DODIR

09.07.2016.i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 26.8.2010. u 07.00h | na portalu Magicus
iz 4. zbirke "PLESAČ NA ŽICI"

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=49076

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=54541

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=93613

i 5.11.2014. na portalu Očaravanje:

http://www.ocaravanje.com/dodir-7/

Pročitala sam negdje, da ".. dodirom ukidamo iluziju odvojenosti..."

Dodirom anđela, majke, oca, supruga, djeteta, dodir voljene osobe ili dodir moj meni, pokušavam ukinuti iluziju odvojenosti od sebe dodirujući svoju dušu svaki puta kad zalutam u snene kutke mojih dubina.

Nebo je ovog ranog jutra bilo tamnoplave boje, a susret Mjeseca i Zore događao se baš dodirom tame i svjetlosti na horizontu, dok je Zemlja praznim očima gutala tu priču nenapisanu u bilo kojoj knjizi, nedoživljenu u bilo kojem susretu živih bića, samo dodir svjetlosti i tame, grleći se i pozdravljajući, donijeli su mi ovaj lijepi dan.

Potražila sam istinu u sebi, dodirom sam je taknula u duši, a istina je obukla bijelu haljinu, došetala do mene, objavila mi se i zasjala.

Kap po kap od vatrenih šifri bacam u daljinu izbijajući iz tame tvoje ime, ovo moje čudo od mene i cijeli Svemir, a Istina polako klizi niz prozore svijeta, zauzima svoje mjesto u svakom iskrenom srcu i čeka... čeka da se objavi dodirom istine u sebi, da bi se laž predala i zauvijek otišla.

Između svjetova nema ledenih granica, nema ničega, samo polaritet duše koja sama bira smjer i određuje svoj pravac kretanja.

Kad stepenice života polako krenu zavojitom stazom prema Vječnosti, dodirnut ću svoju dušu i pitati je: jesi li spremna, anima mia? i ona će me odgovorom odvesti u drugi dio života, a ja bez predaje lažnim formama stvaranja i iluzornim kreacijama praznih nadanja, počinjem unutrašnji dijalog – dodirom duše.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7889-53-1

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author

Image and video hosting by TinyPic

Reci nešto, ako želiš (13) X ispiši X #

HVALA NA POSJETI

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.