Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

NK Kamen - NK Bilo (2 :1) - utakmica koja je mirišala drugačije

U nedjelju 26.04.2014. godine NK Bilo je poražen po prvi put ovog proljeća i u tome nebi bilo ništa loše niti neobičnog da poraz nije bio ovakvog karaktera. Gubiti ne voli nitko, radi pobjeda se i bavimo sportom, ali isto tako treba znati sportski podnijeti poraz, što je u ovom slučaju teško jer smo dovoljno svjesni da prepoznamo kada se nešto radi planski i namjerno.

Utakmica je krenula podosta otvoreno, ali istovremeno i čvrsto s obe strane, što je rezultiralo ponekim prilikama, bez konkretnog učinka. Kamen je prvi imao prigodu, koju nisu iskoristili, da bi nakon toga u dva navrata izbijali loptu s gol crte koju napadači Bila nisu uspjeli ugurati u mrežu.

Prvi zgoditak, djelo je iskusnog Bališa, koji je udarcem iz slobodnog udarca poentirao za vodstvo domaćina. Bilo kako bilo, u tom pogotku ništa ne bi bilo sporno, da spomenuti prekid nije krajnje isforsiran, pri čemu neću čak pogriješiti ako kažem i smiješan. Naime, dva igrača uklizuju prema lopti, niti jedan ju ne dotiče nego, uklizuju jedan drugome, a lopta odlazi na sasvim drugu stranu. Naravno, dosuđen je prekršaj za Kamen, a ostalo je poznato.

Istovremeno, protivnici nisu imali takvih problema, oni su smjeli koristiti ruku u svom kaznenom prostoru, srušiti protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru te pored toga su uspjeli idealno usavršiti namještanje offsajd zamke u koju su se naši napadači svaki put uhvatili.

Nakon gola minusa, Bilo kreće još aktivnije te nakon nekoliko poluprilika, postiže zgoditak za poravnanje rezultata. Aut je izveo Joža Dinjar, onako svojstveno sebi, kao da je izveo korner, a loptu na rubu peterca idealno prima Andrija Miškulin koji okreće svog čuvara te postiže zgoditak iz blizine.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, nakon koje kreće još bolja rapsodija u crnom. Što reći, kada u 45 minuta, nisi u mogućnosti doći do protivničkog kaznenog prostora zbog pravila zaleđa, koje se primjenjivalo u jedno 10-tak navrata, s tim da je barem polovina istih sporna. Ruku na srce prvih 15-tak minuta drugog djela nismo igrali dobro, ali smo nakon toga krenuli, željeli, htjeli.

I za završnicu, još uz sve to primimo drugi zgoditak. Opet degutantno i sumnjivo, ali naša obrana izgleda u Siraču nije znala namjestiti zaleđe kao domaćini.

Pored svega toga, domaćim igračima nemamo što zamjeriti, dečki su igrali čvrsto, aktivno, ali fer i korektno. Nama ne preostaje ništa drugo, nego okrenuti se narednim kolima, narednim utakmicama u nadanju da ćemo barem donekle uvježbati zamku zaleđa, znati prepoznati protivnička namještanja istoga te po mogućnosti izbjeći protivničke neregularne kontakte u njihovom kaznenom prostoru, kako nebi arbitre doveli u neugodnu situaciju.

Sljedeće kolo igra se protiv NK Tomislava iz Bereka, jedne od boljih ekipa lige. Ovim putem im se ujedno zahvaljujemo na razumjevanju, budući su pristali odigrati utakmicu u subotu.



Post je objavljen 28.04.2015. u 09:47 sati.