Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mravince

Marketing

In memoriam Stipe Šupić

Na današnji dan navršava se godina dana od iznenadne smrti našeg dugogodišnjeg člana i predsjednika društva Stipe Šupića - Šupe kako su ga mnogi od milja zvali.
Ne znam osobu iz našega mista koja ga nije poznavala budući je Stipe na ovaj ili onaj naćin bio aktivan u svim društvenim i javnima djelatnostima našeg malog mijesta.
Naime osim što je bio predsjednik našeg dtuštva bio je i predsjednik mjesnog odbora Mravince, streljačke udruge Mravince te dugogodišnji član uprave HNK "Sloga".

Osim toga bio je poznat kao vrsni meštar u postavljanju kamena i keramike u što sam se osobno imao priliku uvjeriti.

S njegovom odlaskom otišao je i dio naše mladosti i odrasranja otišao je dobri duh Mravinaca.
Ostaje nam samo da se prisjećamo brojnih prića i anegdota koje se vezuju za njega.

Meni osobno ostala je u sjećanju jedna slićica iz njegovog života:

Jednom smo kao pućkoškolci bili u posjeti Stubici i spomeniku Matije Gubca i tada je Šupe stao ispred velebnog Gupčevog spomenika i uzviknuo Matija ti si buno poćeo ali mi čemo je završiti.
Tada mi nije bilo sasvim jasno o kakvoj buni to Šupe trabunja ali godine koje su prošle od tada sa sobom su donjele i odgovor.


U sad već dosta bogatoj galeriji fotografija našeg društva našli smo i jednu Šupinu sliku na kojoj on u svojstvu tadašnjeg predsjednika mjesnog odbora simbolićki urućuje kljućeve sela mravinskim maškarama.




Post je objavljen 27.10.2007. u 08:30 sati.