SRCE IMA SVOJ RITAM ŽIVOTA

18.11.2015.



slika: digital artist

Pustila sam pogledu, da me digne iznad granica tame gdje svjetlo ne dolazi, Vidjela sam crte koje su pokazivale druge smjerove, vidjela sam sjene, bila je tišina, očekivala sam iz tišine tišinu, obavila me, premjestila me iz vanjskog prostora u čiste daljine i rasvijetlila granice, zaokruženosti, istine.

Nema prelaska iz svijeta u svijet bez prelaska granica, a na povratnom putu kad se opet sretnemo negdje ja i ti u mislima, znaš koji je mogući tok naših voda jedno prema drugom.

Temelj što me još drži uz tebe je moje srce koje neprekidno preskače svoje ritmove i ima svoj ritam života i radi sasvim suprotno od onog što bih ja učinila.

Srce te osjeća, razumije te ... ne vidom, već dušom, dtvarnost te pričinjava, srce te doživljava, oči te traže, ali srce te našlo i još je tu, uz tebe, nepomično, kao istina.


napisano 2005., a objavljeno 13.2.2010., 7.4.2010. i 12.7.2011., na portalu Magicus, pjesma je iz 1. zbirke poezije "SJENA DUŠE"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=39253

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=42036

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=65270



http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (26) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.