Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Pobjeda protiv Gordowe osigurala jesenski naslov

Nakon uspješnih pobjeda protiv Bilogorca i Omladinca kojima se NK Bilo uspeo na vrh tablice, u nedjelju 13.11.2016. godine je na igralištu u Velikoj Pisanici u lokalnom derbiju pobjeđena je NK Gordowa iz Velikog Grđevca rezultatom 5 : 2, čime je potvrđena prva pozicija...reći ćemo apsolutno zasluženo.

Gordowa ligaški novak, koji je pobjedom u majstorici protiv NK Trnskog ušao u I. ŽNL te do sada uspio iznenaditi NK Čazmu i skupiti 11 bodova. Baš zbog činjenice da su se pojedini jači klubovi iz lige opekli protiv Grđevčana, utakmica se shvatila apsolutno ozbiljno, pogotovo uzevši u obzir da za Gordowu igra naš bivši kapetan i prijatelj Mario Zoran Hajtić. Iako je Hajta već lagano u veteranskim godinama, još uvijek ima onu svoju lucidnost i baš je on taj koji je bio ključna figura u majstorici s NK Trnskim preko koje je Gordowa ušla u ligu.

Utakmica je počela idealno, četiri kontre, brza otvaranja i tri gola u desetak minuta. NK Bilo je povelo zahvaljujući odličnim reakcijama napadača Futača i Kakše, igra zadovoljavajuća, mirna, pametna. NK Gordowa se probudila nakon trećeg gola, igrači su počeli trčati, pritiskati veznu i zadnju liniju NK Bila, što je u konačnici rezultiralo smanjenjem vodstva.

Hajtić je iskoristio jednu lijepu loptu između dva stopera te rutinirano matirao Pavlovića na golu. I nije čudo što je Hajta zabio gol, on bi takve situacije i na žmirećki rješavao u svoju korist, nije čudo što se je onako veselio kad je zabio gol svom dojučerašnjem suigraču Pavloviću, već je čudo kako su taj gol proslavili pisanički navijači, ali u biti nije ni to čudo jer je baš taj Hajta jedan od najdražih, najzahvalnijih i najkorisnijih igrača NK Bila u bližoj povijesti.

Nekoliko minuta potom, ponovo gol za Gordowu, ovaj put iz kaznenog udarca kojeg je izveo, a tko drugi nego Mario Hajtić. Kao da nije bilo dosta što je zabio onaj prvi gol. Nitko nije niti pomišljao prići lopti i izvesti penal, čekalo se Hajtu da ga opet pikne i da ima još argumenata kojima bi izluđivao Pavlovića u narednih godinu dana. Naravno da ga je piknuo, poslao Pavlovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Drugo poluvrijeme, apsolutno na strani NK Bila, a ta dominacija rezultirala je još s dva postignuta gola. Prvog je zabio Kakša koji se fenomenalno snašao u kaznenom prostoru te prebacio vratara, a drugi je djelo Ilije Jurića koji je igrao unatoč ozljedi, a ta njegova požrtvovnost mu se vratila na najljepši mogući način...golom.

U konačnici, zaslužena pobjeda Bila, kojom je potvrđeno prvo mjesto na tablici u jesenskom dijelu.

Nakon utakmice, fešta u novim prostorijama Centra za udruge Općine Velika Pisanica....iće, piće, pjesma i veselje....i naravno Hajta koji je do dugo u noć Pavlovića podsjećao na golove. A zašto su pisanički navijači s veseljem prihvatili Hajtine golove, objašnjava i rečenica bivšeg tajnika kluba Miroslava Tutić: "Na zidu u novim prostorijama udruga morali bi nacrtati Hajtića" eto, to sve govori što ljudi u Pisnici misle o Hajtiću. Tutić je u konačnici prikazao i jedan frapantan podatak, Hajtić je za NK Bilo odigrao 185 utakmica na kojima je zabio 165 golova.

Osim toga, ovim putem se zahvaljujemo svima, predsjedniku kluba, članovima izvršnog odbora kluba, sponzorima Bošku Kosanoviću, Vilsonu Pecolaju, Marjanu Dinjaru, Zlatku Borozu i ostalima koji su omogućili održavanje fešte nakon utakmice.



Post je objavljen 14.11.2016. u 14:26 sati.