ČAROBAN TRENUTAK

18.07.2016.i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 22.07.2005. u 7:08h | na portalu iskrica weblog
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE" stranica 7

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=60811

i 3.4.2005. objavljeno na portalu CORNER:

http://corner.hr.win8.mojsite.com/kolumne/slobodni.asp?id=4811

i 9.6.2009. objavljeno na portalu Magicus:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=23465

i 7.2.2011. objavljeno na portalu Magicus:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php/%0Bhttps:/www.youtube.com/tekst.php?id=57914

Majka mi je bila smrtna žena, opisana u nekoj legendi o brižnosti, a u nekom žestokom mraku ljudi su začeli svoju djecu i odvojili se od njih, da bi ih dočekali nakon određenog perioda.

U vrućim noćima mjeseca rujna otac je začeo mene, kako je i prikazano u šarenici mog oka i sa njegovim emisarima ušetala sam na ovaj globus držeći uzde života u svojim rukama.

Poput "lava" u zodijaku, što mi je i podznak, iskonska intuicija nadvladava stare strahove i potpuno duboko izražava sve dominantne emocije mog života.

Iz neke nečiste krvi rađaju se ljudi, kreću u susret jedno drugom, a tako sam i ja srela tebe, dijete-muškarca, rođenog izvan 'sakramenta svetosti braka', oca nisi poznavao, jedino majku-lavicu-dominantnu generalicu.

Taj sablasni krajolik tvog djetinjstva proteže se i danas nad površinom vode tvog života u kojoj vidim svetog skarabeja kako u svojim čeljustima pronosi Sunce novog svitanja, ali ti si i dalje u najdubljem mraku privida i iluzije.

Oprosti, što i danas u mojim mislima dodirujem tvoju plavu kosu i spuštam usne na te velike predivne plave oči.

U toj opijenosti tobom, živim sablasni život prepun opsjene i tajni i zaranjam sve više u sanjarenje i, naravno, susrećemo se negdje iznad zvijezda, otišao si, podvijena repa, povukao se u svoju pasju kućicu i u njoj umro u sebi.

Popij otrov s dna mora zakopanog duboko gdje jedino crna tama može doprijeti do nas i mislim, da mi je ovo "najmračniji trenutak prije svitanja, ovo je čaroban trenutak, znam da predstavlja rub "važne i dalekosežne promjene".

Pisao si mi pisma, koja nikad nisi poslao, pokrivao si me u snu, a nikad me nisi posjećivao, dodirivao si moje tijelo poput dalekog oceana, a nikada više nismo zaplivali zajedno, iz pjene smo nastali, u pjenu odlazimo.

Čekam onaj život za koji me moja smrtna majka rodila, koji je otac začeo u nekom žestokom mraku, odvojio se i nikad me nije dočekao na ovom globusu.

Tražim i danas taj trenutak prvog udisaja, jer znam da je to jedini put do moga raja...tražim i danas…


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author

Reci nešto, ako želiš (16) X ispiši X #

HVALA NA POSJETI

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.