Plastično je fantastično

subota, 21.12.2013.

Na marginama plastičnog foto natječaja koji to nije 2 - Nikola Smernić

Suradnik bloga Nikola Smernić kandidat za Dalmatinca godine





Jako drago mi je što čitatelje mogu izvijestiti da je suradnik i prijatelj ovog bloga NIKOLA SMERNIĆ u izboru Slobodne Dalmacije nominiran za osobu 2013. godine, odnosno za Dalmatinca godine.


Obrazloženje kandidature je:

U tradicionalnom zajedničkom izboru "Dalmatinca godine" Slobodna Dalmacija i njezin internetski portal sastavili su popis 10 Dalmatinki i Dalmatinaca među kojima bi trebalo potražiti onoga koji će u finalu dobiti prefiks "naj". Dakle, zadnjeg dana ove godine znat će se, na osnovu glasova koje će "odklikati" čitatelji Portala, a Slobodna Dalmacija objaviti u svom novogodišnjem izdanju 31. prosinca, tko je zaslužio titulu "Dalmatinca godine".

2. Nikola Smernić, šibenski fotograf sa stanom splitskom adresom, svojom se fotografijom našao unutar Top 10 između 16.000 fotografija koje je objavio globalno poznati časopis "National Geographic". Kao pasionirani ljubitelj putovanja našao među elitom zbog fotografije s kojom se prijavio na natječaj, a urednici su upravo njegov uradak uvrstili među 10 najuspješnijih.



Nikola Smernić već dugi niz godina povremeno surađuje s autorom ovog bloga, a podsjetiti ću čitatelje, sa svojim vrhunskim radovima je sudjelovao i u Foto natječaju koji to nije - i to u dva navrata:

Fotogalerija Plastik - Nikola Smernić - Plastika među kapima
Fotogalerija Plastik - Kickboxing

u kojima nam je Nikola vrhunskim fotografijama pokazao sasvim novi pogled na plastiku i primjenu plastičnih proizvoda u svakodnevnom životu. Pogled kojeg svakodnevno vidimo, ali kao takvog ne primjećujemo.

Pozivam sve čitatelje ovoga bloga da sudjeluju u anketi Slobodne Dalmacije na sljedećem LINKU i podrže ovog mladog vrhunskog fotografa.


- 13:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #