Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Famoznom igrom pobijedili Tomislav, NK Bilo – NK Tomislav 4 : 2

U subotu 02.05.2015. godine, NK Bilo je na domaćem terenu u Velikoj Pisanici zabilježio novu pobjedu, ovog puta protiv jednog od glavnih kandidata za naslov, NK Tomislava iz Bereka, koji je savladan rezultatom 4 : 2 te kojima ujedno ovim putem upućujemo zahvalu zbog pristanka odigravanja utakmice u subotnjem terminu.

Iako su nadanja o ozbiljnijoj ugrozi predvodnika ligaške tablice NK Dinama i NK Tomislava, splasnula u Siraču, gdje smo pokvareno i zlonamjerno zakinuti za pozitivniji rezultat, imperativ napretka, želja za dokazivanjem te potvrda kvalitete došli su do izražaja u subotu, gdje je odlična ekipa NK Tomislava, uslijed našeg revolta, inata i srčanosti stradala ni kriva ni dužna te potučena u svim segmentima nogometne igre.

Cjelokupan dojam nakon utakmice je fenomenalan, ne samo zbog toga što je pobijeđen favorit, nego i zbog toga što se igrao nogomet, pravi nogomet, s puno prigoda, odličnom igrom, ozbiljnom razinom trke te u konačnici i ostvarenim preokretom rezultata koji nakon prvih 45 minuta nije bio nimalo povoljan.

Ajmo redom. Sve je krenulo idealno, vrijeme odlično, lagana kiša te nakon toga sunčano i vedro, teren fenomenalan, tribine fino ispunjene. Igra u prvih petnaest minuta odlična, NK Bilo pritišće, stvara prilike, probijaju se bokovi. Prvu pravu prigodu ne koristi Stipe, koji je u situaciji jedan na jedan promašio vrata, da bi nedugo nakon njega u gotovo identičnoj situaciji loše reagirao i brzi Kale čija lopta prolazi također pored vanjske strane vratnice. Fenomenalan ubačaj iz kornera zatim ne koristi Vučinić, da bi nakon toga gotovo sami sebi postigli zgoditak.

Iako je Tomislav također u nekoliko navrata dobro kombinirao nisu imali ništa konkretnog, a nakon naših promašenih prilika, došla je kazna. Neumoljiv je bio Kočiš, koji koristi grešku te sigurno poentira s ruba kaznenog prostora za vodstvo Tomislava. Gol je ukratko šokirao i zbunio igrače Bila, koji su u konačnici pored toga opet nastavili igrati i stvarati prilike.

Ponovo su ubojiti bili naši brzanci, Kale, Stipe i Veg, nepogrešiv je bio i Pećar, ali nije išla realizacija. Sredinom prvog dijela, Stipe i Kale opet imaju prilike i opet ništa da bi uz to još i postigli pogodak koji je bio poništen radi zaleđa.

I opet, trenutak dekoncentracije, zbunjenosti i gol za goste koji postižu za povećanje vodstva. Prekid na 40-tak metara, lopta ubačena u kazneni prostor i gol. Sad već kreće nervoza, zbunjenost, igra se dobro, a nema učinka. Berek potom lagano preuzima inicijativu, u konačnici još i pogađa prečku da bi se nakon toga otišlo na odmor.

Saša na poluvremenu miran, nekako i previše optimističan, a rezultat krajnje nepovoljan. Reakcija igrača nakon poluvremena, odlična, opet se igra nogomet, pritišće protivnik, stvaraju se šanse. I ponovo na početku promašaji, prvo Veg promašuje cijeli gol, da bi nedugo potom Kruno nakon prolaska trojice igrača pogodio stativu.

Nakon tolikih promašaja, već se osjetila zabrinutost, a onda nastupa neopterećeni Stipe koji je iskoristio odbijenu loptu na 20-tak metara te ju onako iz prve pljusnuo te savladao nemoćnog Trgovca. Ubrzo nakon toga, ponovo pritisak u gostujućem kaznenom prostoru, gdje obrambeni igrač rukom primiruje loptu te omogućuje jedanaesterac. Kasa stavlja loptu na kreč te mirno realizira penal za poravnanje.

Poslije zgoditka, ponovo pritisak, vidi se želja za pobjedom, a rezultat toga je i vodstvo, gol, zgoditak, fešta. Akcija se odigrala po lijevoj strani, ubačaj, a s peterca Stipe poentira za 3 : 2. Kreće fešta, koja je u konačnici još uvećana četvrtim pogotkom u mreži gostiju. Gol je postignut ponovo s penala, kojeg je iznudio Pećar, a mirni realizator Kasa.

Na kraju, posve zaslužena pobjeda, reakcije nakon utakmice odlične, trener više nego zadovoljan, igrači isto tako, ali oduševljenje igrom najviše je dojmilo gledatelje, koji su imali priliku gledati uistinu lijepu utakmicu u kojoj je pobijedila trenutno bolja, srčanija i motiviranija ekipa.

Sljedeća nedjelja, ponovo derbi. Idemo na gostovanje u Predavac, idemo po pobjedu i produžetak neizvjesnosti o naslovu prvaka županije.





Post je objavljen 04.05.2015. u 13:19 sati.