Pretraga bloga:
Loading

Linkovi:
Općina Velika Pisanica
OŠ Velika Pisanica
NS BBŽ
BBŽ
HNS
UEFA

Opis bloga
Svojom bogatom prošlošću i dugom tradicijom NK BILO predstavlja okosnicu promicanja i bavljenja sportom u općini, usmjerenu prema svim skupinama skupinama, osobito prema djeci i mladeži sa područja općine Velika Pisanica.

NK BILO je jedan od najstarijih klubova na ovom području, osnovan 1930. godine na inicijativu Josipa Štumpfa, Imbre Dittmajera i Jove Marčete, koji su u Veliku Pisanicu donijeli prvu nogometnu loptu i novosnovanom klubu dali ime “BILO” po obližnjim obroncima Bilogore.

Trenutno su aktivna četiri selekcijska pogona u nogometnom klubu, od kojih se seniori, juniori i pioniri U15 natječu u službenim nogometnim ligama ŽNL BBŽ-a, dok selekcija limača još nema natjecateljski karakter.

U posljednjih nekoliko godina kod muške seniorske ekipe zabilježeni su sljedeći uspjesi:
- osvajanje drugog mjesta u II. županijskoj ligi u sezoni 2007/08 čime se je osigurao ulazak u I. županijsku ligu.

- osvajanje nogometnog turnira u Brezovcu 2009. godine.

- kontinuirano podizanje kvalitete rada kluba koja je vidljiva u konačnim rezultatima seniorske ekipe u posljednjih nekoliko godina.

Osim toga mlađe kategorije su napravile veliki pomak, što je rezultiralo trostrukim osvajanjem prvog mjesta u I. županijskoj juniorskoj ligi BBŽ-a u sezoni 2010/11, 2011/12, 2012/2013.

NK BILO Velika Pisanica

28.04.2015., utorak

NK Kamen - NK Bilo (2 :1) - utakmica koja je mirišala drugačije

U nedjelju 26.04.2014. godine NK Bilo je poražen po prvi put ovog proljeća i u tome nebi bilo ništa loše niti neobičnog da poraz nije bio ovakvog karaktera. Gubiti ne voli nitko, radi pobjeda se i bavimo sportom, ali isto tako treba znati sportski podnijeti poraz, što je u ovom slučaju teško jer smo dovoljno svjesni da prepoznamo kada se nešto radi planski i namjerno.

Utakmica je krenula podosta otvoreno, ali istovremeno i čvrsto s obe strane, što je rezultiralo ponekim prilikama, bez konkretnog učinka. Kamen je prvi imao prigodu, koju nisu iskoristili, da bi nakon toga u dva navrata izbijali loptu s gol crte koju napadači Bila nisu uspjeli ugurati u mrežu.

Prvi zgoditak, djelo je iskusnog Bališa, koji je udarcem iz slobodnog udarca poentirao za vodstvo domaćina. Bilo kako bilo, u tom pogotku ništa ne bi bilo sporno, da spomenuti prekid nije krajnje isforsiran, pri čemu neću čak pogriješiti ako kažem i smiješan. Naime, dva igrača uklizuju prema lopti, niti jedan ju ne dotiče nego, uklizuju jedan drugome, a lopta odlazi na sasvim drugu stranu. Naravno, dosuđen je prekršaj za Kamen, a ostalo je poznato.

Istovremeno, protivnici nisu imali takvih problema, oni su smjeli koristiti ruku u svom kaznenom prostoru, srušiti protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru te pored toga su uspjeli idealno usavršiti namještanje offsajd zamke u koju su se naši napadači svaki put uhvatili.

Nakon gola minusa, Bilo kreće još aktivnije te nakon nekoliko poluprilika, postiže zgoditak za poravnanje rezultata. Aut je izveo Joža Dinjar, onako svojstveno sebi, kao da je izveo korner, a loptu na rubu peterca idealno prima Andrija Miškulin koji okreće svog čuvara te postiže zgoditak iz blizine.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, nakon koje kreće još bolja rapsodija u crnom. Što reći, kada u 45 minuta, nisi u mogućnosti doći do protivničkog kaznenog prostora zbog pravila zaleđa, koje se primjenjivalo u jedno 10-tak navrata, s tim da je barem polovina istih sporna. Ruku na srce prvih 15-tak minuta drugog djela nismo igrali dobro, ali smo nakon toga krenuli, željeli, htjeli.

I za završnicu, još uz sve to primimo drugi zgoditak. Opet degutantno i sumnjivo, ali naša obrana izgleda u Siraču nije znala namjestiti zaleđe kao domaćini.

Pored svega toga, domaćim igračima nemamo što zamjeriti, dečki su igrali čvrsto, aktivno, ali fer i korektno. Nama ne preostaje ništa drugo, nego okrenuti se narednim kolima, narednim utakmicama u nadanju da ćemo barem donekle uvježbati zamku zaleđa, znati prepoznati protivnička namještanja istoga te po mogućnosti izbjeći protivničke neregularne kontakte u njihovom kaznenom prostoru, kako nebi arbitre doveli u neugodnu situaciju.

Sljedeće kolo igra se protiv NK Tomislava iz Bereka, jedne od boljih ekipa lige. Ovim putem im se ujedno zahvaljujemo na razumjevanju, budući su pristali odigrati utakmicu u subotu.


- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2015., četvrtak

Pobjedom nastavili niz, NK Bilo - NK Bilogorac 3 : 0

Pobjednička serija NK Bila se nastavlja, u nedjelju 19.04.2015. godine na nogometnom igralištu u Velikoj Pisanici pobjeđen je NK Bilogorac iz Velikog Trojstva rezultatom 3 : 0.

Pitanje pobjednika rješeno je već u prvom poluvremenu, kada su Alen Veg i Andrija Miškulin postigli tri zgoditka te time postavili i krajnji rezultat prvenstvene utakmice.

Prije same utakmice iz sastava je ispao Danijel Kakša zbog ozljede, dok je tijekom zagrijavanja bolove osjetio pouzdani stoper Hrvoje Kastlinger te je Bilo bez dvojice standardnih igrača započeo utakmicu.

Od početka su se domaći igrači postavili na terenu kao favoriti, nisu dozvoljavali špilerima iz Trojstva stvaranje nikakve prilike. U takvoj situaciji počele su se nizati naše šanse, koje na startu nisu iskoristili Veg, Stjepan Jurić i Miškulin.

Nade gostiju o pozitivnom rezultatu potopili su Nikola Vučinić i Alen Veg koji su kreirali prvi zgoditak na utakmici. Nikola je nakon oduzete lopte izbacio Vega u situaciju jedan na jedan s gostujućim vratarom, što ovaj koristi i postiže prvi zgoditak na utakmici.

Druga dva gola djelo su Andrije Miškulina, koji jedan zabija nakon asistencije Vega, a drugi nakon solo akcije te time postavlja krajnji rezultat utakmice te osigurava nova tri boda na konto Bila.

Pored spomenutih strijelaca, na utakmici se ponovo istaknula obrana Bila, ovaj put pod dirigentskom palicom Ivana Bulića, koji usprkos svojim godinama igra vrlo zrelo i odgovorno. Pored njega, na poziciji stopera Hrvoja Kastlingera je zamijenio Nikola Vučinić još jedan mladac, dijete NK Bila, koji plijeni svojom požrtvovnošću i trudom. Bokove su besprijekorno zatvorili Robert Kastlinger i Josip Dinjar koji nisu dozvoljavali nikakve protivničke ulaske i proboje.

Uz sve to, kao jedan od glavnih igrača nedjeljne utakmice istakao se Silvio Radović, neumorni i srčani igrač, koji je dobio apsolutno sve duele na sredini terena, zatvorio sve praznine, prekinuo većinu protivničkih napada te odlično surađivao s Andrijom, Slaveno Ravlićem i Krunom Pećarom.

Naredno kolo čeka nas NK Kamen iz Sirača, ekipa koja se bori za opstanak te će se na svom terenu skupo odreći bodova.

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2015., utorak

Niz pobjeda se nastavlja, NK Brestovac - NK Bilo 1 : 3

NK Bilo iz Velike Pisanice odlično je krenuo u drugi dio sezone. Nakon pobjede protiv BŠK-a i odlične Čazme, nova tri boda dopremljena su i iz Garešničkog Brestovca, gdje je pobijeđen istoimeni domaćin rezultatom 1 : 3.

Bilo je u Brestovac došao bez trojice standardnih igrača, Slaven Ravlić je odrađivao kaznu zbog tri žuta kartona, Andrija Miškulin je bio odsutan zbog poslovnih obveza, dok je Tihomir Halapa vodio borbu s tjelesnom temperaturom i groznicom.

Iako oslabljeni, pobjeda je bila primarni i jedini cilj, što je u konačnici i ostvareno. Upisana su nova tri boda, nastavljen je niz pozitivnih rezultata kojima smo donekle osigurali odvajanje od vjernih pratitelja NK Trnskog, NK Čazme i NK Omladinca te ostali u potjeri za Hajdukom, Lastom, Tomislavom i "nepobjedivim" Dinamom.

Kao što smo i predviđali domaćin već na startu nije mogao pratiti naše brzonoge napadače Kakšu i Vega koji su ubijali protivničku obranu te su predstavljali konstantnu prijetnju za protivničkog vratara. Na prvi pogodak se je čekalo nekih desetak minuta, za vrijeme kojih je Hrc pogodio prečku, a Niđo i Pećar promašili glavom iz blizine. Prvi pogodak, postigao je Kruno Pećar koji je u gol pospremio odbijenu loptu.

Povećanje vodstva uslijedilo je ubrzo nakon prvog zgoditka, a glavni "krivci" Kakša i Veg. Kale je prvo probio lijevu stranu te odigrao čvrstu loptu u kazneni prostor na koju natrčava Veg te povećava rezultatski konto.

Treći zgoditak postignut je nakon prekida kojeg je izveo Robert Kastlinger na drugu stativu, od kuda je Hrvoje Kastlinger vratio povratnu loptu, što je znalački iskoristio Kruno Pećar te glavom poentirao za povećanje vodstva od 0 : 3.

Nakon toga, raspad igre. Utakmica je nakon zadnjeg Bilovog pogotka više nalikovala na kramarsku nego prvenstvenu utakmicu. Takvu situaciju iskoristili su domaćini, koji su nakon greške i smušenosti smanjili vodstvo, pri čemu se rezultat do kraja više nije mijenjao.

U svakom slučaju, utakmica za zaborav, pišu se nova tri boda, a NK Brestovcu želimo sreću u nastavku prvenstva, iako će prema prikazanoj igri uistinu biti glavni kandidat za ispadanje u niži rang.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2015., utorak

Pobjeda NK Bila protiv NK Čazme (2 : 1)

U subotnjoj utakmici odigranoj 04.04.2015. godine na nogometnom igralištu u Velikoj Pisanici, NK Bilo je pred domaćom publikom savladao odličnu mladu ekipu NK Čazme rezultatom 2 : 1.

Kao i prošlo kolo, očekivali smo tešku utakmicu, a cilj je bio ostati neporažen, odnosno pobjediti te osigurati ostanak među pet najboljih ekipa I. ŽNL. Svjesni svojih kvaliteta i mana te kvalitete protivnika, znali smo da će utakmica biti teška te da ćemo bodove osigurati jedino zajedničkim zalaganjem, trudom i borbom.

Shodno očekivanjima, utakmica je bila upravo takva, teška, s puno trke, bez previše izglednih prilika. Krenuli smo bolje prvih desetak minuta, imali neku prividnu inicijativu, a nakon toga su gosti sakrili loptu. Igrači Čazme su u tom razdoblju od 20-tak minuta doslovce diktirali ritam, kontrolirali igru, ali istovremeno nisu uspjevali stvoriti neku izrazitu priliku. Doduše, kroz tu kontrolu igre u nekoliko su navrata doslovce opjedali obranu NK Bila, pritiskali visoko, a njihove šanse su se odnosile na nekoliko vrlo dobrih udaraca izvan kaznenog prostora.

U tom istom razdoblju Bilo je imao vrlo dobru priliku Tihomira Halape, čiji udarac ispred vrata čisti obrambeni igrač Čazme, kao i nekoliko pokušaja iz prekida koji su uglavnom završavali udarcima iznad i pored gola.

Drugo poluvrijeme, Čazma otvara bolje, dinamičnije i rastrčanije, ali opet bez konkretnih završnih pasova i prilika. Sva se igra svodila na dolazak do tridesetak metara, gdje su se u ovom slučaju kao apsolutni vladari postavljali naši stoperi Hrvoje Kastlinger i Ivan Bulić, koji su u kombinaciji s Josipom Dinjarom i Nikolom Vučinićem odradili maestralnu utakmicu.

Kako je utakmica tekla tako je pritisak gostiju rastao, a onda ŠOK. Prekid, centaršut, gužva, GOOOL. Lopta je ubačena u kazneni prostor Čazme, čiji stoperi na kratko čiste situaciju te izbijaju loptu do ruba prostora, a onda nastupa Alen Veg koji manirom velikih majstora, iz voleja, udarčinom donosi prednost od 1 : 0. Veg koji se na prošlotjednoj utakmici napromašivao, ovaj put postiže prekrasan pogodak te donosi prednost u vrlo teškoj utakmici.

Desetak minuta nakon toga, šok na drugoj strani, jedna neopasna duga lopta ulazi u kazneni prostor, gdje Dinjar neoprezno udara protivničkog igrača te sutkinja na signaliziranje pomoćnika dosuđuje penal, nakon kojeg se stvari vraćaju na početak. Ubrzo nakon toga, Vučinić uspjeva s gol crte očistiti loptu te sačuvati nerješen rezultat, a onda nastupa naš Robi Kastlinger (Bijeli).

Bijeli je ušao u drugom dijelu, prvo je neuspješno pokušao zabiti iz prekida, da bi gotovo na samom kraju utakmice, uporno pratio akciju te sačekao jednu ubačenu loptu, koju je onako hladnokrvno sebi svojstveno pospremio u mrežu između trojice protivničkih igrača.

Utakmica je završena, fešta i veselje, piva i kobase te nova tri boda.


- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< travanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Studeni 2018 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Studeni 2016 (2)
Rujan 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (4)
Ožujak 2015 (1)
Studeni 2014 (2)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Studeni 2013 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (2)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (9)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (9)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (2)


Web Counter
Web Counter
Vrijeme. Velika Pisanica

Kontakt:
Nogometni klub “BILO“ Velika Pisanica
Trg hrvatskih branitelja 3
43 271 Velika Pisanica
Tel: 043/ 88 39 20

Uprava NK Bila:
Predsjednik: Fredi Pali
Potpredsjednik: Mario Šimić
Tajnik: Marina Uher
Blagajnik: Berislav Križan
Tehnička podrška: Stjepan Dinjar

Izvršni odbor:
Marjan Dinjar
Slobodan Verić
Marin Kastlinger
Željko Kastlinger
Tomislav Jurić
Miodrag Svjetlanović
Josip Dinjar
Marjan Dinjar
Nush Perdedaj


Nadzorni odbor:
Pero Krivačić
Ivica Radović
Josip Pavlović