Plastično je fantastično

nedjelja, 16.02.2014.

Naši plastičari - Stražaplastika

Stražaplastika d.d. iz Huma na Sutli djeluje kao samostalno poduzeće od 1. siječnja 1958. godine. Zametak poduzeća razvio se u okviru Tvornice stakla Vetropack Straža d.d. kao dio dopunskog programa za opremanje boca - čepovi. I prva lokacija bila je unutar tvorničkog kruga TS Vetropack Straža.

Program se postupno širio na proizvodnju bakelita, na program izrade donjih dijelova cipela odnosno industriju kože i obuće, na opletanje staklenih balona vrbovom šibom odnosno kasnije plastičnim trakama.

Desetak godina nakon osnutka usvaja se program izradbe plastične transportne ambalaže, koji u tom trenutku predstavlja supstituciju gašenja programa opletanja staklenih balona. Istovremeno 1967. godine prelazi se na sadašnju lokaciju u Humu na Sutli zvanu Dreža.



Godinu potom započelo se s proizvodnjom mikroseparatora. Time se ulazi u proizvodni program povezan uz akumulatorsku industriju, a koji se 1976. godine upotpunjuje programom izrade akumulatorskih kutija i poklopaca. Počeci proizvodnje puhanih i ekstrudiranih proizvoda zadiru u 1970. godinu, dok značajniji rast proizvodnje osobito plastičnih boca dosiže se desetak godina kasnije.

Sredinom osamdesetih godina instaliraju se dvije nove linije za proizvodnju mikroseparatora čime se osjetno povećavaju kapaciteti i taj program postaje u tom trenutku izuzetno značaj za Društvo. Tijekom izrazito teških ratnih godina, Društvo ulaže u liniju odnosno postrojenje za izradu i tisak jednoslojnih i višeslojnih tuba, a koje tek u najnovije vrijeme dobivaju svoje pravo tržišno mjesto.

U gotovo 40 godina postojanja Stražaplastika d.d. djeluje samostalno u razdoblju 1958 - 1976. godina, dok u razdoblju 1976 - 1990 djeluje u sklopu tadašnje RO Straža tvornica stakla i plastičnih masa, da bi se ponovno 1990. godine pojavila kao samostalni poslovni subjekt. Isto tako razdoblje od 1958 - 1992. godine je razdoblje društvenoga vlasništva, dok od 4. rujna 1992. godine djeluje u pravnom obliku dioničkog društva.



Kvaliteta
Kvaliteta Stražaplastike temelji se na cjelovitom skupu integriranih aktivnosti kojima se osigurava kvaliteta proizvoda. Kvaliteta proizvoda rezultat je kontinuiranog unapređivanja kvalitete poslovnih procesa koje vode zaposlenici i stoga je prioritet održavati visoku educiranost i zadovoljstvo zaposlenika. Osigurati zahtijevanu kvalitetu proizvoda i usluga Stražaplastike prioritet je organizacije i svih njenih zaposlenika.

Integrirani sustav upravljanja kvalitetom potvrđuje usklađenost s nacionalnim i međunarodnim zahtjevima i opravdava očekivanja kupaca, partnera i regulatornih tijela. Kontinuirano je nadziran kroz interne nadzore u organizaciji kao i kroz vanjske nadzore renomirane certifikacijske kuće od strane certificiranih vodećih auditora. Temeljna odrednica integriranog sustava upravljanja kvalitetom u Stražaplastici je stalno poboljšavanje, u čemu aktivno i trajno sudjeluju svi zaposlenici i tako svatko u svom području rada doprinosi konačnoj kvaliteti svakog proizvoda.

Zaštita okoliša
Zaštita okoliša iznimno je važna u svim područjima djelovanja. Poštujući načela neprestanog i uravnoteženog razvoja, Stražaplastika poštuje obveze smanjenja zagađenja na najmanju moguću mjeru. Trajno odgovorno upravljanje okolišem dio je strateških usmjerenja Stražaplastike.


Proizvodni program:












Posebnu pozornost dizajnerskih krugova izazvao je nedavno mladi dizajner Igor Jurić sa svojom kreacijom kantice za zalijevanje cvijeća KEIRA. A tu kanticu proizvodi upravo Stražaplastika. Iznimno velik interes i uspjeh ova je kantica polučila na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a širi se i na ostala europska i dalekoistočna tržišta.










Web stranica: Stražaplastika
Katalog proizvoda
Katalog KEIRA



Izvori:
Stražplastika
Keira World




- 23:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #