TI, BUDI MI ROMANTIKA!

20.05.2017.



slika: digital artist

napisano 01.07.2005. u 7:03h | na portalu Iskrica-weblog, iz 1. zbirke

"SJENA DUŠE"

https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=58671

10.2.2011. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/ti-budi-mi-romantika

''Kad se kule ruše... ne čuje se glas.'', a iz zlatnog oka visećeg sunca hladnoća obavija bezuspješan pokušaj spajanja sa svim dijelovima tvoje svjetlosne godine koju prizivaš za nas.

Raspadam se na dijelove, svaki put kad otvorim oči, odlazim u nepovrat vremena, a ono lomi tvoje riječi i servira ih na pladnju, onako slatke i medene, a tako daleke..

Kad bih ponovno mogla voljeti, nasmiješila bih se samo tebi kojeg sam vidjela sinoć u snu, hoćeš li biti moja romantika, sanjana i doživljena, nerealna i stvarna?

Ti, budi mi romantika na mekoj travi i uvelom lišću od prošle jeseni, budi romantika moje duše onih divnih planina iz mašte i završetak jednog dugog puta, za početak nove staze, neotkrivene, šumovite, neprohodne, toliko različite, a opet toliko mi bliske.


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=67339

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.






Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (8) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.