Plastično je fantastično

petak, 11.12.2015.

Uspješni plastičari

Naši Plastičari - AD Plastik



Jednogodišnja ciljana cijena dionice AD Plastika sada je dignuta na 121 kunu. Jučer je zadnja cijena na Zagrebačkoj burzi bila 92,10 kune


Marinko Došen - uspješni direktor uspješne hrvatske plastičarske tvrtke


Erste analitičari podigli su jednogodišnju ciljanu cijenu za dionicu AD Plastika sa 105 na 121 kunu, kao i svoju preporuku za tu dionicu s razine 'akumulirati' na 'kupiti'.

Rezultati AD Plastika za devet mjeseci pokazali su se boljim od očekivanja na svim linijama, dok se profitabilnost u podružnicama popravila, usprkos dosta lošem stanju ruskog tržišta automobila.

Za ovu godinu procjenjuje se rast prihoda od oko 17 posto, uz udvostručavanje zarade prije kamata poreza i amortizacije (EBITDA) na oko 110 milijuna kuna. U idućoj godini rast bi mogao usporiti na nešto iznad tri posto, ali uz dodatno poboljšanje EBITDA od oko osam posto.

Porast u matičnoj kompaniji bio je na krilima projekta Edison, koji se ozbiljnije zahuktao u drugoj polovini 2014. godine te uključuje isporuke za vozila Renault Twingo te Smart 2S i 4S. Dodatan impuls stigao je od oporavka europskog tržišta automobila, koje je osiguralo punu iskoristivost kapaciteta u matici, navodi se u priopćenju.

Očekuje se daljnji rast prihoda u matičnoj kompaniji, iako će se on usporiti u odnosu na 2014. i 2015. godinu, s obzirom na već visoku bazu i iskoristivosti kapaciteta. Obzirom na završeni investicijski ciklus, kapitalna ulaganja bi u iduće dvije godine mogla biti znatno niža nego u prethodnim godinama, što bi moglo osloboditi dodatna likvidna sredstva. Kompanija je već smanjila razinu zaduženosti u ovoj godini te uz očekivane solidne novčane tokove, analitičari Erste banke smatraju izglednim da bi se kompanija mogla vratiti na staze isplate dividende, što bi moglo izazvati pozitivnu reakciju tržišta.



Izvor:
Forbes:
AD Plastik je bolji od očekivanja, pa analitičari kažu - kupite dionice




- 16:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #