Ljubo Ruben Weiss

13.09.2013., petak

BLISKI ISTOK, Sirija,Izrael...dijelim s vama!

PROČITAJTE OVO, MALO JE DUŽE OVO ŠTO ŽELIM PODIJELITI S VAMA, IMAJTE TOLIKO STRPLJENJA, ČUTI TREBA MALO I "ALTERA PARS"!
Iz naše pradomovine, biblijskog Izraela, i iz naše sadašnje zadnje luke spasa, Ereca, u danima velikih blagdana (Roš Hašana, Jom Kipur) dragi haverim, stižu poruke u vezi dramatične situacije u regiji Bliskog i Srednjeg Istoka. Neki ste ih izravno dobili, neki posredstvom agilnih članova naše malobrojne, ali hrabre Internet grupe, neki putem TV,radija, tiska... APELIRAM na sve vas da prihvatimo SHALOM iz Države Izrael upućen ne samo nama, već svim prijateljima Izraela i židovskog - jevrejskog naroda. Pred svima nama je kao i u prošlosti veliki izazov u očuvanju Države Izrael i njegovog prava postojanja, pred nama se odvija politička i vojna kriza koja obuhvaća velik broj stanovnika, velim teritorij, još uvijek nesagledivih mogućih posljedica za međunarodnu zajednicu. U narednim danima (ima toga već i sada!) može doći do velikog priliva dezinformacija u vezi sa mogućim eskaliranjem konflikta u Siriji, te vas molim stoga da, kao i u velikom broju situacija do sada, pokažete solidarnost s Državom i narodom Izraela koji se opet nalazi pred nepravednom optužbom za remećenje mira u stranoj zemlji sa kojom nema nikakve političke ni diplomatske veze, ni sa jednom zaraćenom frakcijom. Vlada Sirije i njen saveznik Vlada Irana prijete da ako dođe do međunarodne intervencije će se osvetiti na Izraelu, zaviti ga u plamen i u crno, te stoga ukoliko Izraelske obranbene snage budu reagirale u obrani suvereniteta, života i imovine svojih građana, molim da i vi doprinesete pravednoj borbi Izraela za opstanak te date svoj doprinos širenjem točnih informacija iz regije, te negiranjem kojekakvih dezinformacija koje neprijateljska propagandna mašinerija širi po web prostoru, na televizijskim kanalima, i u tiskanim medijima. Na mnogim portalima koji djeluju na prostoru ex-Jugoslavije ili imaju uredništva u gradovima ex-Jugoslavije zamalo svakodnevno se nalaze informacije i komentari u kojima se sotonizira Izrael i židovski - jevrejski narod. Izraelu se godinama prijeti NUKLUOKAUSTOM, te prijetnje se ne uzimaju previše ozbiljno. Generacije su na ovim prostorima slušale tvrdnje da je IZRAEL AGRESOR, DA JE IZRAEL AGRESOR...da je CIONIZAM rasizam, da je Gaza najveći koncentracijski logor na svijetu, da je Izrael zemlja aparthejda...Kako god bilo, što god mislili o Izraelu, gdje padaju danas deseci tisuća mrtvih, gdje su žene obespravljene, gdje, i pored najvećih nalazišta nafte, vladaju masovno nezaposlenst i siromaštvo??
POŽRTVOVNO uzmite ovih tjedana svaki dan po petnaestak minuta, objasnite kada je nastao Izrael (1948.), odlukom UN, od osnutka Izrael je izložen pritisku pa i agresiji arapskih-muslimanskih zemalja iz okoline. te kobne 1948. godine, istina Izrael se nije striktno držao plana UN o podjeli Palestine, u oslobodilačkoj borbi tek proglašena država osvojila je i dio prostora koji joj nije bio namijenjen, ali drugi dio, predviđen za državu Palestinaca raskomadale su arapske zemlje, posebno tada država po imenu Transjordanija. Ratovi 1948., 1956., 1967., 1973., 1982. bili su pokušaji da se Izraelu ospori pravo na egzistenciju. Izrael, i velika većina židovskog -jevrejskog naroda traže trenutno samo dva prava - PRAVO NA OPSTANAK I PRAVO BRANITI SE! Nakon Holokausta nema te sile na svijetu koja može dovesti u pitanje ta dva prava. Izrael je spreman na kompromise, Izrael je prihvatio i pregovore o mirnom rješenju dugotrajnog arapsko (palestinsko)-izraelskog spora, ali Izrael neće pokleknuti pred bukom, i bijesom, te histerijom pojedinih islamskih, fundamentalističkih režima.
Roš Hašana i Jom Kipur najsvetiji su naši blagdani, pustite nas da ih dostojanstveno obilježimo. Mi brojimo 5773. godine, ulazimo u srijedu navečer, u 5774.-u, uvjereni da je MIR pretpostavka razvoja svih zemalja regije Bliskog i Srednjeg istoka. Mi se stoljećima pozdravljamo sa ŠALOM (MIR!) i radit ćemo to još milenijima! Apeliramo i na vodstvo države Izrael da bude suzdržano u reagiranjima na provokacije Hezbollaha i Hamasa jer njih guraju u agresiju neke jače države i organizacije, kojima interes palestinskog naroda nije najpreči.
Unaprijed vam zahvaljujem u ime institucija Izraela i naroda Izraela, u ime naših izraelskih rođaka, u ime svih olim, starih i novih, na razumijevanju i podršci.
Nažalost, koliko je meni poznato, u medijima izvan medijskog židovskog geta, gotovo da nema aktivnih novinara Židova (Jevreja), nas malobrojne Židove Hrvatske, izraelske ambasade na prostoru ex-Jugoslavije zamalo nitko ništa ne pita! I sasvim osobna napomena, namijenjena čitateljima kolaborativnog bloga pollitika.com: nekolicina vas ste moji FB prijatelji, ali ako izvjesni gospodin još jednu rečenicu napiše u kojoj spominje Izrael i nacizam, isti čas ga brišem s liste FB prijatelja. Možemo se NE slagati u nekim pogledima na međunarodne sukobe, ali ne možemo se vrijeđati na takav ili sličan način.
Vi, imate pravo i potopiti ovaj dnevnik, ako mislite da su prekršena pravila pollitike, ali vas uvjeravam, Izrael se ne može potopiti, izbrisati s lica Zemlje, niti baciti u Sredozemno more:
IZRAEL NEĆE OSTATI SAM, IZRAEL IMA PRAVO BRANITI SE!, Izrael ima prijatelje u Hrvatskoj, i među lijevima, i među desnima, među apolitičnim, među onima koji su ga posjetili kao misionari, pomorci, turisti, sportaši... među onima koji uspješno posluju s izraelskim firmama i surađuju s tijelima izarelske države.
Očekujem od vodstava naših židovskih općina i organizacija da će javnosti prenijeti naše stavove, prenijeti mišljenja ove male Internet grupe koja ima 150 članova, djeluje samo tri i po mjeseca, i koja pokazuje zavidan nivo suglasja članova Židova-Jevreja i naših prijatelja kada je riječ o temeljnim pitanjima egzistencije Izraela i židovstva - jevrejstva!
ŠALOM SVIM LJUDIMA KOJIMA JE DO MIRA I PROSPERITETA ČOVJEKA I NARODA!
ŠANA TOVA! SRETNA NOVA!
Ljubo R. Weiss, dugogodišnji član kolaborativnog bloga "pollitika.com", osnivač Internet grupe SOCIJALNO, JASNO I HRABRO ŽIDOVSTVO - JEVREJSTVO
http://youtu.be/vCYRM7KYJY4

Oznake: informacija


- 03:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ožujak 2015 (3)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (2)
Travanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (4)
Kolovoz 2013 (7)
Lipanj 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Veljača 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (2)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi