četvrtak, 23.08.2007.

Ak neš' sam, oni te natjeraju...

Daklem...Zbog radova na blog.hr dogodiše se neke promjene. Mene osobno jedino veseli veći izbor smajlića (koji, ako smijem primjetit i nije baš neš proširen burninmad )

I naravno, uzevši u obzir (ne)učestalost pisanja postova na ovom blogu ( tj. moju ljenost ) sad ću vam samo c/p biografiju Anal Mandice pjeva


Uživajte wave

Image Hosted by ImageShack.us


Band Anal Mandica nastao je davne 1942. godine za vrijeme vladavine Ante Pavelića. Unatoč vrlo kvalitetnom glazbenom izričaju, band je zbog svoje kontroverznosti tijekom niza godina bivao zabranjen u svim zemljama jugoistočne i srednje Europe. 1946. članovi banda se sele u Zimbabve, te svoj rad nesmetano nastavljaju na području istočne Afrike. No već 1948. godine band doživljava novi krah. Naime, basista su pojeli afrički domorodci, a njegovo spolovilo još se i dan danas nalazi negdje u bespućima zimbabveanske pustinje.
Nakon tragičnog događaja, članovi se vračaju u rodnu Jugoslaviju, te na neko vrijeme obustavljaju svoj glazbeni rad. Tek 1954. Anal Mandica se ponovno okuplja (no ovaj puta bez basista) i nastavlja s djelovanjem. Unatoč promjeni gospodarskih prilika u bivšoj Jugoslaviji, članovi ne uspijevaju dobiti zeleno svijetlo za objavljivanje svojih pjesama, pa tako potajice usavršavaju svoje glazbeno stvaralaštvo negdje u podzemlju, gdje su svoje projekte smišljali sve do 2003. godine, kada ponovo izlaze na danje svjetlo i počinju snimanje svoga zasada prvoga i jedinoga albuma koji je objavljen u rujnu 2004. godine. Album «Anal Mandica» doživio je veliki uspjeh, kako od strane kritičara, tako i od strane fanova. Nažalost, band ni danas nema basistu, ali nadamo se da će u skoroj budućnosti i taj mali nedostatak biti nadomješten nekim velikim sviračkim talentom.
Anal Mandica smatra se jednim od najutjecajnijih svjetskih bandova. Njihove pjesme, iako objavljene tek 2004., pokradene su mnogo ranije, pa se tako velike sličnosti mogu naći i u pjesmama Pink Floyda, Nirvane, Metallice, Immortala, Nargarotha, Mayhema, Miroslava Škore i ostalih velikih imena koji su svoju slavu stekli na račun Anal Mandice čijih su se ostvaraja na ovaj ili onaj način uspjeli dokopati i obraditi na svoj način.
Teme kojih se drži band Anal Mandica su sise. Naime, članovi banda su uvidjeli da nakon smrti Kurta Cobaina, sve više mladih djevojaka obavlja svakodnevne djelatnosti bez sisa. Ispitivanja su pokazala da 75% mlade ženske populacije danas nema ili ima veoma male dojke, što ugrožava opstanak ljudske vrste i vodi k Sudnjem Danu i Apokalipsi. Spas za čovječanstvo Anal Mandica vidi u silikonu, koji danas ne služi samo za učvršćivanje prozorskih stakala, dok glazba koju stvaraju potiče ubrzan rad hormona, lučenje mliječnih žlijezda pa tako i rast sisa.
Danas band živi i radi u Đakovu, a njihovi planovi za budućnost su svakako vrijedni pozornosti…


(tko ne pročita do kraja nije tr00) wave

Ak netko treba neš od Mandice nek se javi meni naughty


12:12 | Komentari 6 | Print | ^ | On/Off |

<< Arhiva >>