In memoriam Stipe Šupić

27.10.2007.

Na današnji dan navršava se godina dana od iznenadne smrti našeg dugogodišnjeg člana i predsjednika društva Stipe Šupića - Šupe kako su ga mnogi od milja zvali.
Ne znam osobu iz našega mista koja ga nije poznavala budući je Stipe na ovaj ili onaj naćin bio aktivan u svim društvenim i javnima djelatnostima našeg malog mijesta.
Naime osim što je bio predsjednik našeg dtuštva bio je i predsjednik mjesnog odbora Mravince, streljačke udruge Mravince te dugogodišnji član uprave HNK "Sloga".

Osim toga bio je poznat kao vrsni meštar u postavljanju kamena i keramike u što sam se osobno imao priliku uvjeriti.

S njegovom odlaskom otišao je i dio naše mladosti i odrasranja otišao je dobri duh Mravinaca.
Ostaje nam samo da se prisjećamo brojnih prića i anegdota koje se vezuju za njega.

Meni osobno ostala je u sjećanju jedna slićica iz njegovog života:

Jednom smo kao pućkoškolci bili u posjeti Stubici i spomeniku Matije Gubca i tada je Šupe stao ispred velebnog Gupčevog spomenika i uzviknuo Matija ti si buno poćeo ali mi čemo je završiti.
Tada mi nije bilo sasvim jasno o kakvoj buni to Šupe trabunja ali godine koje su prošle od tada sa sobom su donjele i odgovor.


U sad već dosta bogatoj galeriji fotografija našeg društva našli smo i jednu Šupinu sliku na kojoj on u svojstvu tadašnjeg predsjednika mjesnog odbora simbolićki urućuje kljućeve sela mravinskim maškarama.


Fabine slike

15.10.2007.

Evo dobio sam od našeg Fabe
još par fotografija te bi bila prava šteta ne objavit ih na blogu i podjelit s vam dragi čitatelji.

Fotografije su nastale ovoga ljeta (da ne kažem prošlog ljeta) u Makarskoj gdje se Fabo zatekao na" privremenom radu".



















Budući ih Fabo nije imenovao neću ni ja ostavljav vama na volju tj. maštu da ih sami imenutjete kako vam drago.






Jakičina kuća

11.10.2007.

Evo još jedne slike na temu o mjenjanju izgleda Mravinaca.

Otišla je teta Jakica a za njome i njezina kućica ..
.


Gajeva ulica

08.10.2007.

Zdravi i veseli bili, evo mene opet nakon kraće stanke vrime je da nešto napišem vezano za naše malo misto koje se svakim danom sve više mjenja a pogotovo za nas rođene Mavinćane.

Šetajuči tako našom glavnom ulicom Gajevom nemožemo ne primjetiti kako je ona presvućena novim slojem asfalta i kako su na njoj položeni tzv. "ležeći policajci".
Ovim bi se promet na cesti trebao umiriti, a time će se povećati sigurnost kako šetača, tako i samih vozača.




Ova naša glavna i najduža ulica nije kako bi se to na prvi moment dalo naslutiti dobila ime po vođi Ilirskog preporoda Ljudevitu Gaju već jednostavno po Gaju do kojeg se ona vodeći od centra mjesta proteže.
Doduše taj se naš Gaj djeli na dva dijela mladi i stari ali o tome možda nekom drugom zgodom.

Jedina zamjerka ovih radova je ta što izvođači nisu pokupili sav višak materijala koji im je ostao tako da friške mame imalu problema sa zaobilaženjem hrpe razbivenog asfalta tik pred ulazom u centar mjesta kako se to na slici ispod zorno vidi.



Skrenemo li malo sa te nove Gajeve na onu staru Gajevu ulicu (nekad zvanu ulicu Mravinskih skojevaca) ili barem na njene ostatke točno na zavoju iza strohrvatskog groblja Glavičine (zavoju poznatom po novijem nazivu "top" pogotovo kod one mlađe populacije) naići ćemo na neke slike koje baš oku i nisu ugodne a pogotovo ne šetaću (da ne kažem jexxxx) koji se tu slućajno ili ne zatekne.



Isto tako i na ovoj staroj Gajevoj postavljeni su "ležeći policajci".



Vratimo se mi opet vedrijm temama tako je opet lijepo vidjeti da se obnavljaju krovovi naših starih kuća i da se radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava nastavljaju i kroz stari dio sela.









<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.