznala tvoj lik sa kojim ću odmotati taj skriveni pergament sudbine.


napisano: 8.2.2008. u 07:00h na portalu iskrica-weblog, a iz 11. zbirke "TAJNA BIJELIH SNOVA“
http://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=223842


http://www.digitalne-knjige.com/varga11.php

i iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"; digitalne-knjige.com 2011.
http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN broj: 978-953-354-036-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove pjesme u prozi ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (51) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.