DELTA ŽIVOTA

10.10.2019.slika: digital art

U bijelom svjetlu probuđenog oka ne razmatram više tragove tame, ostavila me, zaboravila me, današnji dan počinjem novim ciklusom razarajućih tema koje će se spojiti u mom centru.

Provjerila sam znakove neba: naklonjeno mi je ovih dana, opet sam u modi svim zvijezdama noćne misterije.

Kad iz delte života izuzmem onaj trak što vodi prema vječnosti, noć će opet zauzeti svoje mjesto u kutu sobe i čekati... da, ona će me čekati, a iz bijelog svjetla probuđenog oka odletjet će crne ptice i formirati pentagram moje samoće koja se još uvijek tako zavodljivo vrti oko moje duše.

Što je to od mene ostalo, što je to od mene postalo?

Uz pozitivne konsonante i indiferentne vokale sklapam ovaj stih, zatvaram knjigu Duše i čekam nove rijeke koje se slijevaju u deltu života.


napisano: 30.03.2012., na portalu Magicus, iz 2. zbirke

"PREDVORJE BIJELE TIŠINE“

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/delta-zivotahttp://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN broj: 978-953-7889-28-9Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove pjesme u prozi ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.
napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.