FRANCUZI u Solinu

29.08.2007.



Predsjednik Gradskog vijeća dr. Kajo Bućan, gradonačelnik Blaženko Boban te tajnik Grada Ante Ljubičić i gradonačelnik francuskog grada Contignaca Jean Pierre Veran u nazočnosti pet gradskih vijećnika iz Contignaca potpisali su Sporazum o prijateljstvu dvaju gradova na području športa, kulture i gospodarstva.. Sporazum o prijateljstvu ovih dvaju gradova potvrda je višegodišnje sportske suradnje koju je inicirao Mravinčanin pok. Mirko Peroš koji je dugo vremena živio u Francuskoj. Prije točno deset godina NK Sloga, MO Mravince te delegacija grada Solina bili su gosti ovog gradića na samom južnom dijelu Francuske. Contignac je gradić s dvije tisuće stanovnika, udaljen od Marseilla 60 km put unutrašnjosti, a širom je poznat po vinogradarstvu i veoma kvalitetnom vinu.
Tijekom godina, suradnja i prijateljstvo dvaju gradova je ojačalo, što je dovelo do današnjih konkretnih kontakata zahvaljujući ujedno i kćerima pok. Mirka Peroša, Tihani i Tamari koji se ostvaruju u obliku organiziranih izleta i sportskih susreta.
Prilikom posjeta Solinu gosti iz Francuske među kojima se našao i bivši gradonačelnik Contignaca, Marco Allouch su posjetili i staru Salonu koja ih nije ostavila ravnodušnim, a oduševljenju nije bilo kraja kada su vidjeli i Gospin Otok. Osim znamenitosti prijatelji iz Contignaca posjetili su i posljednje počivalište Mravinčana Mirka Peroša te Stipe Šupića. Neki ponovni susreti i neka nova odmjeravanja sportskih snaga su već dogovorena na večeri uz ugodno društvo mješovite klape KUD-a Salona na obostrano zadovoljstvo.


Radojka BUĆAN
preneseno iz "Solinske kronike"


Evala svitu,
mislili ste da san zaspa na lažini, a? E skoro pa da i jesan.

Ovde jos uvik vruče ka u Africi. Broju se dani, ćinu se skandali svaki dan i tako......ništa pametna za kazat baš i nemam pa mi je onda i boje mućat nego svašta govorit, da se koji anonimac koji se šulja blogom nebi naša uvriđjen.........,

Stvarno, skužajte, posal mi je ovi put odni vrimena više nego šta san mislija. Bit će vrimena za sve storije koje jos nisu izasle na vidilo.
Znate kako se rece: "strpljen-spašen".



I ne brigajte, javit ću se ja opet za jedno dva miseca......


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.