KAKTUS

21.07.2016.



i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 01.07.2007. u 10:10h na portalu Iskrica weblog, a iz 1. zbirke "Sjena duše"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=181602

http://shadowofsoul.blog.hr/2010/03/1627300318/kaktus.html

Kao kaktus u pustinji, puna života iznutra, puna bodlji izvana, stojim na Suncu ove pustinje života i zaustavljam globus na trenutak – ali neće stati i dalje se beskrajno vrti sam oko sebi, a i ja bih se zavrtjela, da nemam te bodlje koje prkose i suncu i kiši.

Na koji put ishoda okrenuti život iznutra prema van, a bodlje bezbolno otkinuti?

'Nema ništa bez boli srca' pjeva neki glas s radija, a misli pamte svaku riječ, svaki pogled, svaki udisaj tvog bića, dok se iz dnevne sobe noć izvukla dočekujući jutro mirisom tople kave, nasmiješena i spremna ponovo doći.

Zašto neke duše odu i ne vrate se nikad, zašto ih ne privuče miris opojnog vina, pogled lijepih očiju, zov nemirne duše?

Neke duše ne odgovaraju na pozive drugih duša ... ne čuju, ponašaju se kao kaktusi u pustinji, a mrkim pogledom pregledavaju sve koji imaju isto takve bodlje.

Bliska mi je svjetlost ovog jutra iznad mog "bezdana" koji mi svakog dana "uzvraća pogled", ne bojim se više tog pogleda, prihvaćam ga sa znakovitom pažnjom, jer svaki put daje svoj žig novom danu, a suze koje se gomilaju iza trepavica, pretvara u osmijeh na licu.

Nabacila sam šesnaesti osmijeh ovog 1. srpnja i nadam se da ću ga moći zadržati nezaleđenog, već opuštenog ... bez odraza ranjene duše tamnih dubina.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.

Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author

napiši nešto, ako želiš: (36) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.