Plastično je fantastično

srijeda, 11.02.2015.

Naši plastičari - Kemoplast

"S nama u čisti okoliš"
- slogan je kojeg je firma Kemoplast iz Poličnika odabrala jer želi naglasiti da zaštita okoliša i odgovornost za prirodnu i društvenu okolinu za njih ima posebnu vrijednost.

Poštivanje zakonodavstva, propisa, standarda, postavljanje novih normi, te poštivanje poslovne etike, kao i zaštita društvenih vrijednosti na svim područjima važna je sastavnica poslovanja Kemoplasta.

Stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i korištenjem novih materijala u proizvodnji asortimana prednjači u ispunjavanju najviših ekoloških normi i na taj način tržištu daju novi impuls vezano za kvalitetu proizvoda, brigu za okoliš i održivi razvoj.



Kemoplast d.o.o. Poličnik je jedna od tvrtki u sustavu Grupacije Mapis, zajedno uz tvrtke Minerva d.d. Žalec, Kovinoplastika Piskar MP d.o.o. Mengeš, Mapis d.o.o. Mengeš i M.B. Minerva d.o.o. Lučani.

Zajedno sa ostalim tvrtkama u Grupaciji tržištu nudi cjeloviti asortiman cijevnih sustava, a ujedno pokrivaju i najveće tržište. Naslijedili su dugogodišnju tradiciju, bogato iskustvo, znanje u proizvodnji i preradi plastičnih masa, a tržišni udio žele proširiti i učvrstiti kroz ulaganje u kvalitetu proizvoda i usluga, modernizaciju, specijalizaciju i povećanje prodajnog asortimana te jačanje odnosa s kupcima.

Kvaliteta i standardi

Proizvodi udovoljavaju najvišim kriterijima kvalitete. Svi proizvodi se izrađuju u skladu s Hrvatskim (HRN EN 1401-1:2000, HRN EN 12201-2:2003, HRN EN 1452-1:2001, DIN 8074:2000, DIN 8061:1994...) i Europskim normama (EN 13598-1:2003). Proizvodi su izrađeni u skladu s ISO normama.

Kvaliteta proizvoda kontinuirano se potvrđuje pri neovisnim institucijama u RH (Zagrebinspekt, ZIK) i u inozemstvu (ZAG Ljubljana, Slovenija).

Zbrinjavanje otpada

Tvrtka posjeduje najsuvremeniji sustav za pripremu poli(vinil-klorid) (PVC) mješavine, potpuno automatiziran, od prijema sirovina (silosi za PVC prah i punilo), automatskog vaganja svih aditiva, miješanja i transporta gotove mješavine iz dnevnih silosa do proizvodnih linija za PVC cijevi, s potpuno zatvorenim automatskim sustavom za otprašivanje čime u potpunosti štite svoje djelatnike i sprečavaju moguće onečišćenje okoliša oko novoizgrađene tvornice.

Posjeduju i dva stroja za reciklažu poli(vinil-klorid) (PVC) i polietilenskih (PE) cijevi od d=20 mm do d=500 mm, kao i stroj za reciklažu polipropilenskih (PP) cijevi i spojnica od d=32 mm do d=160 mm, pulverizer za poli(vinil-klorid) (PVC) regranulat te na taj način u potpunosti rješavaju zbrinjavanje otpada unutar tvrtke.


















Proizvodni program
Web: Kemoplast d.o.o. - Poličnik


- 22:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #