Plastično je fantastično

četvrtak, 18.04.2013.

Naši plastičari - Kaplast

Proizvodnja u Kaplastu započela je u 1971. godini na nekoliko strojeva za injekcijsko brizganje. Kroz godine, tvrtka je izrasla u regionalnog lidera na području jugoistočne Europe popunjavajući tržišnu nišu na području proizvodnje transportnih nosiljki za pića. Zbog povećanja obima posla i broja kupaca, 1996. Kaplast seli i povećava svoju proizvodnju na područje posebne državne skrbi u bilizini Vojnića, 30 kilometara od Karlovca.



Porast strojnog kapaciteta sa 6 na 12 strojeva omogućio je Kaplastu da preuzme 73% tržišta nosiljki za pića na području bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo). U 2003. Kaplast dobiva nagradu kao najbrže rastuća tvrtka srednje veličine u Hrvatskoj, a u 2007. generalni direktor Želimir Feitl zaprima nagradu managera godine.



Iste godine, Kaplast osvaja nagradu za najbolju tehničku izvedbu split box nosiljke za mineralnu vodu regionalnog lidera Jamnice. Velike investicije u razvoj i nove tehnologije omogućile su Kaplastu da postane prvi proizvođač transportnih nosiljki koristeći tehnologiju duplog brizganja gumiranim materijalom i dekoracijom etiketama tehnologijom IML. Imajući visok stupanj znanja u preradi polimera, Kaplast se uspio nametnuti i na drugim tržištima, kao što je proizvodnja ambalaže za prehrambene proizvode. U 2009., Kaplast osvaja još jednu nagradu za najbolju tehničku izvedbu ambalaže i to zbog kompleksnog dvokomponentnog brizganja poklopca posude za sladoled sa IML dekoracijom. Godinu dana kasnije, 2010. godine nagrađen je i dugogodišnji Kaplastov trud za očuvanje prirode i doprinosu zaštiti okoliša. Tvrtka posluje koristeći visoko sofisticiranu i automatiziranu proizvodnju certificiranu standardima ISO 9001, ISO 14001 i ISO 22000.



Temelj Kaplastovog poslovanja je proizvodnja plastičnih proizvoda tehnologijom injekcijskog prešanja. Proizvodi kao što su transportne nosiljke, ambalaža za prehrambene proizvode, auto dijelovi i tehnička plastika zastupljeni su na tržištima od Madagaskara do Rusije. Dvanaest strojeva za injekcijsko prešanje, veličine od 25 do 950 tona sile zatvaranja, omogućuju godišnju preradu više tisuća tona raznovrsnih plastomera kao što su HDPE, LDPE, PP, PA 66, PA 6 sa i bez staklenog vlakna, PC, PMMA, POM, PBTP, ASA, ABS, PSVM, PSN i PUR. Strojevi su opremljeni linearnim i višeosnim robotima što omogućuje visoko efikasnu i automatiziranu proizvodnju. Četrdeset godina iskustva, raznovrstan strojni kapacitet, iskustvo u preradi velikog broja materijala, vrsni proizvodi i globalni kupci, siguran su izbor Kaplasta kao partnera.





Web stranica: Kaplast



- 20:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #