Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Remi protiv Hajduka (H)

Nakon odličnog ulaska u proljetni dio prvenstva, momčad NK Bila zapala je u krizu. Kao rezultat malog fonda igrača, povreda, kartona, ali i sportske (ne)sreće, izgubljene su 3 utakmice zaredom. Bolji su bili predavački Dinamo, Omladinac te Lasta.

U nedjelju 31.5., odigrana je prvenstvena utakmica pretposljednjeg kola sa trećeplasiranom momčadi lige, Hajdukom iz Hercegovca. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a sama činjenica kako smo nastupili bez 5 standardnih igrača - ozlijeđenog Miškulina, kartoniranih Bulića, Pećara i Stjepana Jurića te Radovića koji je bio odsutan zbog sudačkih dužnosti, dovoljno govori koliko je velik ovaj bod.

U momčad se nakon dvije utakmice izostanka zbog povrede vratio pouzdani vratar Andrija Pavlović, a momčad NK Bila u utakmicu je ušla u sljedećem sastavu: Pavlović A., Vučinić, Dinjar, Kastlinger H., Pavlović M., Kastlinger R., Ravlić, Halapa, Jurić K., Kakša, Veg; dok je na klupi bio samo pričuvni vratar Pali.

Igrači Bila bolje otvaraju utakmicu, na sceni je Kiki Jurić koji prvo puca glavom preko gola, a nekoliko minuta kasnije odlično puca sa 30-ak metara i pogađa stativu. Najbolju priliku imao je Kakša koji izlazi sam na vratara, no vratar čita njegovu namjeru. Bolju igru domaćina okrunio je Ravlić koji u 35. minuti puca sa preko 30 metara, gostujući vratar krivo procjenjuje let lopte i to je 1:0.

Kad su svi već mislima bili na odmoru, gosti koriste zbunjenost domaćih te nakon jednog ubačaja iz prekida nakon gužve, ali i vjerojatnog prekršaja u napadu, uspijevaju utjerati loptu u gol. Šok za domaće igrače, gol dobiven u najgorem mogućem trenutku i što je najgore, nezasluženo.

Igrači Hajduka bolje i agresivnije ulaze u drugo poluvrijeme i u 54. minuti nakon ubačaja sa strane i odličnog udarca glavom dolaze do vodstva. Nakon tog pogotka utakmica postaje dosta rastrgana, raste nervoza, a rezultat toga su dva crvena kartona, po jedan sa svake strane.

Kad se već činilo da će puni plijen otići u Hercegovac, na scenu stupa ponajbolji igrač utakmice Slaven Ravlić koji koristi povratnu loptu Halape i u 86. minuti zabija za zasluženo izjednačenje i donekle vraća mir u svlačionicu NK Bila pred lokalni derbi sa Trnskim s kojim ćemo i zaključiti sezonu, nadamo se na najbolji mogući način.

Derbi ne treba posebno najavljivati, favorita nema, igra se za prestiž, a obadvije ekipe će zasigurno pune žara ući u susret kako bi na najbolji mogući način završile prvenstvo. Neka bolji pobijedi.

Post je objavljen 01.06.2015. u 20:58 sati.