Plastično je fantastično

nedjelja, 09.03.2014.

Novo plastičarsko udruženje


NOVOSTI IZ SVIJETA PLASTIKE Br. 66



U okrilju postojećeg Udruženja prerađivača plastike (European Plastics Converters - EUPC) održan je osnivački sastanak novog plastičarskog udruženja: Udruženje prerađivača plastike za medicinsku opremu i ambalažu (MedPharmPlast Europe - MPPE) koje okuplja prerađivače plastike koji proizvode medicinsku plastičnu opremu i plastične dijelove za medicinsku opremu kao i plastičnu ambalažu za farmaceutsku industriju.

Cilj osnivanja ovog udruženja je okupiti europske prerađivače plastike kako bi ujedinili napore na zajedničkim aktivnostima oko europske zakonske regulative iz ovog područja, sudjelovanje u radu stručnog odbora za medicinsku opremu (Medical Devices Expert Group) pri Europskoj komisiji, stvaranje plana zastupanja i obrane interesa članova, sudjelovanje u europskim projektima na području unapređenja primjene plastike u medicini i farmaciji, istraživanje tržišta i organizacija stručnih i edukativnih radionica za svoje članove.

Novoosnovano udruženje trenutno broji 16 članova iz 7 zemalja Europske unije, a za prvog predsjednika na trogodišnje razdoblje izabran je Thierry Eyrard, direktor njemačkog dijela multinacionalne kompanije Fresenius Medical Care-SMAD.

U svom prvom obraćanju javnosti, g. Eyrard pozvao je sve tvrtke iz ovog sektora proizvodnje plastičnih predmeta, opreme i ambalaže da se priključe ovom udruženju kako bi ujedinili snage u korist prerađivača plastike koja se koristi u medicini i farmaciji.



Izvori:
Plastic and Rubber Weekly:
Europe gets new plastics trade association
EuPC: MedPharmPlast Europe Kick-off Meeting
Animated flags


- 16:33 - Komentari (7) - Isprintaj - #