RIJEČI

13.02.2019.



slika: digital artist


ah, te Aragornove riječi,

možda me zaziva

svilena tama Svemira,

možda je onaj udarac na Jupiter

poslao neku zraku

i zaustavio me u vremenu,

jer svjetlost i tama su nedjeljive

i jedna bez druge ne mogu,

a u tami odmaram te osjetljive oči duše,

dok na svjetlu odmaram moje tamno srce,

jer kidanjem veza između tame i svjetla

ne može se doći do centra našeg bića,

a kad su one raspoređene pravilno,

onda caruje život.


(Aragorn je lik iz Tolkienove izmišljene mitologije. Aragorn je rođen 1. ožujka 2931. godine Trećeg doba, kao jedinac Arathorna II., 15. poglavara Dúnedaina, i Gilraen. Pojavljuje se u knjigama ''Gospodar prstenova'' i ''Nedovršene pripovijesti.'' Aragorn je bio poznat kao Strider, Šumar koji je živio u Divljini štiteći stanovnike Međuzemlja. Aragorn je bio poznat kao Strider, Šumar koji je živio u Divljini štiteći stanovnike Međuzemlja. Ali on je i posljednji potomak drevne kraljevske loze, i kada se pridružio Družini Prstena došlo je i vrijeme da ispuni svoju sudbinu. I dok se Frodo Baggins nastojao domoći Klete gore i uništiti Prsten, Aragorn se borio protiv Neprijateljevih slugu te se samom Sauronu otkrio kao Isildurov nasljednik. Nakon Sauronova pada Aragorn ujedinjuje kraljevstva Gondor i Arnor. Mir i blagostanje se vraćaju u Međuzemlje.
sve o Aragornu, ovdje:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Aragorn

napisano: 04.08.2009. 19:18h, pjesma je iz moje 14. zbirke poezije "RUŽA MOG SRCA“


http://www.digitalne-knjige.com/varga14.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN broj: 978-953-3554-146-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove pjesme u prozi ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (14) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.