Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Derbi bez pobjednika

U nedjelju 7.6.2015. u Novoj Rači odigran je susjedski derbi između domaće ekipe Trnskog i gostujućeg Bila iz Velike Pisanice, koji je završio neriješenim rezultatom, 2:2.

Utakmica je odigrana po vrlo teškom i sparnom vremenu, što je i jedan od razloga zašto igra nije bila onakva kakvu su gledatelji priželjkivali i kakva priliči derbijima. Ovo je ujedno bila i posljednja prvenstvena utakmica ove sezone, to se vidjelo i na samim igračima koji su se već polako zasitili i umorili od nogometa.

Igrači Trnskog su bolje, agresivnije ušli u utakmicu, tražeći osvetu za onih 4:1 iz prve polusezone. Na samom početku s(p)retno dolaze do vodstva nakon što je sam na golmana izašao Smolić i zatresao mrežu za 1:0.

Kad se činilo da polako dolazimo sebi, uslijedio je još jedan šok. Nakon brze kontre Trnskog Vargić upošljava Cajnera koji ostaje sam na 5 metara i zabija za 2:0. Nervoza u našim redovima raste, počinju međusobne svađe, prigovaranja i psovke.

Uspjeli smo uspostaviti kakvu-takvu igru, ali i dalje bez nekih ozbiljnijih prigoda. Ipak, Stjepan Jurić iskoristio je naivnost domaće obrane, ruše ga u kaznenom prostoru i glavni sudac Župan pokazuje na bijelu točku. Loptu na kreč stavlja Hrvoje Kastlinger i sigurno pogađa za smanjenje rezultata.

Nakon odmora i razgovora u svlačionici, očekivalo se da ćemo napokon podići našu igru i agresivnost, ali dogodilo se upravo suprotno. Igrači Trnskog su bili ti koji su zagospodarili terenom, ne dozvoljavajući nam da izađemo sa naše polovice, no ipak nisu uspjeli stvoriti neku izgledniju priliku.

Tek nakon što smo prešli na sustav igre sa 3 igrača u obrani uspjeli smo uspostaviti konce igre i stvoriti nekoliko dobrih šansi od kojih je najbolju promašio Stjepan Jurić koji sa 5 metara puca preko gola. Posljednjih 15-ak minuta sve karte bačene su u napad ne bi li se došlo barem do izjednačenja.

Kad su Račanci počeli sa zamjenama kako bi ukrali svaku moguću sekundu i kad su već polako počeli slaviti, Krunoslav Pećar se najbolje snašao u gužvi te nakon kornera postavio konačan rezultat 2:2.

Ovom prilikom valja pohvaliti domaće igrače na fer i korektnoj igri te se zahvaljujemo na domjenku koji su nam domaćini pripremili poslije utakmice.

NK Bilo sezonu završava na 6. mjestu, u gornjoj polovici tablice, što je pomalo i razočaravajuće jer se moglo i trebalo bolje. Sada idemo na zasluženi odmor, svi osim vjerojatno našeg Šime koji je već počeo slagati igračku križaljku za sljedeću sezonu.

Post je objavljen 09.06.2015. u 14:58 sati.