Pretraga bloga:
Loading

Linkovi:
Općina Velika Pisanica
OŠ Velika Pisanica
NS BBŽ
BBŽ
HNS
UEFA

Opis bloga
Svojom bogatom prošlošću i dugom tradicijom NK BILO predstavlja okosnicu promicanja i bavljenja sportom u općini, usmjerenu prema svim skupinama skupinama, osobito prema djeci i mladeži sa područja općine Velika Pisanica.

NK BILO je jedan od najstarijih klubova na ovom području, osnovan 1930. godine na inicijativu Josipa Štumpfa, Imbre Dittmajera i Jove Marčete, koji su u Veliku Pisanicu donijeli prvu nogometnu loptu i novosnovanom klubu dali ime “BILO” po obližnjim obroncima Bilogore.

Trenutno su aktivna četiri selekcijska pogona u nogometnom klubu, od kojih se seniori, juniori i pioniri U15 natječu u službenim nogometnim ligama ŽNL BBŽ-a, dok selekcija limača još nema natjecateljski karakter.

U posljednjih nekoliko godina kod muške seniorske ekipe zabilježeni su sljedeći uspjesi:
- osvajanje drugog mjesta u II. županijskoj ligi u sezoni 2007/08 čime se je osigurao ulazak u I. županijsku ligu.

- osvajanje nogometnog turnira u Brezovcu 2009. godine.

- kontinuirano podizanje kvalitete rada kluba koja je vidljiva u konačnim rezultatima seniorske ekipe u posljednjih nekoliko godina.

Osim toga mlađe kategorije su napravile veliki pomak, što je rezultiralo trostrukim osvajanjem prvog mjesta u I. županijskoj juniorskoj ligi BBŽ-a u sezoni 2010/11, 2011/12, 2012/2013.

NK BILO Velika Pisanica

22.11.2018., četvrtak

Najlošija polusezona u novijoj povijesti kluba

Nakon duge neaktivnosti ovog bloga, pravo je vrijeme da se uža i šira javnost upoznaju sa situacijom. Svi smo navikli da se Bilo nalazi oko samog vrha ljestvice 1. ŽNL, ako ne i na njezinom samom vrhu. Zadnje 3 sezone donijele su klubu dva druga mjesta i jedno prvo mjesto. Osim toga treba napomenuti da smo zadnje dvije sezone nes(p)retno zaustavljani u četvrtfinalu županijskog KUP-a, oba puta od Rovišća, ekipe koja je u to vrijeme igrala rang više. Rezultati za respekt i za svaku pohvalu.

Kroz te 3 sezone, uključujući i ovu sad 4, situacija u svlačionici se gotovo potpuno promijenila. Sva trojica od naše pisaničke braće Jurić sreću i kruh otišli su potražiti u Njemačkoj. Također smo neke igrače isprofilirali pa su tako Boško Kosanović i Vedran Kočiš preselili u ždralovačku Mladost, čijem zovu trećeligaškog takmičenja nisu mogli odoljeti. Napustila su nas i dvojica najiskusnijih i najutjecajnijih. Andrija Pavlović, naš dugogodišnji vratar, kapetan i senator kluba preselio je u redove Trnskog čiju mrežu čuva sad već sezonu i pol. Naravno tu je i Krunoslav Pečar, naš od milja zvani deda, o kome je suvišno i trošiti riječi, Kruno sada igra u Ivanskoj u 2. ŽNL. Kad smo već kod najiskusnijih, seniora i kapetana, svakako se mora napomenuti i naš stoper Hrvoje Kastlinger koji je prije 2 godine zbog poslovnih obaveza morao preseliti u Buje, na granicu sa Slovenijom. Hrc je i dalje naš član i kad god može pojača nas svojim dolaskom, no činjenica je da ga puno više nemamo nego što ga imamo. Branimir Šimić koji je došao kao Andrijina zamjena i odlično čuvao naša vrata također više nije u našem kadru, no ako ga zatrebamo stavit će se na raspolaganje. Treba spomenuti još i Marka Lovašića koji je bio naš bitan kotačić u šampionskoj sezoni, a koji je sada prvi strijelac 2. ŽNL u redovima Gordowe i brzonogog Alena Vega te Silvia Radovića koji su odlučili prestati sa igranjem nogometa.

Složit ćemo se svi, odlasci su ovo koje je teško, pa gotovo i nemoguće nadomjestiti. Iz šampionske ekipe tu su još ostali tek Bulić, Vučinić, Robert Kastlinger, Ravlić i Kakša kao standardni članovi te sezone, te Lasić, Halapa i Futač kao džokeri sa klupe. U međuvremenu nismo se dovoljno pojačavali i činjenica je kako smo nakon te šampionske sezone u sve većem i većem padu, što rezultatskom, što igračkom. Golmansku poziciju smo riješili dovođenjem Deana Karasa. Uz Karasa pridružili su nam se još i Danijel Major te Albert Marjakaj, naši domaći dečki. Rezime svega je da smo se jednostavno premalo pojačavali imajući u obzir sve ove navedene odlaske.

U ovu sezonu ušli smo bez nekih posebnih očekivanja i ambicija. Želja je bila pozicionirati se u sredini ljestvice i eventualno vrebati na neke više pozicije. Ekipi su se pridružili Davor Šotola iz Trnskog i Robert Cepanec iz Korenova. Plan je bio i da se juniorima daje što više šansi, što je na kraju jedna od rijetkih zadovoljština ove polusezone, svi juniori koji marljivo rade i treniraju sa prvom ekipom dobili su svoje prilike i minute te su pokazali da ih nije strah guranja u vatru.

Početak sezone obilježile su dvije pobjede - protiv hercegovačkog Hajduka i Sloge te remi sa Dragancem, te smo nakon tri kola zasjeli na vrh ljestvice. Međutim, nakon toga ulazimo u veliku rezultatsku krizu te do kraja polusezone još uzeli samo 4 boda. U gostima smo pobijedili Bilogorac te ove nedjelje u posljednjem kolu uzeli doma bod protiv brezovačkog BŠK-a. Igra čak i nije bila toliko loša koliko rezultati ukazuju na to, ali jednostavno smo u većini utakmica bili jalovi i bezopasni u igri prema naprijed. Na kraju smo sa 3 pobjede, 2 remija i 8 poraza zauzeli tek 12. poziciju na prvenstvenoj ljestvici, što je najlošija pozicija našeg kluba u 1. ŽNL u zadnjih desetak godina.

Loši rezultati naravno doveli su i do nešto lošije atmosfere i pesimizma u svlačionici, no mora se napomenuti kako je atmosfera ipak nakon svega dobra i prijateljska te da i unatoč tome što, iako smo se navikli na pobjeđivanje i osvajanje bodova, nije bilo nikakvih većih trzavica u međusobnih odnosima. Uprava i trener svjesni su situacije i svi skupa ćemo uložiti krajnje napore kako bismo se što prije izvukli iz ove situacije u kojoj se trenutno nalazimo. Uprava je već pokrenula pregovore sa 3-4 igrača koji bi predstavljali prava pojačanja i s kojima bi bili puno konkretniji i opasniji, te se nadamo kako ćemo i uspjeti u svojim namjerama.


- 19:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

04.09.2017., ponedjeljak

Pobjeda u derbiju prvenstva, NK Bilo - NK Čazma 1 : 0

Prvo kolo prvenstva gostovali smo u Končanici kod ekipe Ribara, novog člana 1. ŽNL. U vrlo tvrdoj i negledljivoj utakmici uspjeli smo slomiti otpor domaćina tek u 73. minuti kada je Ilija Jurić sjajnim volejem sa 25 metara pogodio rašlje.

Već drugo kolo donijelo je derbi utakmicu protiv odlične ekipe Čazme u kojoj smo uspjeli uzeti sva tri boda. Čazma je bila nadmoćnija velik dio utakmice, ali su nas odlične reakcije obrane i golmana držale u igri. Bila je to fenomenalna utakmica, pogotovo za gledatelje, sa nekoliko prilika na obje strane i sa nekoliko pogođenih prečki.

20-ak minuta prije kraja uslijedila je odlična duga lopta Ravlića na Nikolu Vučinića koji kao brzi vlak prolazi po desnoj strani i šalje povratnu loptu na Krunoslava Pečara koji ju posprema u mrežu za konačnih 1:0.

Ovom pobjedom zasjeli smo na prvo mjesto uz isti broj bodova kao i NK Draganec, koji ove sezone više nije iznenađenje prvenstva.

Već u srijedu na rasporedu je Kup utakmica na domaćem terenu protiv Poleta iz Narte, a igra se u 17h.

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.08.2017., ponedjeljak

Sezona 2017./2018. - odlasci, dolasci, pripreme...

Iza nas najuspješnija je sezona u povijesti kluba u kojoj smo predominantno osvojili 1.ŽNL te u 22 utakmice upisali 19 pobjeda, odigrali dvije neriješene utakmice i doživjeli samo jedan poraz na samom startu prvenstva u gostima kod Čazme.

Ljetna stanka donijela je nekoliko promjena u našoj momčadi. Napustili su nas kapetan i legenda kluba Andrija Pavlović koji će u budućnosti braniti vrata Trnskog, sjajni veznjak Boško Kosanović koji nije mogao odoljeti zovu 3.HNL i Mladosti iz Ždralova, te brzonogi napadač Danijel Kakša, ujedno naš najbolji prošlogodišnji strijelac koji je prešao u redove Ferdinandovca. Nesumnjivo je da su ovo veliki gubitci za jednu momčad, no dečkima se nema što prigovoriti jer su bili izuzetno fer i korektni, te fenomenalni prvo u smislu ljudske veličine, a onda i one sportske. Želimo im naravno svu sreću u daljnjem nastavku karijere.

Što se tiče dolazaka, pojačali smo momčad sa četiri igrača. Radi se o odličnom mladom golmanu Deanu Karasu, bivšem članu Mladosti(Ž), Trnskog i Bedenika koji će sa Branimirom Šimićem činiti vratarski dvojac kakvim se malo tko može pohvaliti, zatim veznjakom fenomenalne tehnike i razornog udarca Danijelom Majorom koji je do sada igrao u Lasti, BŠK-u i Bedeniku, veznjakom "virtuozom" Tinom Habalijom bivšim članom Bjelovara i Lovrana te brzonogim napadačem Albertom Marjakajem kojeg krasi izvrsna skok igra, a koji se vraća u naše redove nakon 2-3 godine stanke od igranja nogometa.

U pripremnom periodu odigrane su tri prijateljske utakmice te trokut turnir(sa dva protivnika po 45 minuta). U prvoj smo poraženi od momčadi Gordowe sa 4:2, zatim smo pobijedili Lastu iz Gudovca sa 4:1, na trokut turniru u Ždralovima pobijedili juniore Mladosti 1:0 te Ivansku 4:1, a u subotnjoj generalci u Velikim Zdencima pobijedili smo Zdenku sa 2:1.

Pripremnim periodom možemo biti izuzetno zadovoljni jer smo u svakoj utakmici nastupili bez nekoliko prvotimaca. Međutim, vrlo pozitivna stvar je ta da su puno više prilike za igru dobili naši juniori, u prvom redu Pinezić i Robić, koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati i u prvenstvu, te Dedaj, Belovari, Pavić i Marko Zbožinek.

U nedjelju počinje prvenstvo, idemo na noge novom članu 1.ŽNL Ribaru iz Končanice gdje idemo puno kompletniji, željni dobrog nogometa i naravno željni pobjede.

- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2017., utorak

NK Bilo - NK Čazma

Kao prvi na tablici s četiri boda prednosti ispred drugoplasirane NK Čazme dočekali smo nastavak sezone, u čijem smo prvom dijelu imali jedan poraz (NK Čazma) te jednu neriješenu utakmicu (NK Kamen).

Po završetku prvog dijela sezone, klub su napustili Siniša Horvat koji se vratio u NK Trnski te Marko Lovašić koji je otišao u NK Hajduk iz Hercegovca. Uz navedene, zbog poslovnih obveza vjerojatno veći dio sezone propustiti će Hrvoje Kastlinger, Mario Futač i Alen Veg, dok će zbog ozljede biti odsutan Andrija Pavlović.

Od novih igrača, kao jedino pristiglog imamo Jasenka Ivanušeca, dok su iz juniorskog sastava pridružena dva juniora Kristijan Leshdedaj i Mario Dedaj. Isto tako, iako je registriran još jesenas, pridružio nam se i vratar Branimir Šimić, koji će zamijeniti Pavlovića.

U prvoj utakmici prvenstva odmah na nož s glavnim kokurentima, NK Čazmom koja se igrački pojačala u prvenstvenoj stanci te čiji su apetiti zasigurno prvo mjesto.

Utakmica je krenula furiozno u domaćoj dominaciji, s visokim pritiskom na obrambenu i veznu liniju NK Čazme, što je urodilo s dva pogotka. Nakon nekoliko izglednih poluprilika koje nisu realizirane, odigrana je lijepa akcija iz sredine terena prema Iliji Juriću koji idealno u korak pogađa natrčalog Danijela Kakšu koji poentira s desetak metara.

Drugom pogotku kumovala je simultanka Krunoslava Pećara, odnosno njegov slalom po desnoj strani terena i precizni ubačaj kojeg glavom u mrežu posprema Ilija Jurić.

Nakon toga, Vuković je iz slobodnjaka uputio nezgodan udarac prema golu Bila, ali Šimić ga je doslovce usisao te sačuvao vodstvo od dva gola razlike.

Do kraja poluvremena odigrane su još neke zanimljive akcije koje nisu realizirane. Drugo poluvrijeme NK Čazma se budi, pritišće i ostvaruje terensku nadmoć. Iz tog presinga, uspjeli su oduzeti nekoliko lopti na sredini terena te brzo odigrati prema golu domaćina, što im se umalo isplatilo kod šuta Vrbana koji odsjeda na gredi.

Ubrzo potom, Vuković ponovo puca iz slobodnog udarca, ali lopta udara u gornji dio grede te rezultat ostaje nepromijenjen. Za razliku od prva dva pokušaja, smanjenje vodstva se dogodilo nakon izbijene lopte koju vezni igrač Čazme smiruje te s 20-tak metara pogađa u drugi kut gola.

Poslije gola igra se konsolidirala, ponovo se domaćini bude te Kakša koristi brzinu kojom se rješava čuvara, ali njegov pad u kaznenom prostoru sudac Hruškar procjenjuje kao regularan start.

Točku na i postavlja Hrvoje Kastlinger. Slobodnjak s više od 20 metara puca u golmanov kut te se od prečke lopta odbija iza gol crte, čime je postavljen konačni rezultat utakmice.

Sunčano, ali hladno vrijeme, kao i odlična dva protivnika privukli su navijače na igralište, koji zasigurno nisu požalili zbog iskorištenog poslijepodneva u Velikoj Pisanici.




- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2016., ponedjeljak

Pobjeda protiv Gordowe osigurala jesenski naslov

Nakon uspješnih pobjeda protiv Bilogorca i Omladinca kojima se NK Bilo uspeo na vrh tablice, u nedjelju 13.11.2016. godine je na igralištu u Velikoj Pisanici u lokalnom derbiju pobjeđena je NK Gordowa iz Velikog Grđevca rezultatom 5 : 2, čime je potvrđena prva pozicija...reći ćemo apsolutno zasluženo.

Gordowa ligaški novak, koji je pobjedom u majstorici protiv NK Trnskog ušao u I. ŽNL te do sada uspio iznenaditi NK Čazmu i skupiti 11 bodova. Baš zbog činjenice da su se pojedini jači klubovi iz lige opekli protiv Grđevčana, utakmica se shvatila apsolutno ozbiljno, pogotovo uzevši u obzir da za Gordowu igra naš bivši kapetan i prijatelj Mario Zoran Hajtić. Iako je Hajta već lagano u veteranskim godinama, još uvijek ima onu svoju lucidnost i baš je on taj koji je bio ključna figura u majstorici s NK Trnskim preko koje je Gordowa ušla u ligu.

Utakmica je počela idealno, četiri kontre, brza otvaranja i tri gola u desetak minuta. NK Bilo je povelo zahvaljujući odličnim reakcijama napadača Futača i Kakše, igra zadovoljavajuća, mirna, pametna. NK Gordowa se probudila nakon trećeg gola, igrači su počeli trčati, pritiskati veznu i zadnju liniju NK Bila, što je u konačnici rezultiralo smanjenjem vodstva.

Hajtić je iskoristio jednu lijepu loptu između dva stopera te rutinirano matirao Pavlovića na golu. I nije čudo što je Hajta zabio gol, on bi takve situacije i na žmirećki rješavao u svoju korist, nije čudo što se je onako veselio kad je zabio gol svom dojučerašnjem suigraču Pavloviću, već je čudo kako su taj gol proslavili pisanički navijači, ali u biti nije ni to čudo jer je baš taj Hajta jedan od najdražih, najzahvalnijih i najkorisnijih igrača NK Bila u bližoj povijesti.

Nekoliko minuta potom, ponovo gol za Gordowu, ovaj put iz kaznenog udarca kojeg je izveo, a tko drugi nego Mario Hajtić. Kao da nije bilo dosta što je zabio onaj prvi gol. Nitko nije niti pomišljao prići lopti i izvesti penal, čekalo se Hajtu da ga opet pikne i da ima još argumenata kojima bi izluđivao Pavlovića u narednih godinu dana. Naravno da ga je piknuo, poslao Pavlovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Drugo poluvrijeme, apsolutno na strani NK Bila, a ta dominacija rezultirala je još s dva postignuta gola. Prvog je zabio Kakša koji se fenomenalno snašao u kaznenom prostoru te prebacio vratara, a drugi je djelo Ilije Jurića koji je igrao unatoč ozljedi, a ta njegova požrtvovnost mu se vratila na najljepši mogući način...golom.

U konačnici, zaslužena pobjeda Bila, kojom je potvrđeno prvo mjesto na tablici u jesenskom dijelu.

Nakon utakmice, fešta u novim prostorijama Centra za udruge Općine Velika Pisanica....iće, piće, pjesma i veselje....i naravno Hajta koji je do dugo u noć Pavlovića podsjećao na golove. A zašto su pisanički navijači s veseljem prihvatili Hajtine golove, objašnjava i rečenica bivšeg tajnika kluba Miroslava Tutić: "Na zidu u novim prostorijama udruga morali bi nacrtati Hajtića" eto, to sve govori što ljudi u Pisnici misle o Hajtiću. Tutić je u konačnici prikazao i jedan frapantan podatak, Hajtić je za NK Bilo odigrao 185 utakmica na kojima je zabio 165 golova.

Osim toga, ovim putem se zahvaljujemo svima, predsjedniku kluba, članovima izvršnog odbora kluba, sponzorima Bošku Kosanoviću, Vilsonu Pecolaju, Marjanu Dinjaru, Zlatku Borozu i ostalima koji su omogućili održavanje fešte nakon utakmice.


- 14:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2016., četvrtak

Bliži se kraj polusezone...smiješi se jesenski tron

Ajmo redom, kasnimo na sve strane s blogom, ali sad ćemo to ispraviti. Nakon neugodnog poraza u Čazmi, u goste nam je došao NK Hajduk iz Hercegovca. Iako su gosti već u prvom dijelu ostali bez jednog igrača (golman rušio izvan kaznenog prostora), pružili su zaista više nego odličan otpor, štoviše drugo poluvrijeme su bili u nekim dionicama puno opasniji protivnik, ali rezultat je bio na našoj strani 2 : 0.

Poslije pobjede protiv Hajduka, opet šok, nerješeni rezultat u Siraču 2 : 2. Nema se što previše reći o toj utakmici, previše neiskorištenih prilika da bi iz Sirača otišli s tri boda, jedino je prisutan žal zbog prosuta dva boda na samom kraju utakmice.

NK Brestovac je u Pisanicu došao ne primiti previše golova, obzirom ljudi nisu željeli prelaziti centar igrališta. Bilo kako bilo, piknuli smo im 5 komada te potvrdili da i mi računamo na dizanje kante na kraju sezone.

Odlazak u Draganec nam je bio više manje nepoznata avantura, budući nismo ništa mogli predvidjeti. Oni su do tada bili u vrhu lige, izneneđenje prvenstva, a mi se spominjali kao kandidati za naslov s već tada pet prosutih bodova. Sve u svemu nakon poluvremena i rezultata 1 : 1, krenulo je, Roki nam se razletio po terenu i na kraju 1 : 4 za Bilo.

Potom je u Pisanicu došla NK Ivanska koja nam je u prošlom prvenstvu uzela mjeru pa smo im naravno kao pravi domaćini htjeli vratiti na isti način. Iako rezultat od 2 : 1 ne izgleda kao nešto uvjerljivo, ali prilike na terenu i komentari čelnih ljudi s obje strane potvrđuju kako je na terenu postojala samo jedna momčad.

Protiv BŠK iz Brezovca u gostima zabilježena je pobjeda od 0 : 1, ali to je tako nakaradni rezultat kad se uzme u obzir sve što se događalo na utakmici. Nije nam poznato jesu li Brezovčani uzeli kakvog vračara ili šamana, ali ono što su promašivali igrači Bila to se ne može vidjeti niti na filmovima. U konačnici uzeta su tri boda, ali ono uistinu nisu istine, nije moguće promašiti 9 mrtvih šansi ili ipak je... Naš stalni pratitelj Đuro Čop zv. Đuka poslije utakmice je sve rekao jednom rečenicom: Ovo nisam vidio u životu (a živi već skoro 70 godina).

Sve promašaje protiv Ivanske i BŠK-a platila je NK Lasta koja je u pisanici prizemljena sa 9 zgoditaka u mreži. Iako je prvo poluvrijeme završilo sa 2 : 0, u drugom su gosti nestali, Vedran im je zabio 4 komada, povratnik Veg još 2, a jedan zgoditak Kastlinger.

Pred sami kraj polusezone odigran je derbi prvenstva protiv NK Bilogorca. Utakmica prava prvenstvena, čvrsta, puna duela, trke i obostrane želje, ali s šansama u jednom smjeru. Opet je u tom segmentu pobjedu odnio NK Bilo čiji igrači su stvorili više izglednih prilika, od kojih je iskorištena samo jedna, ali dovoljna za odlazak s tri boda.

Predzadnje kolo, gostovanje u Ćurlovcu, čiji domaćini su nam također priredili vatreni doček. Utakmica žestoka, ali više verbalno, nego po nekim nogometnim zanimljivijim događajima. Drugo poluvrijeme druga priča, krenuli smo igrati te u konačnici pobjedili s 1 : 3, ali i s trojicom kažnjenih igrača te dvojicom ozljeđenih.

Zadnje kolo nam dolazi u Pisanicu NK Gordowa, stoga nema potrebe posebno najavljivati tu utakmicu koja će zasigurno privući veliki broj zainteresiranih, budući se radi o lokalnom derbiju, starim znancima, prijateljima. Pobjedniku ne pripadaju samo tri boda, već i lokalni prestiž, mogućnost podbadanja i sve drugo što ide uz to.

U ovom dijelu prvenstva od igrača sudjelovali su:
Andrija Pavlović - vratar
Tomislav Ivančić - vratar
Nikola Vučinić - desni / centralni branič
Tihomir Halapa - desni branič / vezni
Vedran Pinezić - desni branič
Robert Kastlinger - lijevi branič
Dario Lasić - lijevi branič
Hrvoje Kastlinger - centralni branič
Ivan Bulić - centralni branič
Slaven Ravlić - zadnji vezni
Marko Lovašić - zadnji vezni
Siniša Horvat - centralni / desni vezni
Krunoslav Pećar - centralni vezni
Boško Kosanović - centralni / zadnji vezni
Ilija Jurić - lijevi vezni / napadač
Tomislav Robić - desni vezni / napadač
Vedran Kočiš - desni vezni / napadač
Mario Futač - desni vezni / napadač
Alen Veg - desni vezni / napadač
Danijel Kakša - napadač

Još sudjeluju:
Silvio Radović - zadnji vezni
Marko Pavlović - lijevi / centralni branič


- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda

Čazma vs Bilo 2 - 1

Prvo kolo nove sezone započelo je derbijem između Čazme i Bila, koji uz Bilogorac, kroz medije apostrofiraju kao potencijalni kandidati za osvajanje naslova prvaka.

I kako priliči derbiju ova utakmica je u svakom slučaju opravdala taj epitet, budući je igra obje momčadi pružila mnoštvo trke, lijepih akcija, duela i poteza. Na samom početku utakmice naši igrači su zaposjeli terenom, kontrolirajući loptu i igru, dok se Čazma opredjelila na povučeniju taktiku, čekajući svoju priliku iz kontre.

U početnom razdoblju igrači Bila su prijetili u više navrata preko Kakše, koji je imao dva lijepa centaršuta, pri čemu niti jedan nije završio u mreži domaćina, dok su Čazmanci imali jedan jednu priliku u vidu udarca izvan kaznenog prostora koji je anuliran od vratara.

Iako je pritisak na domaću polovicu rastao, jedna izgubljena lopta te fenomenalno odigrana akcija u kontri rezultirala je pogotkom domaćih. Iskusni i prekaljeni Božo Vuković idealno je poslužio igrača na desnoj strani koji je odigrao povratnu loptu koju prvi napadač propušta kroz noge, a drugi rutinski poentira u nebranjeni dio mreže.

I dok smo još u nevjerici gledali kako naša niti jedna lopta neće u gol, Čazmanci su iskoristili grešku na našoj polovici te brzo odigrali akciju koja je rezultirala situacijom jedan na jedan s vratarem Pavlovićem koji je i ovaj put morao po loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena igrači Bila su imali još dvije izgledne prilike, ali toga dana lopta jednostavno nije htijela niti doći do gol crte, a kamoli ući u gol.

Drugo poluvrijeme započeli smo s nekim promijenama u kadru, ali ništa značajno se nije promijenilo. Štoviše, Čazma se još bolje postavila te nije dopuštala nikakve ozbiljnije ugroze svojih vrata. Uz nepovoljan rezultat, kao sol na ranu nam se još dogodilo i isključenje Ilije Jurića koji je revoltiran konstantnim ignoriranjem prekršaja od strane sudca, istog poslao u "rodni kraj" zbog čega je isključen.

I na kraju najveći apsurd utakmice, dogodio se desetak minuta prije kraja. Penal za Bilo. Nitko nije vidio što se dogodili, nitko nije niti pomišljao na kazneni udarac, a onda je taj isti sudac, želeći se možda opravdati ili ko zna zašto svirao nešto što se nebi sviralo niti Dinamu iz Predavca (ili možda bi).

U konačnici rezultat 2 : 1 za domaćine koji su nas pobjedili jednom pametnom igrom, osnovom čega je ta ista pobjeda potpuno zaslužena.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2016., ponedjeljak

Nova sezona, odlasci-dolasci, pripreme, kup, želje i očekivanja

Za početak, rezimirati ćemo prošlu sezonu koju smo završili na drugom mjestu i ocijeniti ju vrlo dobrom ocjenom. Za ocjenu odličan ipak je falilo malo više sportske sreće i koncentracije, ali ključnim problemima možemo smatrati relativno mali fond igrača i neredovito treniranje, pogotovo u drugoj polusezoni u kojoj smo hvatali bodovi manjak za kasnijim prvakom Tomislavom iz Bereka za kojeg možemo reći da je zasluženo uzeo kantu, iako nas u dva međusobna susreta nisu nadigrali, čak štoviše rekao bih da smo mi bili za nijansu bolji protivnik, ali nismo iskoristili svoje prilike. Odlaskom Tomislava u viši rang ljestvica očekivanja podignuta je vrlo visoko te se ove sezone cilja na najviši plasman i na naslov prvaka.

Upravo se na korigiranju dvaju navedenih problema najviše radilo ovog ljeta. Pojačali smo se fenomenalnim veznjakom Bobijem Kosanovićem koji nam je pristupio iz Mladosti(KP), zatim poletnim Sinišom Horvatom iz Trnskog koji može odlično odigrati na bilo kojoj od ofanzivnih pozicija u ekipi te Mariom Futačem iz Skoka, koji je zaoštrio konkurenciju na lijevoj strani momčadi. Uz njih, prvoj ekipi priključeni su i perspektivni juniori Ivančić, Pinezić i Robić. Jedini odlazak je onaj Kristijana Jurića koji je zbog posla otišao u Njemačku i kojem se ovim putem zahvaljujemo za sve što je napravio za naš klub i želimo mu puno sreće na novome poslu. Ovim dolascima bitno je popravljena i krvna slika na treninzima na kojima se sad pojavljuje i više od 10 ljudi te su ovog ljeta reflektori na igralištu u Velikoj Pisanici u stalnom pogonu.

U pripremnom periodu odigrane su 4 prijateljske utakmice, a u taj period možemo svrstati i dvije kup utakmice. Što se tiče prijateljskih utakmica, one su redom odigrane protiv Rovišća, Laste iz Gudovca, Dinama iz Predavca te Bedenika. Pobjede su ostvarene protiv Rovišća(3:1), Dinama(6:5) te Bedenika(3:1), dok smo nes(p)retno poraženi u Gudovcu(3:1). Kao glavni strijelac u pripremnom razdoblju istaknuo se mladi Vedran Kočiš koji je bio konstantna prijetnja protivnicima.
U Kup natjecanju prvo kolo smo preskočili, u drugom pobijedili Galovac 7:2, te protekle nedjelje pobijedili Kamen u Siraču rezultatom 6:2.

Utakmica protiv Kamena poslužila je kao generalka za početak prvenstva jer smo u njoj nastupili praktički kompletni, uz izostanke Horvata i Halape. Po vrlo sparnom vremenu nadigrali smo Siračane u svim segmentima igre i pokazali im da protiv ovakve naše ekipe i poletne igre nemaju što tražiti. Najraspoloženiji u našim redovima bio je sin vjetra, Ilija Jurić, na kojem su se bezuspješno izmijenjala trojica čuvara, pa čak i pomoćni sudac koji je u par trenutaka odigrao flastera na njemu i dizao nepostojeća zaleđa, ali ni to ga nije sputalo u njegovim prodorima, nabačajima i šutevima.

Ušli smo u tjedan u kojem počinje prvenstvo, u prvom kolu putujemo u goste. Protivnik nam je u subotu uvijek opasna i neugodna Čazma koja isto kao i mi ima vrlo visoke ciljeve i protiv koje ćemo se jako morati namučiti i oznojiti kako bi uzeli puni plijen, no igrači će zasigurno dati zadnji atom snage i nadamo se da će to rezultirati dobrim rezultatom.

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2016., utorak

Slatka pobjeda u Hercegovcu, NK Hajduk - NK Bilo (0 : 1)

Nedjelja, 15.05.2016. godine, vrijeme oblačno, bez padalina. Teren mekan, bez nakupina vode što je iznenađujuće obzirom na vremenske uvijete posljednjih dana te pohvalno za organizatore utakmice.

Nakon poraza od Laste te uzastopnih pobjeda, NK Bilo je nastavio svoj lov za NK Tomislavom iz Bereka, koji za sada suvereno hodi prema naslovu prvaka. U pokušaju stizanja NK Tomislava, morala se prijeći prepreka NK Hajduk iz Hercegovca koji je uvijek neugodan, pogotovo na svom terenu, gdje se NK Bilo ne može pohvaliti nekim rezultatima.

U tom smislu, krajnje ozbiljno je shvaćena nedjeljna utakmica u Hercegovcu, jer je poznat način na koji se tamo jedino može doći do nekih bodova, a to se prvenstveno odnosi na odgovor domaćinima trkom, agresivnošću (naravno sportskom i pozitivnom) i odlučnošću.

U Hercegovac se krenulo bez jednog od glavnih motora ekipe Slavena Ravlića, zatim bez prvog kreatora Krune Pećara, kao i bez staloženog i neprikosnovenog Roberta Kastlingera, što je u svakom slučaju veliki nedostatak. Ponovo je uskočio Silvio Radović, koji je mijenjao Ravleta, Laske je bio spreman ko puška zamijeniti Bijeloga, dok je Ico morao u sredini terena nadomjestiti Krunu.

Prvih 15-tak minuta odlično se pokrivao teren, rekao bih i da smo iznenadili domaćine s agresivnošću, ali nakon toga domaćin preuzima inicijativu. U tom razdoblju podigli su trku, agresivnost te nisu dopuštali lagano iznošenje lopte, ali Sico i Lova su odlično zatvarali središnji dio terena te su uz Kasu i Buleta onemogućavali većinu pokušaja domaćina. Prva prilika domaćina ostvarena je iz prekida, Ići pogađa vanjsku stranu stative. Nakon toga, Laske s gol crte čisti udarac domaćih nakon kornera, dok je vratar Pavlović obranio udarac koji je upućen izvan kaznenog prostora. Bilo je tu još nekih poluprilika i s jedne i druge strane, od kojih vrijedi istaknuti udarac Ilije Jurića koji brani njihov vratar, kao i udarac Hrvoja Kastlingera iz prekida koji odlazi tik pored stative.

Isto tako, u drugom dijelu prvog poluvremena počela se isticati nervoza kod domaćina, negodovanje na odluke glavnog arbitra, koji je po viđenom odsudio bez ozbiljnijih pogrešaka, ako se ne uzme u obzir progledavanje kroz prste napadaču domaćih koji je nakon starta prema golmanu trebao biti sankcioniran žutim kartonom (drugi žuti = crveni).

Drugo poluvrijeme, slična priča kao i u prvom, dosta trke, lagana inicijativa domaćih, puno pokušaja te nekoliko lijepih prilika, ali bez zgoditaka. Nula na semaforu je stajala do trenutka, kada Lovašić fino iznosi loptu te upošljava Iliju Jurića koji iz trka šalje idealan centaršut u kazneni prostor, gdje je bio spreman Kakša, koji u letu zakucava glavom loptu u mrežu.

Nakon gola Hajduk ponovo pritišće, imaju i izglednu priliku koju ne uspjevaju realizirati. Pred kraj utakmice Ilija uspjeva pobjeći svojim čuvarima, ostaje na nogama nakon evidentnog prekršaja u kaznenom prostoru te ne uspjeva riještiti utakmicu. Na identičan način i Kakša izbija sam na protivničkog vratara, ali ne pogađa okvir gola.

Ubrzo nakon Kaletovog promašaja sudac Petrović odsvirao je kraj utakmice, u kojoj je NK Bilo iz Hercegovca odnio sva tri boda te nastavio svoj lov za momcima iz Bereka.

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2016., utorak

Žestoko potapanje davljenika iz Brezovca (BŠK - Bilo 1:4)

Protekli dio sezone NK Bilo završio je kao drugoplasirana ekipa s četiri boda zaostatka za NK Tomislavom iz Bereka, koji su isto kao i Bilo trenutno jedine neporažene momčadi lige. Bolja motivacija od toga nije potrebna, jer svakom od sportaša je cilj biti prvak pa bila to I. ŽNL ili I. HNL.

U ekipnom smislu momčad Bila nije doživjela nikakve promjene, cjelokupni igrački kadar je ostao preslikan sa prošlogodišnjeg igračkog popisa, ali prijateljske utakmice su uzrokovale da baš ne bude apsolutno identičan. Prvo nam se ozljedio Andrija Miškulin kojeg je opet izdalo koljeno, zatim tjedan prije prvenstva ozljedio se Nikola Vučinić kojemu je pukla potkoljenična kost, da bi se na prvoj prvenstvenoj utakmici ozljedio Hrvoje Kastlinger.

Baš na toj utakmici protiv BŠK Brezovca, koji je imao gadnih problema sa skupljanjem bodova u prošlom dijelu prvenstva, a vjerojatno će ih imati i u nastavku, NK Bilo je uz sve probleme pokazao kako i dalje nastavlja trku sa dečkima iz Bereka. Utakmica je praktički završena u prvih pola sata kada je već bilo 0 : 3, ali to nije spriječilo domaćine da pokušaju agresivnom i čak grubom igrom pokušaju smanjiti rezultat (ne želim reći unakaziti nekog od igrača).

U više navrata, pojedini klizeći startovi nisu bili lijepi za vidjeti, ali čestitke igračima Bila koji nisu podlegli takvim grubostima te nisu reagirali vraćanjem, već su nastavili igrati nogomet.

Iako se u prvih deset minuta igra odvijala većinom na centru igrališta, očita je bila želja domaćina da izvuku pozitivan rezultat, s tim da su za isti uistinu primjenjivali možda krivu taktiku, među kojima se isticala prvo njihova pozitivna agresivnost koja je protekom utakmice prerasla u onu negativnu.

Na gol se čekalo do 11 minute, kada je nakon pritiska Bilovih napadača obrambeni igrač BŠK-a doslovce iz volej udarca sa 20-tak metara poslao loptu u svoj gol. Nevjerica i šok domaćina je bila očita, a od tog trenutka na terenu je zagospodarila momčad Bila. Na sljedeći gol čekalo se svega par minuta, akcija je krenula iz obrane, Kristijan Jurić je sa desne strane uposlio Tihomira Halapu koji probija te centrira prema Iliji Juriću, koji pak mirno realizira za 0 : 2. Nedugo potom, opet u režiji Ilije Jurića izboren je penal, kojeg mirno i sigurno izvodi Hrvoje Kastlinger te povećava vodstvo na 0 : 3.

Do kraja poluvremena nije više bilo rezultatskih promjena, ali je kadrovskih, obzirom se ozljedio strijelac Kastlinger, koji više nije mogao nastaviti igru.

Drugo poluvrijeme je više manje bilo u znaku domaćina koji su imali jalovu inicijativu, bez šansi, ali su izvršili pritisak te kontrolirali igru. Uslijed takvog stanja zabili su i pogodak te smanjili rezultat na 1 : 3.

I kad su se već ponadali preokretu, nisu bili spremni za našeg Lasketa i Vekija. Prvo je Laske, poput Caspera prošetao lijevom stranom te uputio idealan centaršut za Vekija koji mirno realizira te postavlja konačnih 1 : 4.

Sljedeće kolo u Veliku Pisanicu dolazi NK Kamen iz Sirača.


- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2015., srijeda

Bilo zabio četri komada Bilogorcu u sred Velikog Trojstva

Zadnje kolo ovog dijela sezone NK Bilo odigrao je u nedjelju 08.11.2015. godine u Velikom Trojstvu, gdje je domaćine natjerao da četiri puta idu po loptu u svoju mrežu te time potvrdio status jedne od najboljih ekipa prvenstva, koja i dalje blisko puše za vratom jesenskom prvaku NK Tomislavu iz Bereka.

Početak utakmice te prvih desetak minuta otpočeo je ispitivanjem snaga u kojima je Bilogorac odlično stajao, zatvoreno, blizu našim igračima, ali istovremeno bez napadačkih aspiracija. Nakon deset minuta, dečki iz Trojstva su napali fatalnu grešku, otvorili su se i time sami sebi pljusnuli šamar, sami sebi su zadali udarac od kojeg se nisu mogli oporaviti.

Njihovo otvaranje prema naprijed otvorilo je prostor našim brzancima, koje su fenomenalnim loptama u prostor upošljavali Lovašić, Ravlić i Pećar. Pametnom igrom i čekanjem otvaranja protivnika, koje je uslijedilo nakon deset minuta igre Jurić, Veg i Kakša su počeli koristiti šupljine, praznine i pukotine u obrani domaćina, a što je rezultiralo stvaranjem prigoda za zgoditke.

Iako je prvi gol pao za nešto manje od pola sata igre, dotadašnji broj prilika za gol bio je debelo na strani igrača Bila. Prvu je imao Ilija Jurić koji je iskoristio svoju brzinu ušao u kazneni prostor te puknuo nekoliko centimetara pored stative. Odmah potom Alen Veg nakon povratne lopte s lijeve strane, puca u gol, ali vratar odlično brani, dok je Kakša na ubačaj s desne strane prebacio gol s nekoliko metara.

I dok su naši brzanci opasno prijetili zbunjenim domaćinima, u šesnaestercu se pojavio Kruno Pećar, stari vuk, koji je iskoristio ubačaj Lovašića te rutinirano poentirao u drugi kut za 0 : 1. Nakon vodstva lakše se disalo, a nakon toga šou program, još tri komada za miran kraj prvog poluvremena.

Redom su golove postizali Ilija Jurić, koji je silovitim udarcem iz kaznenog prostora poentirao u drugi kut, zatim Kakša koji je svojom upornošću izludio stopere i natjerao ih na grešku koju je iskoristio za povećanje vodstva od 0 : 3. Posljednji pogodak za Bilo, zabio je Kristijan Jurić, koji je zamijenio ozljeđenog Alena Vega.

Drugo poluvrijeme, Bilo je stao, nije više bilo potrebe za ganjanjem. Iako to nije dobro izgledalo, obzirom je Bilogorac vodio igru te imao neke svoje šanse. Na kraju su domaćini uspjeli zabiti počasni gol, nakon lijepe akcije te finog poentiranja njihovog mladog napadača.

Kako god bilo, na kraju polusezone, NK Bilo je ostvario vrlo dobar rezultat, štoviše odličan, osvojivši drugo mjesto na tablici. Isto tako ne možemo se oteti dojmu da smo mogli biti, ako ne bolji od trenutnog prvaka, barem u bodovnom egalu. Do sada NK Bilo nema još niti jednu izgubljenu utakmicu, ali četiri nerješena rezultata su nas koštala zaostatka od četiri boda za NK Tomislavom. Osim toga, samo šest primljenih golova postavio nas je uvjerljivo na vrh tog segmenta igre, dok sa 26 postignutih smo trenutno treća momčad lige iza Tomislava i Čazme.

Nemamo izrazito učinkovitog strijelca u momčadi, ali zato veliki broj igrača postiže zgoditke, a to su prvenstveno Danijel Kakša, Ilija Jurić, Kruno Pećar, Hrvoje Kastlinger, Alen Veg, Robert Kastlinger i Kristijan Jurić.

Njihovi zgodici plod su i većeg broja asistencija u kojima prednjače Krunoslav Pećar, Marko Lovašić i Slaven Ravlić te sami napadači Ilija Jurić, Alen Veg i Danijel Kakša.

Sada slijedi stanka, odmor, rekuperacija pa ponovo pripreme za drugi dio sezone. Želja nam je naravno maknuti Tomislav s vrha, a do toga moramo još puno utakmica odigrati te naravno pobjeđivati želimo li postati novi prvaci I. ŽNL. Svi zajedno se nadamo kako se Igrački kadar neće uvelike mijenjati. Prema viđenom trenutni igrači su u globalu svi zadovoljni osnovom čega ne bi trebalo biti odlazaka. Moguće nam se nakon duže stanke zbog ozljede vrati naš mladi virtuoz Andrija Miškulin kojeg naravno željno iščekujemo.

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2015., četvrtak

NK Bilo puše za vrat jesenskom prvaku

Pobjedom u Novoj Rači, NK Bilo nije samo pobjedio lokalnog rivala, već je najavio svoj pozitivan rezultatski niz. Nakon utakmice s Trnskim, u goste u Veliku Pisanicu 27.09.2015. godine došli su dečki iz Čurlovca, koji su nam se u ovom prvenstvu pokazali kao jedan od težih protivnika. Iako je utakmica odigrana bez zgoditaka, bila je prava prvenstvena, s obostranim prilikama, zbog čega su obe ekipe nakon posljednjeg sudčevog zvižduka žalile za izgubljena dva boda. Ukupno gledajući nitko nije zaslužio poraz pa se realno nameće slika kako je remi opravdan i zadovoljavajući.

Nedjelju nakon domaće utakmice s Omladincom prvenstvo se nastavilo u Garešničkom Brestovcu (04.10.2015), gdje je zabilježena pobjeda od 1 : 3. Ukratko, pobjeda je i više nego zaslužena. Domaćin je poveo na samom početku utakmice nakon nesmotrenosti i nespretnosti igrača u kaznenom prostoru. Nakon toga kreće viktorija na gol Brestovca, a rezultat odlične igre su bila dva gola Alena Vega te jedan zgoditak Krune Pećara.

U nedjelju 11.10.2015. godine u Veliku Pisanicu je došla naša crne mačke ekipa iz Hercegovca s kojima smo vrlo rijetko imali pozitivan rezultat. Ovaj put to nije bio slučaj, obzirom smo im natrpali tri komada te ih korektno ispratili nazad u Hercegovac.

Nakon domaće utakmice s Hajdukom dana 18.10.2015. godine otišli smo u borbu s liderom prvenstva NK Tomislavom iz Bereka. Derbi između prve dvije ekipe završio je bez pobjednika rezultatom 1 : 1, s tim da je Tomislav poveo, a nepunih pet minuta kasnije izjednačili smo rezultat (Hrvoje Kastlinger) nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Utakmica je bila odlična, dinamična i prepuna prilika te baš zbog toga što smo imali više šansi za postizanje zgoditka žalimo za izgubljena dva boda koja su nas mogla apsolutno približiti vrhu ljestvice.

Po odrađenom derbiju u Bereku, uslijedio je derbi protiv NK Čazme koji je odigran u Velikoj Pisanici 25.10.2015. godine. Prvo poluvrijeme reavnopravna borba i naš pogodak u posljednjoj sekundi prvog dijela. Drugo poluvrijeme, rapsodija, urnebes i nestanak Čazme. Zelena boja je pokorila igralište, gostujuće plave nijanse su nestale, utopile se u nevjerici i dominaciji domaćina. Konačni rezultat 4 : 0.

Na kraju dana 01.11.2015. godine odigrali smo utakmicu protiv povratnika u I. ŽNL, ekipu NK Ivanske koju smo ispratili kući s petardom u mreži. Prvo poluvrijeme u laganijem ritmu, ravnopravnom igrom u polju, ali s više prilika na našoj strani. Drugo poluvrijeme opet booom, golovi kao na traci i na kraju srdačan ispraćaj gostiju.

Posljednje kolo ovog dijela prvenstva igramo u Velikom Trojstvu, protiv Perinih trupa. Igramo protiv ekipe koja ima više od 30 igrača, obzirom su u Berek otputovali s drugom ili trećom postavom, spremajući se baš za nas, nadajući se kojem bodu.


- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2015., ponedjeljak

Velika pobjeda u lokalnom derbiju

U nedjelju 20.9. u Novoj Rači odigran je još jedan lokalni derbi između domaće ekipe Trnskog i gostujuće ekipe NK Bila. Domaćini su u susret ušli pod vodstvom novog trenera Jadranka Bundovića sa namjerom da stanu na kraj crnoj seriji rezultata, dok smo mi opravdano dobili ulogu favorita želeći nastaviti sa dobrim rezultatima.

Utakmicu smo počeli u sljedećem sastavu: Pavlović, Vučinić, R. Kastlinger, H. Kastlinger, Bulić, Lovašić, Tatarović, Ravlić, Kakša, I. Jurić, Veg;dok su u nastavku ušli Verić, K. Jurić, Rajnović i Lasić.

Cijela utakmica protekla je u znaku naše inicijative koju ipak nismo uspjeli pretočiti u neke ozbiljnije šanse i zabiti pogodak. Domaćin se čvrsto i vrlo orgaanizirano postavio na terenu te većinom bazirao na branjenje svoga gola, potajno se nadajući nekoj šansi iz kontre ili polukontre.

Naša ekipa pokazala je veliki karakter strpljivo gradeći igru i čekajući na vodeći pogodak, što se i isplatilo kada u 86. minuti naš brzonogi napadač Kakša bježi domaćoj obrani, Kambić ga ruši u kaznenom prostoru, glavni sudac utakmice Hruškar opravdano pokazuje na bijelu točku, dok Kambića šalje u svlačionicu. Sigurni izvođač najstrože kazne po običaju bio je Hrvoje Kastlinger.

Ubrzo nakon toga odličnu akciju odigravaju naši asovi sa klupe. Kristijan Jurić odlično probija desnu stranu i vraća prizemnu loptu za Sebastiana Rajnovića koji neumoljivo posprema loptu u mrežu za konačnih 2:0 i još jednu pobjedu u nizu.

Valja pohvaliti igru cijele momčadi koja nije dopustila ekipi Trnskog da ozbiljnije zaprijeti našim vratima i stvori neku ozbiljniju šansu. Spomenuti treba i da smo od 4 dosadašnje prvenstvene utakmice u 3 sačuvali mrežu netaknutom, što također dovoljno govori o našoj dobroj organiziranosti.

Domaćinima i ovog puta zahvaljujemo na dobrom gostoprimstvu i na domjenku poslije utakmice, a nama sada predstoji pola godine šepurenja i zadirkivanja, sve do uzvrata u Velikoj Pisanici kada ćemo ponovno odmjeriti snage.

Već u ovu srijedu slijedi nam utakmica osmine finala KUP-a NSBBŽ sa Kamenom iz Sirača u kojoj idemo na pobjedu i četvrtfinale što bi bio odličan rezultat za nas. Utakmica počinje u 16:30, dođite i podržite naše dečke.

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2015., ponedjeljak

Pobjede u prvom i drugom kolu Kup-a

Kao posljedica slabijih rezultata i slabog koeficijenta u Kupu proteklih godina, momčad NK Bila ove je sezone morala u natjecanje krenuti već od 1. kola, kao jedina ekipa iz 1. ŽNL, pa je već 16.8. odigrana prva službena utakmica. Dečki su iz toga razloga ove sezone posebno motivirani otići što je dalje moguće kako se takve situacije više ne bi ponavljale.

Ždrijeb nas je spojio sa ekipom Hrvatskog Sokola koja se natječe u 3. ŽNL Sjever. U Podgorce smo otputovali svjesni da smo veliki favoriti u toj utakmici i da ništa osim pobjede ne dolazi u obzir.

Tako smo se i postavili, od prve minute uzeli smo loptu u svoj posjed i strpljivo stvarali prigode, sve dok nakon odlične akcije po lijevoj strani u 24. minuti Ilija Jurić ubacuje prizemnu loptu koju domaćini sami skreću u gol. Ubrzo nakon toga Stjepan Jurić lijepim pogotkom povisuje na 2:0, a za 3:0 strijelac je Kruno Pećar.

Tim rezultatom otišlo se i na poluvrijeme, dok su u drugom poluvremenu postignuta još tri pogotka sa naše strane, a strijelci su bili opet Stjepan Jurić, Matija Kolar te novopečeni kapetan Hrvoje Kastlinger. Utakmica je prekinuta u 72. minuti zbog jake grmljavine i pljuskova, konačan rezultat 6:0.

U 2. kolu ždrijeb nam je donio utakmicu sa susjednom ekipom Gordowe. U Veliki Grđevac došli smo dosta oslabljeni, bez ponajboljih igrača Andrije Pavlovića, Pećara, Ravlića, Kakše te Ilije Jurića, što se vidjelo i na samoj igri.

Ekipa je u utakmicu ušla dosta nezainteresirano i tromo, domaćini koriste jednu našu grešku i zarađuju penal koji su uspješno i realizirali te poveli 1:0, rezultatom kojim se otišlo na odmor.

Na poluvremenu su dogovorene neke stvari, te smo u nastavak utakmice ušli fenomenalno i na brzinu zabili dva pogotka koja su djelo Stjepana Jurića i Nikole Vučinića. Ipak, gosti uspijevaju poravnati na 2:2 nakon velike pogreške našeg mladog vratara Tara.

Kako ne bi došlo do iznenađenja potrudio se Veg koji je iskoristio povratnu loptu Vučinića i zabio za konačnih 3:2 te za prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

U nedjelju 30.8. kreće prvenstvo, u goste nam dolazi ekipa BŠK-a, dođite i podržite naše igrače da na najbolji mogući način započnu novu sezonu.


- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.08.2015., utorak

Prozivka, prvi trening i prva pripremna utakmica

Idemo redom...

Prošla sezona završena je na solidnom 6. mjestu, iako smo dojma da smo mogli i bolje. No, ono što posebno veseli je da je čitava ekipa ostala na okupu te da nitko nije zatražio istupnicu. Kako smo u završetku prošle sezone imali dosta problema sa ekipiranjem i malim fondom igrača, uprava i naš sportski direktor Mario Šimić dali su si posla te doveli nekoliko pojačanja.

U staro jato vratio se Ilija Jurić koji je prošlu polusezonu odradio u NK Bjelovaru i o kojem ne treba previše trošiti riječi. Zatim je sve dogovoreno sa Markom Lovašićem, univerzalcem koji je pristupio iz hercegovačkog Hajduka, domaćim dečkom Sebastianom Rajnovićem koji je došao iz NK Bedenika, a kao posljednji u vidu pojačanja doveden je i Danijel Tatarović, visoki napadač koji je nastupao za nekoliko klubova iz županije, a zadnji klub u kojem je nastupao bio je Bilogorac. Uz ove dolaske valja napomenuti da su momčadi priključena braća Kočiš te vratar Tar iz juniorske selekcije koji će također dobiti svoju priliku.

Prozivka i prvi trening održani su 30.7., a pojavilo se 14 igrača. Uvodnu riječ po običaju održali su predsjednik Fredi Pali te trener Saša Kranjčević koji momčadi nisu zadali neki poseban cilj, ali su zatražili maksimalnu ozbiljnost i zalaganje kako bi NK Bilo što bolje kotirao u nadolazećem prvenstvu.

Nakon dva odrađena treninga u nedjelju je odigrana i prva pripremna utakmica protiv Gordowe u Velikom Grđevcu. Utakmica je završena rezultatom 7:0 u našu korist, a nastupili su sljedeći igrači: Pavlović A., Vučinić, Kastlinger R., Kastlinger H., Bulić, Lovašić, Halapa, Tatarović, Kočiš V., Pećar i Kakša, dok su još nastupili Rajnović i Stjepan Jurić. U listu strijelaca upisali su se Pećar i Stjepan Jurić po dva puta, Halapa, Kakša i Kočiš, a dodatno veseli i to što smo utakmicu završili netaknute mreže.

Sada ulazimo u drugi tjedan priprema, a već u srijedu nastupamo na memorijalnom turniru u Narti na kojem će uz nas i domaćine još nastupiti i Dinamo iz Predavca te Tomislav iz Bereka. Parovi polufinala su već izvučeni, a nas je zapala ekipa Tomislava. Turnir počinje u 14:30 sati te ako ste u mogućnosti svakako navratite jer dobar nogomet je zagarantiran.


- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2015., utorak

Derbi bez pobjednika

U nedjelju 7.6.2015. u Novoj Rači odigran je susjedski derbi između domaće ekipe Trnskog i gostujućeg Bila iz Velike Pisanice, koji je završio neriješenim rezultatom, 2:2.

Utakmica je odigrana po vrlo teškom i sparnom vremenu, što je i jedan od razloga zašto igra nije bila onakva kakvu su gledatelji priželjkivali i kakva priliči derbijima. Ovo je ujedno bila i posljednja prvenstvena utakmica ove sezone, to se vidjelo i na samim igračima koji su se već polako zasitili i umorili od nogometa.

Igrači Trnskog su bolje, agresivnije ušli u utakmicu, tražeći osvetu za onih 4:1 iz prve polusezone. Na samom početku s(p)retno dolaze do vodstva nakon što je sam na golmana izašao Smolić i zatresao mrežu za 1:0.

Kad se činilo da polako dolazimo sebi, uslijedio je još jedan šok. Nakon brze kontre Trnskog Vargić upošljava Cajnera koji ostaje sam na 5 metara i zabija za 2:0. Nervoza u našim redovima raste, počinju međusobne svađe, prigovaranja i psovke.

Uspjeli smo uspostaviti kakvu-takvu igru, ali i dalje bez nekih ozbiljnijih prigoda. Ipak, Stjepan Jurić iskoristio je naivnost domaće obrane, ruše ga u kaznenom prostoru i glavni sudac Župan pokazuje na bijelu točku. Loptu na kreč stavlja Hrvoje Kastlinger i sigurno pogađa za smanjenje rezultata.

Nakon odmora i razgovora u svlačionici, očekivalo se da ćemo napokon podići našu igru i agresivnost, ali dogodilo se upravo suprotno. Igrači Trnskog su bili ti koji su zagospodarili terenom, ne dozvoljavajući nam da izađemo sa naše polovice, no ipak nisu uspjeli stvoriti neku izgledniju priliku.

Tek nakon što smo prešli na sustav igre sa 3 igrača u obrani uspjeli smo uspostaviti konce igre i stvoriti nekoliko dobrih šansi od kojih je najbolju promašio Stjepan Jurić koji sa 5 metara puca preko gola. Posljednjih 15-ak minuta sve karte bačene su u napad ne bi li se došlo barem do izjednačenja.

Kad su Račanci počeli sa zamjenama kako bi ukrali svaku moguću sekundu i kad su već polako počeli slaviti, Krunoslav Pećar se najbolje snašao u gužvi te nakon kornera postavio konačan rezultat 2:2.

Ovom prilikom valja pohvaliti domaće igrače na fer i korektnoj igri te se zahvaljujemo na domjenku koji su nam domaćini pripremili poslije utakmice.

NK Bilo sezonu završava na 6. mjestu, u gornjoj polovici tablice, što je pomalo i razočaravajuće jer se moglo i trebalo bolje. Sada idemo na zasluženi odmor, svi osim vjerojatno našeg Šime koji je već počeo slagati igračku križaljku za sljedeću sezonu.

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2015., ponedjeljak

Remi protiv Hajduka (H)

Nakon odličnog ulaska u proljetni dio prvenstva, momčad NK Bila zapala je u krizu. Kao rezultat malog fonda igrača, povreda, kartona, ali i sportske (ne)sreće, izgubljene su 3 utakmice zaredom. Bolji su bili predavački Dinamo, Omladinac te Lasta.

U nedjelju 31.5., odigrana je prvenstvena utakmica pretposljednjeg kola sa trećeplasiranom momčadi lige, Hajdukom iz Hercegovca. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a sama činjenica kako smo nastupili bez 5 standardnih igrača - ozlijeđenog Miškulina, kartoniranih Bulića, Pećara i Stjepana Jurića te Radovića koji je bio odsutan zbog sudačkih dužnosti, dovoljno govori koliko je velik ovaj bod.

U momčad se nakon dvije utakmice izostanka zbog povrede vratio pouzdani vratar Andrija Pavlović, a momčad NK Bila u utakmicu je ušla u sljedećem sastavu: Pavlović A., Vučinić, Dinjar, Kastlinger H., Pavlović M., Kastlinger R., Ravlić, Halapa, Jurić K., Kakša, Veg; dok je na klupi bio samo pričuvni vratar Pali.

Igrači Bila bolje otvaraju utakmicu, na sceni je Kiki Jurić koji prvo puca glavom preko gola, a nekoliko minuta kasnije odlično puca sa 30-ak metara i pogađa stativu. Najbolju priliku imao je Kakša koji izlazi sam na vratara, no vratar čita njegovu namjeru. Bolju igru domaćina okrunio je Ravlić koji u 35. minuti puca sa preko 30 metara, gostujući vratar krivo procjenjuje let lopte i to je 1:0.

Kad su svi već mislima bili na odmoru, gosti koriste zbunjenost domaćih te nakon jednog ubačaja iz prekida nakon gužve, ali i vjerojatnog prekršaja u napadu, uspijevaju utjerati loptu u gol. Šok za domaće igrače, gol dobiven u najgorem mogućem trenutku i što je najgore, nezasluženo.

Igrači Hajduka bolje i agresivnije ulaze u drugo poluvrijeme i u 54. minuti nakon ubačaja sa strane i odličnog udarca glavom dolaze do vodstva. Nakon tog pogotka utakmica postaje dosta rastrgana, raste nervoza, a rezultat toga su dva crvena kartona, po jedan sa svake strane.

Kad se već činilo da će puni plijen otići u Hercegovac, na scenu stupa ponajbolji igrač utakmice Slaven Ravlić koji koristi povratnu loptu Halape i u 86. minuti zabija za zasluženo izjednačenje i donekle vraća mir u svlačionicu NK Bila pred lokalni derbi sa Trnskim s kojim ćemo i zaključiti sezonu, nadamo se na najbolji mogući način.

Derbi ne treba posebno najavljivati, favorita nema, igra se za prestiž, a obadvije ekipe će zasigurno pune žara ući u susret kako bi na najbolji mogući način završile prvenstvo. Neka bolji pobijedi.

- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2015., ponedjeljak

Famoznom igrom pobijedili Tomislav, NK Bilo – NK Tomislav 4 : 2

U subotu 02.05.2015. godine, NK Bilo je na domaćem terenu u Velikoj Pisanici zabilježio novu pobjedu, ovog puta protiv jednog od glavnih kandidata za naslov, NK Tomislava iz Bereka, koji je savladan rezultatom 4 : 2 te kojima ujedno ovim putem upućujemo zahvalu zbog pristanka odigravanja utakmice u subotnjem terminu.

Iako su nadanja o ozbiljnijoj ugrozi predvodnika ligaške tablice NK Dinama i NK Tomislava, splasnula u Siraču, gdje smo pokvareno i zlonamjerno zakinuti za pozitivniji rezultat, imperativ napretka, želja za dokazivanjem te potvrda kvalitete došli su do izražaja u subotu, gdje je odlična ekipa NK Tomislava, uslijed našeg revolta, inata i srčanosti stradala ni kriva ni dužna te potučena u svim segmentima nogometne igre.

Cjelokupan dojam nakon utakmice je fenomenalan, ne samo zbog toga što je pobijeđen favorit, nego i zbog toga što se igrao nogomet, pravi nogomet, s puno prigoda, odličnom igrom, ozbiljnom razinom trke te u konačnici i ostvarenim preokretom rezultata koji nakon prvih 45 minuta nije bio nimalo povoljan.

Ajmo redom. Sve je krenulo idealno, vrijeme odlično, lagana kiša te nakon toga sunčano i vedro, teren fenomenalan, tribine fino ispunjene. Igra u prvih petnaest minuta odlična, NK Bilo pritišće, stvara prilike, probijaju se bokovi. Prvu pravu prigodu ne koristi Stipe, koji je u situaciji jedan na jedan promašio vrata, da bi nedugo nakon njega u gotovo identičnoj situaciji loše reagirao i brzi Kale čija lopta prolazi također pored vanjske strane vratnice. Fenomenalan ubačaj iz kornera zatim ne koristi Vučinić, da bi nakon toga gotovo sami sebi postigli zgoditak.

Iako je Tomislav također u nekoliko navrata dobro kombinirao nisu imali ništa konkretnog, a nakon naših promašenih prilika, došla je kazna. Neumoljiv je bio Kočiš, koji koristi grešku te sigurno poentira s ruba kaznenog prostora za vodstvo Tomislava. Gol je ukratko šokirao i zbunio igrače Bila, koji su u konačnici pored toga opet nastavili igrati i stvarati prilike.

Ponovo su ubojiti bili naši brzanci, Kale, Stipe i Veg, nepogrešiv je bio i Pećar, ali nije išla realizacija. Sredinom prvog dijela, Stipe i Kale opet imaju prilike i opet ništa da bi uz to još i postigli pogodak koji je bio poništen radi zaleđa.

I opet, trenutak dekoncentracije, zbunjenosti i gol za goste koji postižu za povećanje vodstva. Prekid na 40-tak metara, lopta ubačena u kazneni prostor i gol. Sad već kreće nervoza, zbunjenost, igra se dobro, a nema učinka. Berek potom lagano preuzima inicijativu, u konačnici još i pogađa prečku da bi se nakon toga otišlo na odmor.

Saša na poluvremenu miran, nekako i previše optimističan, a rezultat krajnje nepovoljan. Reakcija igrača nakon poluvremena, odlična, opet se igra nogomet, pritišće protivnik, stvaraju se šanse. I ponovo na početku promašaji, prvo Veg promašuje cijeli gol, da bi nedugo potom Kruno nakon prolaska trojice igrača pogodio stativu.

Nakon tolikih promašaja, već se osjetila zabrinutost, a onda nastupa neopterećeni Stipe koji je iskoristio odbijenu loptu na 20-tak metara te ju onako iz prve pljusnuo te savladao nemoćnog Trgovca. Ubrzo nakon toga, ponovo pritisak u gostujućem kaznenom prostoru, gdje obrambeni igrač rukom primiruje loptu te omogućuje jedanaesterac. Kasa stavlja loptu na kreč te mirno realizira penal za poravnanje.

Poslije zgoditka, ponovo pritisak, vidi se želja za pobjedom, a rezultat toga je i vodstvo, gol, zgoditak, fešta. Akcija se odigrala po lijevoj strani, ubačaj, a s peterca Stipe poentira za 3 : 2. Kreće fešta, koja je u konačnici još uvećana četvrtim pogotkom u mreži gostiju. Gol je postignut ponovo s penala, kojeg je iznudio Pećar, a mirni realizator Kasa.

Na kraju, posve zaslužena pobjeda, reakcije nakon utakmice odlične, trener više nego zadovoljan, igrači isto tako, ali oduševljenje igrom najviše je dojmilo gledatelje, koji su imali priliku gledati uistinu lijepu utakmicu u kojoj je pobijedila trenutno bolja, srčanija i motiviranija ekipa.

Sljedeća nedjelja, ponovo derbi. Idemo na gostovanje u Predavac, idemo po pobjedu i produžetak neizvjesnosti o naslovu prvaka županije.




- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2015., utorak

NK Kamen - NK Bilo (2 :1) - utakmica koja je mirišala drugačije

U nedjelju 26.04.2014. godine NK Bilo je poražen po prvi put ovog proljeća i u tome nebi bilo ništa loše niti neobičnog da poraz nije bio ovakvog karaktera. Gubiti ne voli nitko, radi pobjeda se i bavimo sportom, ali isto tako treba znati sportski podnijeti poraz, što je u ovom slučaju teško jer smo dovoljno svjesni da prepoznamo kada se nešto radi planski i namjerno.

Utakmica je krenula podosta otvoreno, ali istovremeno i čvrsto s obe strane, što je rezultiralo ponekim prilikama, bez konkretnog učinka. Kamen je prvi imao prigodu, koju nisu iskoristili, da bi nakon toga u dva navrata izbijali loptu s gol crte koju napadači Bila nisu uspjeli ugurati u mrežu.

Prvi zgoditak, djelo je iskusnog Bališa, koji je udarcem iz slobodnog udarca poentirao za vodstvo domaćina. Bilo kako bilo, u tom pogotku ništa ne bi bilo sporno, da spomenuti prekid nije krajnje isforsiran, pri čemu neću čak pogriješiti ako kažem i smiješan. Naime, dva igrača uklizuju prema lopti, niti jedan ju ne dotiče nego, uklizuju jedan drugome, a lopta odlazi na sasvim drugu stranu. Naravno, dosuđen je prekršaj za Kamen, a ostalo je poznato.

Istovremeno, protivnici nisu imali takvih problema, oni su smjeli koristiti ruku u svom kaznenom prostoru, srušiti protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru te pored toga su uspjeli idealno usavršiti namještanje offsajd zamke u koju su se naši napadači svaki put uhvatili.

Nakon gola minusa, Bilo kreće još aktivnije te nakon nekoliko poluprilika, postiže zgoditak za poravnanje rezultata. Aut je izveo Joža Dinjar, onako svojstveno sebi, kao da je izveo korner, a loptu na rubu peterca idealno prima Andrija Miškulin koji okreće svog čuvara te postiže zgoditak iz blizine.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, nakon koje kreće još bolja rapsodija u crnom. Što reći, kada u 45 minuta, nisi u mogućnosti doći do protivničkog kaznenog prostora zbog pravila zaleđa, koje se primjenjivalo u jedno 10-tak navrata, s tim da je barem polovina istih sporna. Ruku na srce prvih 15-tak minuta drugog djela nismo igrali dobro, ali smo nakon toga krenuli, željeli, htjeli.

I za završnicu, još uz sve to primimo drugi zgoditak. Opet degutantno i sumnjivo, ali naša obrana izgleda u Siraču nije znala namjestiti zaleđe kao domaćini.

Pored svega toga, domaćim igračima nemamo što zamjeriti, dečki su igrali čvrsto, aktivno, ali fer i korektno. Nama ne preostaje ništa drugo, nego okrenuti se narednim kolima, narednim utakmicama u nadanju da ćemo barem donekle uvježbati zamku zaleđa, znati prepoznati protivnička namještanja istoga te po mogućnosti izbjeći protivničke neregularne kontakte u njihovom kaznenom prostoru, kako nebi arbitre doveli u neugodnu situaciju.

Sljedeće kolo igra se protiv NK Tomislava iz Bereka, jedne od boljih ekipa lige. Ovim putem im se ujedno zahvaljujemo na razumjevanju, budući su pristali odigrati utakmicu u subotu.


- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2015., četvrtak

Pobjedom nastavili niz, NK Bilo - NK Bilogorac 3 : 0

Pobjednička serija NK Bila se nastavlja, u nedjelju 19.04.2015. godine na nogometnom igralištu u Velikoj Pisanici pobjeđen je NK Bilogorac iz Velikog Trojstva rezultatom 3 : 0.

Pitanje pobjednika rješeno je već u prvom poluvremenu, kada su Alen Veg i Andrija Miškulin postigli tri zgoditka te time postavili i krajnji rezultat prvenstvene utakmice.

Prije same utakmice iz sastava je ispao Danijel Kakša zbog ozljede, dok je tijekom zagrijavanja bolove osjetio pouzdani stoper Hrvoje Kastlinger te je Bilo bez dvojice standardnih igrača započeo utakmicu.

Od početka su se domaći igrači postavili na terenu kao favoriti, nisu dozvoljavali špilerima iz Trojstva stvaranje nikakve prilike. U takvoj situaciji počele su se nizati naše šanse, koje na startu nisu iskoristili Veg, Stjepan Jurić i Miškulin.

Nade gostiju o pozitivnom rezultatu potopili su Nikola Vučinić i Alen Veg koji su kreirali prvi zgoditak na utakmici. Nikola je nakon oduzete lopte izbacio Vega u situaciju jedan na jedan s gostujućim vratarom, što ovaj koristi i postiže prvi zgoditak na utakmici.

Druga dva gola djelo su Andrije Miškulina, koji jedan zabija nakon asistencije Vega, a drugi nakon solo akcije te time postavlja krajnji rezultat utakmice te osigurava nova tri boda na konto Bila.

Pored spomenutih strijelaca, na utakmici se ponovo istaknula obrana Bila, ovaj put pod dirigentskom palicom Ivana Bulića, koji usprkos svojim godinama igra vrlo zrelo i odgovorno. Pored njega, na poziciji stopera Hrvoja Kastlingera je zamijenio Nikola Vučinić još jedan mladac, dijete NK Bila, koji plijeni svojom požrtvovnošću i trudom. Bokove su besprijekorno zatvorili Robert Kastlinger i Josip Dinjar koji nisu dozvoljavali nikakve protivničke ulaske i proboje.

Uz sve to, kao jedan od glavnih igrača nedjeljne utakmice istakao se Silvio Radović, neumorni i srčani igrač, koji je dobio apsolutno sve duele na sredini terena, zatvorio sve praznine, prekinuo većinu protivničkih napada te odlično surađivao s Andrijom, Slaveno Ravlićem i Krunom Pećarom.

Naredno kolo čeka nas NK Kamen iz Sirača, ekipa koja se bori za opstanak te će se na svom terenu skupo odreći bodova.

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2015., utorak

Niz pobjeda se nastavlja, NK Brestovac - NK Bilo 1 : 3

NK Bilo iz Velike Pisanice odlično je krenuo u drugi dio sezone. Nakon pobjede protiv BŠK-a i odlične Čazme, nova tri boda dopremljena su i iz Garešničkog Brestovca, gdje je pobijeđen istoimeni domaćin rezultatom 1 : 3.

Bilo je u Brestovac došao bez trojice standardnih igrača, Slaven Ravlić je odrađivao kaznu zbog tri žuta kartona, Andrija Miškulin je bio odsutan zbog poslovnih obveza, dok je Tihomir Halapa vodio borbu s tjelesnom temperaturom i groznicom.

Iako oslabljeni, pobjeda je bila primarni i jedini cilj, što je u konačnici i ostvareno. Upisana su nova tri boda, nastavljen je niz pozitivnih rezultata kojima smo donekle osigurali odvajanje od vjernih pratitelja NK Trnskog, NK Čazme i NK Omladinca te ostali u potjeri za Hajdukom, Lastom, Tomislavom i "nepobjedivim" Dinamom.

Kao što smo i predviđali domaćin već na startu nije mogao pratiti naše brzonoge napadače Kakšu i Vega koji su ubijali protivničku obranu te su predstavljali konstantnu prijetnju za protivničkog vratara. Na prvi pogodak se je čekalo nekih desetak minuta, za vrijeme kojih je Hrc pogodio prečku, a Niđo i Pećar promašili glavom iz blizine. Prvi pogodak, postigao je Kruno Pećar koji je u gol pospremio odbijenu loptu.

Povećanje vodstva uslijedilo je ubrzo nakon prvog zgoditka, a glavni "krivci" Kakša i Veg. Kale je prvo probio lijevu stranu te odigrao čvrstu loptu u kazneni prostor na koju natrčava Veg te povećava rezultatski konto.

Treći zgoditak postignut je nakon prekida kojeg je izveo Robert Kastlinger na drugu stativu, od kuda je Hrvoje Kastlinger vratio povratnu loptu, što je znalački iskoristio Kruno Pećar te glavom poentirao za povećanje vodstva od 0 : 3.

Nakon toga, raspad igre. Utakmica je nakon zadnjeg Bilovog pogotka više nalikovala na kramarsku nego prvenstvenu utakmicu. Takvu situaciju iskoristili su domaćini, koji su nakon greške i smušenosti smanjili vodstvo, pri čemu se rezultat do kraja više nije mijenjao.

U svakom slučaju, utakmica za zaborav, pišu se nova tri boda, a NK Brestovcu želimo sreću u nastavku prvenstva, iako će prema prikazanoj igri uistinu biti glavni kandidat za ispadanje u niži rang.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2015., utorak

Pobjeda NK Bila protiv NK Čazme (2 : 1)

U subotnjoj utakmici odigranoj 04.04.2015. godine na nogometnom igralištu u Velikoj Pisanici, NK Bilo je pred domaćom publikom savladao odličnu mladu ekipu NK Čazme rezultatom 2 : 1.

Kao i prošlo kolo, očekivali smo tešku utakmicu, a cilj je bio ostati neporažen, odnosno pobjediti te osigurati ostanak među pet najboljih ekipa I. ŽNL. Svjesni svojih kvaliteta i mana te kvalitete protivnika, znali smo da će utakmica biti teška te da ćemo bodove osigurati jedino zajedničkim zalaganjem, trudom i borbom.

Shodno očekivanjima, utakmica je bila upravo takva, teška, s puno trke, bez previše izglednih prilika. Krenuli smo bolje prvih desetak minuta, imali neku prividnu inicijativu, a nakon toga su gosti sakrili loptu. Igrači Čazme su u tom razdoblju od 20-tak minuta doslovce diktirali ritam, kontrolirali igru, ali istovremeno nisu uspjevali stvoriti neku izrazitu priliku. Doduše, kroz tu kontrolu igre u nekoliko su navrata doslovce opjedali obranu NK Bila, pritiskali visoko, a njihove šanse su se odnosile na nekoliko vrlo dobrih udaraca izvan kaznenog prostora.

U tom istom razdoblju Bilo je imao vrlo dobru priliku Tihomira Halape, čiji udarac ispred vrata čisti obrambeni igrač Čazme, kao i nekoliko pokušaja iz prekida koji su uglavnom završavali udarcima iznad i pored gola.

Drugo poluvrijeme, Čazma otvara bolje, dinamičnije i rastrčanije, ali opet bez konkretnih završnih pasova i prilika. Sva se igra svodila na dolazak do tridesetak metara, gdje su se u ovom slučaju kao apsolutni vladari postavljali naši stoperi Hrvoje Kastlinger i Ivan Bulić, koji su u kombinaciji s Josipom Dinjarom i Nikolom Vučinićem odradili maestralnu utakmicu.

Kako je utakmica tekla tako je pritisak gostiju rastao, a onda ŠOK. Prekid, centaršut, gužva, GOOOL. Lopta je ubačena u kazneni prostor Čazme, čiji stoperi na kratko čiste situaciju te izbijaju loptu do ruba prostora, a onda nastupa Alen Veg koji manirom velikih majstora, iz voleja, udarčinom donosi prednost od 1 : 0. Veg koji se na prošlotjednoj utakmici napromašivao, ovaj put postiže prekrasan pogodak te donosi prednost u vrlo teškoj utakmici.

Desetak minuta nakon toga, šok na drugoj strani, jedna neopasna duga lopta ulazi u kazneni prostor, gdje Dinjar neoprezno udara protivničkog igrača te sutkinja na signaliziranje pomoćnika dosuđuje penal, nakon kojeg se stvari vraćaju na početak. Ubrzo nakon toga, Vučinić uspjeva s gol crte očistiti loptu te sačuvati nerješen rezultat, a onda nastupa naš Robi Kastlinger (Bijeli).

Bijeli je ušao u drugom dijelu, prvo je neuspješno pokušao zabiti iz prekida, da bi gotovo na samom kraju utakmice, uporno pratio akciju te sačekao jednu ubačenu loptu, koju je onako hladnokrvno sebi svojstveno pospremio u mrežu između trojice protivničkih igrača.

Utakmica je završena, fešta i veselje, piva i kobase te nova tri boda.


- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.03.2015., ponedjeljak

Pobjedom otvorili drugi dio sezone

Lopte su se službeno počele kotrljati nogometnim travnjacima, sezona se nastavlja, započinje lov na NK Tomislav i NK Dinamo koji predvode poredak ligaških klubova I. ŽNL. Pripreme su završene, ekipe su kompletirane, osnažene ili oslabljene, vidjeti ćemo u nastavku natjecanja.

NK Bilo je trebao ostati u istom sastavu kao i protekli dio sezone, ali oslabljeni smo ni više ni manje nego za kapetana Marka Pavlovića koji zbog poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti igrati do kraja jeseni. Osim njega, ozlijedio nam se i njegov prvi zamjenik Josip Dinjar, a zbog ozljede je bio upitan i Danijel Kakša.

Na samom startu prvenstva odigrana je utakmica protiv vrlo neugodnog protivnika BŠK Brezovca, koji je pobijeđen na njihovom terenu rezultatom 0 : 1. BŠK je inače bio najaktivniji klub tijekom zimske stanke. Proširena je uprava kluba, postavljen je novi trener Petar Bošnjak te doveden veći broj pojačanja. Među dovedenim igračima našla su se pojedina renomirana županijska nogometna imena, poput našeg bivšeg suigrača Bojana Bakšaja, kao i nogometnog majstora Ante Jeličića.

Baš zbog tolikih promjena unutar momčadi, BŠK je bio apsolutna nepoznanica. Nismo mogli pretpostaviti što nas očekuje u Brezovcu, ali smo bili sigurni da idemo tamo po tri boda, koja su u konačnici nakon velike borbe i zalaganja upisana na naš konto.

Utakmica je krenula vrlo žustro i agresivno od strane domaćina, koji su u prvih deset minuta izradili dvije solidne prilike, koje nisu iskoristili. Nakon početnog pritiska domaćina, NK Bilo se oslobodio i počeo igrati nogomet. Nije odigrana neka ljepotica od utakmice, pokušavalo se doći do protivničkog gola preko bokova ili dugim loptama kroz sredinu, pri čemu je većina takvih napada završavalo bez opasnosti za protivničkog vratara.

Najbolju priliku prvog dijela imao je Alen Veg koji je odlično ušao u prazan prostor između stopera te sam krenuo na vratara, koji obranom spašava svoju mrežu. Odličnu priliku je imao i Andrija Miškulin koji je driblingom prošao svog čuvara te pucao iz dosta teške situacije, iako je imao dvojicu suigrača na povratnoj.

Drugi dio bolje otvara Bilo, koji stvara nekoliko odličnih prilika. Alen Veg je opet u centru pažnje, ovaj put si samostalnom akcijom te prodorom kroz sredinu stvara gol šansu, ali domaći vratar je na razini. Dobru priliku imao je i Tihomir Halapa koji neuspijeva zahvatiti centaršut u vrlo izglednoj prilici, kao i Stjepan Jurić kojeg u njegovom prodoru zaustavlja pomoćni sudac s označavanjem zaleđa.

Nakon svih tih promašaja jedna odlična kombinacija na lijevoj strani završava centaršutom Hrvoja Kastlingera kojeg odlično prati Kruno Pećar te volej udarcem spretno posprema loptu u protivničku mrežu.

Zadnjih desetak minuta utakmice, totalni pritisak domaćina, ulazi u igru i naš bivši suigrač Mario Bunčić koji odmah radi probleme. Počele su se redati njihove šanse. Baki prijeti iz prekida, Andrija brani te uz pomoć prečke drži mrežu netaknutu. Nakon toga, prijeti Jela udarcem iz daljine i na kraju redaljka kornera za domaće. Sve to je neutralizirano i očišćeno uz male panične reakcije.

Nakon svih stvorenih prilika i promašenih šansi, pobjeda je više nego zaslužena. Muški je odigrana utakmica protiv vrlo dobrog protivnika, koji će zasigurno nekome pomrsiti račune.

Sljedeća utakmica se igra u Velikoj Pisanici u subotu 04.04.2015. godine protiv NK Čazme.

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2014., četvrtak

Pobjeda u zadnjem kolu

Kako to obično biva, pobjeda se brzo zaboravi ako se nakon nje počnu bilježiti porazi. Srećom, NK Bilo je svoju fenomenalnu izvedbu protiv NK Trnskog potvrdio u posljednjoj utakmici polusezone pobjedivši povratnike u I. ŽNL, NK Brestovac, koji je prije nekoliko godina bio perjanica županijskog nogometa.

Utakmica je odigrana u nedjelju 16.11.2014. godine na nogometnom igralištu u Velikoj Pisanici po vrlo lijepom vremenu, s konačnim rezultatom 3 : 0 za domaćine.

Od početka pa do kraja, igralo se u jednom smjeru. Sva događanja su se odvijala u polovici gostiju, koje je već u 6. minuti načeo Kakša iskoristivši odličan prodor i ubačaj Kristijana Jurića te glavom poentirao za vodstvo od 1:0.

Nakon zgoditka izredali su se promašaji, koji se inače ne bi smjeli događati. Mrtvace su ovaj put zapucali Alen Veg i Kristijan Miškulin, inače junior koji je zbog izostanaka Stjepana Jurića, Andrije Miškulina i Ivana Bulića upao u prvi plan te pokazao kako se i na njega u budućnosti ozbiljno mora računati.

Sredinom prvog dijela rezultat je povećao Veg, koji je primio loptu s lijeve strane, okrenuo svog čuvara te mirno zabio za 2 : 0. Do kraja poluvremena bez rezltatskih promijena, iako je izrađeno nekoliko akcija koje su mirišale na zgoditak. Gosti su pokazivali želju u početnih 20 minuta kada su stvorili dvije solidne akcije, ali nakon toga su se izgubili na terenu, nestali među zelenim dresovima te u konačnici bili i sretni sa samo dva gola u mreži.

U drugom dijelu ista priča, promašaji, promašaji i opet promašaji, do 70. minute kada je Alen Veg srušen u kaznenom prostoru, a udarac s bijele točke koristi Ravlić koji postavlja konačni rezultat 3 : 0.

Ruku na srce nije ovo bila neka posebna partija Bila, odigralo se u nekom mlakom ritmu, bez posebno izražene želje i motiva, ali protivnik i usprkos tome nije napravio apolutno ništa što bi se moglo izdvojiti.

Polusezona završena, NK Bilo se postavio na 6. mjesto tablice s osvojeni 16 bodova, a sada slijedi odmor do veljače, potom pripreme te proljetni dio sezone. Očekuje se bolji plasman, nadamo se bez većih igračkih ozljeda koje su nas u ovom dijelu totalno osakatile.

- 18:35 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.11.2014., utorak

Derbi, utovar, slavlje

Kako to obično biva u nogometu i sportu općenito, svaki klub ima svog „ljutog“ rivala, koji je kao rival određen zbog razno raznih stvari, što zbog prošlosti, što zbog sportskih dostignuća, zemljopisnog položaja ili tko zna čega. Ta rivalstva i njihovi međusobni ogledi su ono što daje posebnu draž sportu, budući se baš ti sportski ogledi željno iščekuju, o njima se priča i prije i poslije ogleda, donose posebnu zainteresiranost i pobućuju interes kod onih ljudi koji inače ne dolaze na sportske terene.

Ono što je na globalnoj razini derbi između Reala i Barcelone, Njemačke i Engleske, na nacionalnoj Dinama i Hajduka, regionalnoj Bjelovara i Mladosti iz Ždralova, na našoj lokalnoj je to derbi između Bila i Trnskog.

Kod izvlačenja rasporeda prvenstva kuglice su određivale suparnike u prvenstvu, a kod objave rezultata manje je bilo bitno tko je protivnik u prvom, drugom i trećem kolu, već je jedino bilo bitno kad se igra s Trnskim. Pored klasičnog lokalnog prestiža te svega ostalog što sa tim dolazi Trnski i Bilo su međusobno isprepleteni klubovi oduvijek. Velik broj igrača iz Pisanice je u prijašnjem razdoblju igrao u Rači kada je Trnski bio puno uspješniji klub od Bila, dok danas i posljednjih nekoliko godina velik broj igrača iz Rače igra ili je igrao u Bilu. Sve to zajedno kulminira u stvaranje jedne lijepe pozitivne sportske atmosfere, koja se osjećala tijekom tjedna prije utakmice.

Pored kibica, ozračje prije derbija se osjetilo i među samim igračima i upravama. Kalkuliralo se na obje strane s kartonima, pazilo se da ne bude trećih žutih, odrađivale su se prijašnje kazne, samo kako bi svi bili u punom sastavu spremni za utakmicu.

Jutro na dan tekme, u Gelu se priča o utakmici, što baš i nije običaj niti čest slučaj, interes se vidi. Dolazak na igralište najavljuju svi, čak i konobarice. U klubu ne možemo računati na Totha i Pećara, ali Ravle je spreman, oporavljen i željan igre. Šime nije spavao dok nije dogovorio odigravanje juniorske utakmice preko tijedna, kako bi Stipe odradio kaznu zbog crvenog kartona. Popis igrača se zna, nema ih puno, ali svi koji su tu su spremni.

Sale u svlačionici govori svoje, svjestan je da nema potrebe nabrijavati igrače, vidi ih, nabrijani su sami od sebe, prepoznaje tu želju i htjenje. Napominje da je Trnski u formi, ukazuje na glavne igrače, kako se s njima nositi i što u konačnici treba napraviti kako bi se slavilo nakon 90 minuta.

Prvih deset minuta utakmice Trnski dominantan, pritišću, stvaraju poluprilike te u konačnici iz polukontri primoravaju obranu na prekršaje u zoni šuta. Prvi takav izvodi Gavranović, sreća je pomazila Bilo, trese se prečka, drugi brani Andrija, a treći je dobro protresao orah iza gola. Marko već lagano pizdi, ljut je, pristup nije bio dobar, igra ne valja, kreće lagana svađa. Futo ima šansu za Trnski, koju ne koristi, a onda šok za Račance. GOOOL, prekršaj u zoni šuta, loptu uzima Andrija Miškulin i praćka, eurogol. Mali se okuražio preuzeo odgovornost i poentirao, Račanci u nevjerici, naši u euforiji. Svi igrači trče prema Andriji, Sale i Fredi se grle, skaču, Šime gori na tribini, Marin pali dvije cigarete od jednom, Željac i Jurić puštaju Evo banke cigane moj i kreće pjesma, kreće podjebavanje, kreće rapsodija u zelenom.

Trnski nestaje s terena, apsolutna dominacija Bila, Marko, Bule, Niđo i Joža su strpali u džepove napadače Trnskog, Ravle i Andrija s Icom i Vegom dominiraju sredinom terena onako gospodski, a ona dva gore Kale i Stipe izluđuju svoje čuvare. Baš taj Stipe koji je izludi Šimu zbog gluposti na juniorskoj utakmici vratio je sve to na najbolji mogući način. U paru s Kaletom iskoristio je sve slabosti obrane Trnskog, pritiskajuću, pretrčavajući i driblajući svoje čuvare.

Nakon prvog gola, Stipe je prozujao desnom stranom, ispremiješao trojicu igrača, da bi na kraju promašio gol, dok je već u drugom naletu s lijeve strane ispao pametniji i zreliji. Prvo je iskoristio odličnu kombinaciju Ice i Andrije, prošao svog čuvara, da bi na kraju odigrao povratnu loptu prema Kaletu koji ju posprema u mrežu. GOOOOL. Dva zgoditka u prvom dijelu, sve odlično, sve štima, igra zadovoljavajuća, želja kod igrača vidljiva, htijenje neupitno ovog puta.

Drugi dio utakmice ista priča, pritisak se nastavlja, Karas prvo spašava gol, brani situaciju jedan na jedan, a onda GOOOL. Korner za Bilo, izvodi ga Andrija, a mladi vratar Trnskog s loptom odlazi u mrežu. Račanci utihnuli, Pisaničani gore, Šime urla „Biser iz Severina“, slavlje gotovo da nije krenulo.

Počinju izmjene, krade se vrijeme, ulaze Matija Kolar, novi član kluba i Kiks koji ubrzo nakon ulaska stavlja točku na „i“. Ico se oslobađa čuvara, puca iz daljine, vratar odbija loptu, a Kiks koji je opali sprint od centra posprema loptu u mrežu. GOOOL. Kreće fešta, kreće zajebancija, čuju se povici, čuje se Fredi, David, Pepa, Marin, Braco, Jurić, Mige, Verić, svi sretni, a Šime cvate.

Igrači Bila su izgorili, istrošili su se onako kako im je Sale i rekao do kraja, bez kalkuliranja. Trčali su do krajnjih granica, svi do jednoga. Marko traži izmjenu zbog umora, valjda prvi put od kad igra nogomet, Joža šepa zglob ga ubija, ali šuti trpi jer zna da je gotovo, Bule i Niđo su odigrali zrelo kao iskusni igrači, a ne kao mladići od 17 i 18 godina. Ravle i Andrija su pokrili sredinu terena natrčali se, borili i još pokretali akcije, Jurići, šta reći ljudi su ARAPI ;) trče nemilice, a trče brzo, jako brzo. Kale i Veg strijele, brzi da ni sami ne znaju koliko. Svaka čast svima, ali baš svima, jer odigrali su odličnu ekipnu utakmicu, doslovce pojeli protivnika i pokazali kako se dobiva derbi na domaćem terenu.

Sad imamo pola godine vremena da se šepurimo Račom, pozdravljamo sa smiješkom, podjebavamo i smijemo se. Nakon toga slijede povrati u Rači, a tamo kako bude, mi idemo po nova tri boda.

Članak u Bjelovarskom listu:


Nakon tekme:


- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2014., utorak

Nova sezona, nova ekipa, odlasci-dolasci, očekivanja...

Ajmo redom...........

Prošlo prvenstvo bilo je za zaborav, uprava se odlučila za mlade snage, znali smo da će biti teško, ali istrpili smo nezrelost, mladost, nepredvidivost i ostale boljke koje su posljedica neiskustva. NK Bilo je ostao u ligi s ne baš zadovoljavajućim uspjehom, ali što se može.

Ima prednosti i u tome. U sastavu seniorske momčadi bio je velik broj igrača izašlih iz mlađih uzrasta NK Bila. To je i bio prvotni cilj sadašnje uprave koja je preuzela klub 2005. godine, a to je ujedno jedini i ispravan put koji treba biti smjernica za dalje. Sav taj rad uprave, rad s klincima urodio je plodom. Ti isti balavci koji su 2000-tih počeli gurati loptu, sad su punoljetni, još uvijek igraju nogomet te postaju prvotimci. Nema više Hajte, Bureka, Bobe, Bunca, Valeta, Totha, njih sad mijenjaju Kastlinger, Jurići, Miškulini, Veg, Vučinić i ostali. Ima tu i onih starijih koji su u Bilu već duže vremena, ali i oni neće igrati nogomet do 50-te. Joža i Marko još se bore, nose taj zeleni dres od pionira, mijenjaju uprave, trenere i suigrače, ali ostaju, stalno su tu, pomažu na sve načine i baš oni trebaju biti ti na koje će se ugledati ovi "balavci" koji dolaze na scenu.

I neka je prošla sezona bila rezultatski loša, gledati ćemo je kao školovanje, edukaciju koju svi moraju proći. Nadamo se da smo u konačnici nešto i naučili, a zasigurno jesmo. Istrpili smo Vegovu nesigurnost, Kikijevu brzopletost, Andrijinu mekoću, Robijevu "brzu reakciju", Niđino zaletavanje, Stipinu "ludost", ali sad je vrijeme da oni napreduju, da opravdaju povjerenje, očekivanja i u konačnici pokažu kojim su se sportom do sada bavili.

Nova sezona....na početku veliki problemi, a na kraju gotovo rapsodija...idila.

Nakon završetka sezone, počele su najave odlazaka. Prvi su istupili račanci, Mic, Jura i Draž. Njihove odlaske smo i očekivali, NK Trnski je ušao u I. ŽNL te dečki odu igrati za svoj matični klub. Sretno im bilo, hvala, s napomenom da su uvijek dobro došli, iako se sad budemo susreli u različitim dresovima. Nakon njih odlazak je najavio i Bulić, što je bilo iznenađenje. Izrazio je želju za povratkom u Ždralove što mu nitko nema pravo osporiti, iako nam je on bio jedan od tih mladih nadolazećih prvotimaca. Korektno smo se rastali, ali njega i dalje očekujemo natrag u jato. I za kraj, odlazak Hrvoja Kastlingera u Daruvar nas je iznenadio. Svjesni smo da je izludio prošle sezone, ali izludili smo svi. Svjesni smo i svega ostaloga, ali nam je svima žao, budući smo na njega gledali kao budućeg vođu, novog Hajtu, Marka ili Jožu.

Nakon tolikih odlazaka, i to ne bilo kakvih nego sve igrači iz prve jedanaestorice, uprava je uistinu bila na kušnji. Šime se je dao na posao, nema mora, nema ljetovanja, potraga za pojačanjima zajedno sa Fredijem i ostatkom. Dolazak je najavio Ilija Jurić, pisaničko dijete, koje je svoju nogometnu vještinu nakon juniorskog staža u Bilu tesao u trećeligašima Bjelovaru i Croatiji. Isto tako, povratak iz Daruvara je najavio i Andrija Pavlović, koji se vraća među branke u Pisanici. Za ostatak su se pobrinuli baš ti neumorni članovi uprave. Prvo su nagovorili Tota na reaktivaciju, budući da svi znamo koliko nam on znači. Onda su riješili dolazak Danijela Kakše iz Laste kojeg svi dobro pamtimo budući nas je izluđivao s brzinom i upornošću. Kako bi riješili pitanje napadača, koje se pokazalo kao kronična bolest od odlaska Bakšaja, dogovoren je dolazak Krune Pećara, iskusnog igrača koji će svojim iskustvom zasigurno doprinijeti razvoju naših mladunaca. I na kraju, pred sami početak prvenstva igrač NK Bila je postao i Slaven Ravlić, pisanički zet, rak rana Maria Šimića, koji ga već nekoliko godina neuspješno pokušava dovući u klub.

S tim dolascima popunjena su prazna mjesta, uz naravno povratak Bojana Verića koji će nas opet morati napustiti nakon petog kola, zbog fakultetskih obveza.

Očekivanja....standard....nikakva neumjerenost. Možda Šime ima pravo kad kaže da smo se malo opustili, mora postojati nekakvo više očekivanje, on želi naslov, on zahtjeva naslov. Moramo više probati, dosta je bilo gornjeg doma, donjeg doma, vrijeme je za sami vrh, moramo tome težiti.


- 22:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2014., ponedjeljak

Ipak nešto bude

Nakon niza neugodnih poraza, prosutih bodova, nesreće, nepravde i nezadovoljstva konačno je krenulo u pozitivnom smjeru. Za promjenu raspoloženja u klubu i samoj momčadi, odlično su došle dvije domaće utakmice u nizu protiv protivnika iz donjeg dijela ligaške tablice.

Prvo je uslijedila utakmica sa Slogom iz Bjelovara, trenutnim davljenikom lige, momčadi koja nikako da pobjedi ili nekoga iznenadi. Uzevši u obzir formu NK Bila, domaćina se nije moglo postaviti u ulogu velikog favorita prije utakmice, ali se ipak očekivala pobjeda i ostanak bodova u Velikoj Pisanici.

U prvom dijelu utakmice NK Bilo je bio dominantan u svim segmentima igre, ali isto tako bezidejan u završnici, s velikim problemom realizacije, koja je uistinu bila katastrofalna. Nakon niza propuštenih prilika, postojala je bojazan od kazne, koja se mogla ostvariti kada je udarac Grantvergera odsjeo na vratnici što je ujedno bilo sve od NK Sloge u toj utakmici. Pri kraju prvog poluvremena nakon odbijanca Stjepan Jurić glavom posprema loptu u mrežu i dovodi NK Bilo u vodstvo nakon kojeg se igralo lakše, bez pritiska i bojazni.

Drugi dio utakmice, istovjetan prvom samo učinkovitiji i konkretniji od strane domaće momčadi koja u konačnici s dva pogotka Hrvoja Kastlingera te još jednim pogotkom Stjepana Jurića puni do vrha mrežu gostiju i na svoj konto upisuje važna tri boda kojima se vraća iz mrtvih.

Pravi ispit te testiranje želje i kvalitete momčadi NK Bila bila je jučerašnja (04.05.2014.) utakmica protiv NK Laste iz Gudovca u kojoj su momci iz Velike Pisanice pokazali karakter, ustrajnost, potencijal i momčadski duh. Opravdali su povjerenje trenera i uprave te u konačnici sami sebi pokazali da mogu te da bi do kraja prvenstva mogli iznenaditi pojedine momčadi s vrha tablice.

Utakmica protiv Laste nije krenula kako treba, jer su gosti poveli nakon neočišćenog prekida te niza nespretnosti domaćina u vlastitom kaznenom prostoru. Ubrzo nakon pogotka, NK Bilo se vraća u život golom Stjepana Jurića koji je iskoristio loptu Andrije Miškulina te neopreznost gostujućeg stopera, izbio na vratara te rutinirano pospremio loptu u dalji donji kut. Do kraja poluvremena prilike za vodstvom propustili su braća Kristijan i Stjepan Jurić, pri čemu na kraju prvog djela Stjepan postiže vodeći pogodak nakon kornera i gužve u protivničkom kaznenom prostoru.

Drugo poluvrijeme nastavlja se boljom igrom NK Bila koje dominira te povećava svoje vodstvo preko Stjepana Jurića koji se proslavlja hat-trickom. Pogodak za 3 - 1 postigao je nakon zajdničkog pritiska s bratom Kristijanom na zadnjeg igrača kojeg prisiljavaju na pogrešku te oduzimaju loptu, nakon čega Stjepan dolazi u situaciju 1 na 1 s vratarom Laste te povećava vodstvo. Gosti ulaze u rizik zadnjih 15-tak minuta susreta, koji je rezultirao konfuzijom u domaćim redovima uslijed čega je prvo smanjeno vodstvo, a nakon toga i stvorene dvije izgledne prilike koje srećom nisu završile pogotkom. Pred kraj istaknuo se mladi vratar Marko Dokuš koji je nakon ozlijede Vukmirovića stao na vrata te utakmicu odradio na visokom nivou, u konačnici obranivši mrtvu šansu gostiju pred sam kraj utakmice.

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2013., utorak

Pobjeda protiv Sloge - porazi od Dinama i Laste

Potvrda pobjede nad Kamenom stigla je donošenjem tri boda iz Bjelovara gdje je rezultatom 1:4 pobjeđena NK Sloga koja se ove sezone nalazi u velikim problememima.

Iako je rezultat velik igra nije bila na zavidnoj razini, poveli smo zgoditkom Stjepana Jurića koji je pobjegao domaćoj obrani te rutinirano pospremio loptu u mrežu, dok smo vodstvo povećali nakon pogreške obrambenih igrača, što je iskoristio Andrija Miškulin te preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotnu stranu vrata.

Gosti su još u prvom dijelu propustili realizirati jedanaesterac, da bi u drugom dijelu iz prekida smanjili vodstvo na 1:2. Poslije toga, mladi igrači Bila, Kristijan Jurić i Andrija Miškulin postižu pogotke za konačni rezultat.

____________________________________________________________


Uslijedila je utakmica protiv Dinama koja je iz raznoraznih razloga uvijek puna naboja i dodatne draži. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku gostiju koji su bili rastrčaniji, kombinatorniji, ali ne suviše opasni po domaća vrata. Svoje praktički jedine prilike ostvarili su iz prekida gdje imaju jake adute Bakija i Drenkija. Iz jednog takvog su u konačnici zabili zgoditak, Baki šalje projektil u gužvu, Seba ga malo skreće i vodstvo od 0:1.

Iako je Bilo u drugom dijelu apsolutno dominirao nisu stvorene izgledne šanse koje bi potakle na izjednačenje. Bilo je puno prekida i ubačaja koje je lakoćom skidao Krezo. Gostujući vratar je u konačnici famoznom obranom anulirao jedinu pravu izglednu priliku, odnosno odličan udarac glavom Marka Bulića te time sačuvao svoju mrežu netaknutom.

____________________________________________________________


Nakon poraza u Pisanici uslijedio je novi poraz koji je ostvaren u Gudovcu protiv Laste. Prvo poluvrijeme za što prije zaboraviti, igra urnebesno loša u oba pravca, previše neraspoloženih pojedinaca i rezultat od 2:0 za domaće.

Drugo poluvrijeme preokret, pritisak na domaća vrata, puno veći posjed lopte, učestalost opasnih napada i rezultatski egal 2:2. Uz povratak u život uslijedili su promašaji, mogli smo dotući Lastu, ali ta neopreznost i nepreciznost su uzrokovali našu istrošenost. I kad je sve ukazivalo na nerješen rezultat jedna naizgled neopasna lopta završila je u Pavlovićevom golu koji nije bio na razini zadatka. Bodovi su ostali u Gudovcu, a nama slijede teški ispiti protiv vodećih.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2013., petak

Rasipanje "Kamena" u Pisanici

Poslije dva poraza i jednog nerješenog rezultata u prvenstvu te pobjede i poraza u kupu, uvukla se neka vrsta letargije i inertnosti među većinu igrača, koji su u nevjerici prepričavali primljene pogotke i propuštene prilike s prethodnih utakmica. Problem efikasnosti i realizacije toliko je bio prisutan u mislima većine da nitko više nije bio siguran kako to popraviti.

Za razliku od igrača, trener miran - štoviše optimističan (kaže mora se otvoriti), uprava mirna (kažu znali smo da će biti takve vrste problema), navijači prisutni i mirni, malo razočarani, ali tu su.

U goste dolazi povratnik u ligu NK Kamen iz Sirača, predvođeni Bališem, ekipa koja je Slogi utrpala devet komada. Sale u svlačionici diktira sastav, objašnjava taktiku, potiče pojedincima samopouzdanje, traži od igrača zalaganje i htijenje te u konačnici pobjedu. U momčad se vraća kapetan Marko, uz njega u obrani Bule, Jura i Joža, u vezi Sico, Boki, Stipe, Modrić i Mic, a naprijed Kiki.

Utakmica kreće i završava u jednom smjeru, mali Stipe tri, a Mic dva komada, ljepota...Kiki kao i uvijek neumoran puno radi, trči, pritišće...neće ga gol, nije koncentriran u završnici, sili loptu, ali bude on krenuo, MORAAAA!!! Veza sinkronizirana s ostatkom ekipe, progtala je gostujuće napade, pravovremena, požrtvovna i točna. Obrana bez većih pogrešaka, čvrsta i britka, štoviše svojom su agilnošću pokrenuli nekoliko odličnih akcija od kojih su pojedine završile zgoditkom.

Gdje je Kamen, nema ga, stijena je razbijena na pet komada, u prvom dijelu jedna prilika i jedan šut s distance, u drugom dijelu gol iz prekida i to je to. Gosti su s iščekivanjem čekali kraj blamaže jer su prije sudčevog posljednjeg zvižduka shvatili da taj dan nisu mogli ništa.

Poslije takve tekme, pivkan se s guštom popije, grah je automatski ukusniji, a osmijeh je na licima svima. Nema više nikakvih upitnika, nema tmurnih lica niti do pola ispijenih boca. Čeka se slijedeći...Berek i tamošnji Tomislav....

Bilo kako bilo lijepo je vidjeti konačni rezultat


- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2013., srijeda

Početak prvenstva s gorkim okusom

Iako smo po pripremnim utakmicama mogli vidjeti da ćemo imati problema s realizacijom, nadali smo se kako će mladi napadači ipak proraditi te nadomjestiti gubitak Bakšaja.

Prvo kolo dodjelilo nam je gostovanje kod Bilogorca iz Velikog Trojstva te prvi šok. Obzirom na igru i sve druge nogometne kriterije tu utakmicu će svi igrači vjerojatno htjeti što prije zaboraviti, o stručnom stožeru i navijačima da se ne govori, budući nisu mogli vidjeti niti jedan pravi udarac upućen prema protivničkim vratima.

Što je najgore niti Bilogorac nije odigrao neku zavidnu partiju, ali je ipak pobjedio 2 : 0, a pogotke je zabio iz naših čistih individualnih grešaka.

Fotografije s utakmice u Velikom Trojstvu

Drugo kolo se igralo u Velikoj Pisanici protiv favorita ovogodišnjeg prvenstva NK Rovišća, a ta je utakmica bila čista suprotnost prethodne, šanse su stvarale obe ekipe i rezultat je u konačnici bio apsolutno realan 1 : 1. Ostaje žal za neostvarenom pobjedom i neiskorištenim prilikama, ali moramo biti realni da su takve iste prilike imali i Rovišćanci.

Treće kolo, katastrofa u Garešnici, rezultat 3 : 1 za domaćine koje smo vodili s rezultatom 0 : 1 do 30 minute drugog dijela i onda šok. Prvo smo promašili 3 ili 4 zicera, a nakon jednog takvog je Garić odigrao polu kontru iz koje su zabili izjednačujući pogodak. Uslijedio je totalni raspad igre, stalni pritisak te u konačnici još dva gola domaćih i tužan povratak u Pisanicu.

Tri kola i jedan bod na kontu, nimalo lijep prizor, još k tome i poraz u kupu protiv Draganca u Pisanici. Atmosfera krajnje kilava, nitko nema objašnjenja šta se događa. Činjenica je da se slabo zabijaju golovi, previše prilika se promašuje, ali uz to se primaju naivni golovi.

Sale krajnje strpljiv, staložen i optimističan, pokazalo se opravdano, obzirom je uslijedio booom, dvije pobjede u nizu s visokim rezultatom. Što je uzrokovalo tu naglu promjenu? Istina u prva tri kola nismo bili u kompletnom sastavu, a nakon toga se vratio kapetan Marko, Sico je počeo trenirati, priliku je iskoristio mladi Stipe Jurić, Toth se lagano vraća i sve to zajedno pokrenulo je tmurnu i zamornu ekipu u pozitivnom smjeru.

- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2013., četvrtak

Sezona 2013/14

Iako je nova sezona već u jeku, blog NK Bila je nedopušteno produžio mirovanje i svoju neaktivnost. Obzirom da do sada nije bilo riječi o odlascima, dolascima i najavama, ovom prilikom ćemo se osvrnuti isključivo na tu tematiku.

Prošla sezona okončana je na vrlo dobrom IV. mjestu iza Daruvara, Zdenke i Dinama, čime je popravljen prošlogodišnji rezultat s napretkom za jedno mjesto na tablici. Većinu utakmica sezone odradila je momčad u sastavu: Andrija Pavlović, Josip Dinjar, Marko Pavlović, Hrvoje Kastlinger, Zvonko Toth, Silvio Radović, Dražen Debač, Martin Cajner, Jurica Debač, Alen Veg i Bojan Bakšaj s tim da su već značajnije minutaže ostvarivali mladi igrači Andrija Miškulin, Krunoslav Petrović, Robert Kastlinger i Kristijan Jurić.

Početkom nove (tekuće) sezone NK Bilo je napustio jedan od najboljih strijelaca lige Bojan Bakšaj koji od sada brani boje Dinama iz Predavca te Krunoslav Petrović trenutno među vodećim strijelcima u III. ŽNL i Stipica Brnjaković koji su nastavili igrati za NK Bedenik.

Uprava i treneri osigurali su nekoliko dolazaka od kojih niti jedno nije zvučnije i etabolirano županijsko nogometno ime, ali među kojima ima potencijalno dobrih igrača, obzirom se radi o mladim dečkima koji su još praktički juniorskog uzrasta.

Od spomenutih u NK Bilo su pristupili Danijel Budrovčan, domaći dečko povratnik iz NK Trnskog, potom povratnik na nogometne terene Hrvoje Molnar koji je zamrznuo nogometnu karijeru na nekoliko godina, ali se ipak odlučio ponovo reaktivirati, dok su iz ždralovačke Mladosti pristigli također domaći dečec Ivan Bulić te Zvonimir Radinić i Marko Dokuš.

Uz to iz juniorskog uzrasta seniorskoj ekipi priključeni su Stjepan Jurić, Tihomir Halapa i Nikola Vučinić koji nažalost još nema pravo igranja za prvu momčad zbog nedovoljnog broja godina.

Uprava svjesno nije postavila neka visoka očekivanja, obzirom nas je napustio Baki koji je po sezoni zabijao preko 20 golova, kao i zbog činjenice da će u tekućem natjecanju priliku dobiti mladi dečki koji još moraju steći iskustva i koji će tek postati igrači te u konačnici nositelji igre NK Bila za nekoliko godina.

Tu se prvenstveno misli na Silvija Radovića koji je već nekoliko sezona nositelj sredine terena, potom Andrija Miškulin koji je već krajem prošle sezone postao neizostavan u prvoj momčadi, zatim braća Robert i Hrvoje Kastlinger, Kristijan i Stjepan Jurić te brzonogi Alen Veg koji su već sada praktički neizostavni članovi momčadi.

Sve u svemu budućnost kluba je svijetlijih boja uzevši u obzir godišta igrača prve momčadi, s naznakom kako će isključivo radom i treniranjem opravdati očekivanja uprave, trenera i kibicera NK Bila te jednog dana postati nositelji kluba.




- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< studeni, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2018 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Studeni 2016 (2)
Rujan 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (4)
Ožujak 2015 (1)
Studeni 2014 (2)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Studeni 2013 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (2)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (9)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (9)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (2)


Web Counter
Web Counter
Vrijeme. Velika Pisanica

Kontakt:
Nogometni klub “BILO“ Velika Pisanica
Trg hrvatskih branitelja 3
43 271 Velika Pisanica
Tel: 043/ 88 39 20

Uprava NK Bila:
Predsjednik: Fredi Pali
Potpredsjednik: Mario Šimić
Tajnik: Marina Uher
Blagajnik: Berislav Križan
Tehnička podrška: Stjepan Dinjar

Izvršni odbor:
Marjan Dinjar
Slobodan Verić
Marin Kastlinger
Željko Kastlinger
Tomislav Jurić
Miodrag Svjetlanović
Josip Dinjar
Marjan Dinjar
Nush Perdedaj


Nadzorni odbor:
Pero Krivačić
Ivica Radović
Josip Pavlović