POKUŠAJ...

24.01.2016.



slika: digital artist

napisano ovdje na blogu i objavljeno 20.04.2010. u 20:00h, a 9.10.2010. objavljeno na portalu Magicus i ponovljeno 13.10.2011. na portalu Magicus, a iz 1. samostalne zbirke poezije "SJENA DUŠE"

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=51392

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69862

I ova noć ima svoj krug koji će se zatvoriti i uputiti mi par čudnih riječi, čudnih za ovu lijepu večer.

Sve nejasnoće polako gube interes za moje razumijevanje, a u dalekim očima Mjesec prosipa svoje srebrne trake i oduzima ljubičastu boju iz moje aure.

Darovao si mi komad srca izlomljenog iz kaleidoskopa sjećanja, ponudio si mi bistru vodu i zvjezdani sjaj, uzeo si mi snijeg što još uvijek prekriva dubinu duše.

Sjećanja, kao mrtvi stražari prošlosti, još uvijek govore, šapću u ovom sutonu što se tako lagano približava ispod mog malog balkona.

Znaš li, da još uvijek ne volim let crne ptice kad mi presiječe jutarnji san, znaš li da još uvijek ne želim bijele cvjetove mladog bagrema prinositi svom srcu, znaš li to?

Razvezao si moju dušu, rastrgao je u tisuću komadića i razbacao po svilenoj tami Svemira, da gori i kao oči mačke me podsjeća na stazu traganja gdje više ne idem.

Tamo se kriju tajni svjetovi, tamo spavaju čarobne vile, tamo sjene plešu svoj tamni ples, tim stazama šaljem svoje riječi, kao izvidnicu, da provjeri mogu li se ipak malo okrenuti i stražare vremena, moja sjećanja, zavarati pa utonuti u tu samospoznaju pojačanih nemira što pulsiraju iz svilene tame Svemira.

I tako je zapisana ova pjesma u prozi, proza u pjesmi, srce na dlanu, dlan na srcu, a tvoja sjena nestaje iz odraza mojih očiju, tvoj žig je nevidljiv otisak na mojoj duši, tvoj nesklad više ne upotpunjuje moj sklad.

Nedjeljiva je moja duša, nepoznata za tvoje nove riječi, kojima me opet želiš uvući u svoj svijet čarobnih iluzija.



http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (27) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.