DONČIĆI - KRANČIĆI

30.06.2007.

Ova tradicionalna utakmica smatram zaslužuje jedan ciki post pa sam odlućio prioniti poslu.

Tradicija odigravanja utakmice između Dončića i Kranćiča je vrlo stara i igra se uvjek na blagdan sv. Ivana Krstitelja.

Sićan se da smo mi dica isto tako igrali, ali smo se zvali malo drugačije.
Tako su dončići se uglavnom skupili u momčad pod nazivom "Mafija", a kranjčići svoju momčad nazvali "Kostolom". Kako je nas dice bilo dosta koja su tila igrat iz "Mafije" se razvio "Kondor", a iz "Kostoloma" "Mediteran" tako de se igrao čitav turnir.
Mi nismo čekali blagdan sv.Ivana za igrat igrali bi gotovo cilo lito.

Kasnije su se stariji sitili da obnove tradiciju igranja utakmice između "starih seoskih rivala" i dobro da su je obnovili.
U početku su igrali baš stari preko 50 god. s vremenom i željom za prestižom ta dobna granica se spustila negdje recimo na +30.

Nemam nijednu sliku iz tog razdoblja (imate li Vi slobodno je pošaljite na e-mail) pa Vam donosim fotografije sa zadnjeg ogleda "vječitih seoskih rivala".

Ponajprije su kako ste to nadam se imali priliku čuti i vidjeti snage odmjerili mladi.



Dončići


Krančići

Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom Krančića od 13 naprama 1.
Poraz vjerojatno leži u tomu što nisu nastupila dva brata Maloče koje je otac poveo sa sobom na pir negdje u Slavoniju.

Neka mi oproste djeca što im nisam naveo imena (neznam ih sva pa da se neki nebi našli uvriđeni) te Vas molim oni koji znaju i čitaju post nek ih sami objave u sklopu komentara.

Nakon poraza mladih stariji su morali spasiti ugled Dončića što im je pošlo za nagom savladavši ljutog protivnika 10 : 4.

Evo i slike sastava prije susreta:





Dončići su nastupili u bijelim dresovima, a Krančići u žutim.
Ovima znam imena pa ču ih i navesti:
čuće (s ljeva):
Dujić, Zdeslav Marović, Boško Klarić, Ante Marović, Ante Perko, Nikša Kuščić, Petar Peroš, Dražen Kuščić, "Žika", Siniša Kuščić.
stoje (s ljeva):
Jakša Marović-Prle, Hrvoje Rajčić, Vuko Tokić, Duje Marović, Petar Peroš-Conki, Ivan Marović, Goran Tenžera (sudac), Mate Bućan - Koce, Mate-Tomislav Peroš, Željan Marović, Zdravko Perko i ja.

Za Dončiće su još nastupali: Ivan Pereoš-"Lik", Vicko i Martin Bućan, Neven Bućan, Ivan i Marin Roguljić, Mario Perko, Dragan Burazer-Turko, Petar Peroš-Bačir, Ante Perko-Ban, Dario Marović-Mara,
Lovre Benzon.
Selektor momčadi: Nenad Drnas-Neco

Za Krančiće su još nastupali: Teo Marović-Leni, Petar Marović, Stipe i Brane Tokić, Fabjan Drnas, Ante Jukić, Domagoj Ruščić, Ilderin Tente.
Selektor momčadi: Domagoj Marović-Musle
Ako sam koga ispustio slobodno nek se javi.

Golove za Dončiće su dali:
Dražen Kuščić, Petar Peroš-Conki, Zdravko Marović, Petar Drnas-Baćir, Ivan Roguljić (2), Dragan Burazer-Turko, Lovre Benzon i Mario Perko
Dok su se za Kranjčiće u strijelce upisali:
"Žika", Petar Marović, Goran Vuko-Tokić i Dujić.

Nakon pobjede usljedilo je slavje Dončića, a kapetan mate Bućan-Koce visoko je podigao pehar uz svekoliko klicanje i već poznatu pjesmu Na staroj Sutikvi ...




Slavlje dončića nakon pobjede

Utakmica se odigrala u vrlo ugodnom ambijentu pred punim gledalištem i po prvi put ove godine u noćnom terminu tj. pod reflektorima.


Detalj sa utakmice

Nakon utakmice dončići su svoj pehar odnjeli Kod Bana gdje je nastavljena fešta.

Tu su i akteri susreta iznjeli svoje komentare a ovdje prenosim one zanimljivije.

Mate Bućan-Koce: Ja mislim da ovo više nema smisla evo Već dvanaestu godinu za redom osvajamo pehar. Ovi je inače prijelazni pehar koji je non-stop u dončića. Iduće godine predlažem da mi dončići samo istrčimo na teren pozdravimo publiku i odemo pod tuševe tako da kranjčići konačno dobiju makar i bez borbe. Kranjčići bi nas mogli dobit jedino u utrci drvenih leptirica oko parka ili možda u disciplini skok s motkom u gnjojar koje bi trebali dogodine uvesti.
Ali i u tim disciplinama ako mi zapnemo nemaju šanse.
Domagoj Marović-Musle: Aj Koce ne se.. !! Da je nama ušao od prvog polkuvremena Teo-Leni Marović neznam kako bi bilo, ali nedostajali su tu još neki igarči poput npr.Hrvoja Marovića (koji je iskoristio produženi vikend i otišao na ladanje na Pelješac) te nam je na branci bila velika rupa. Eto i suca ste kupili pa nan je non-stop svira zaleđa i kad su bila i kad nisu.


Koce uistinu ima pravo kad kaže da krančići nisu pobjedili zadjih dvanaest godina zadnji put je to bilo daleke 1995. god i to rezultatom 6 : 3 (sjećamo se het-trika Ante-Pante Marovića).
Lani su Krančići bili blizu u regularnom toku bilo je nerješeno 3 : 3, ali su opet nakraju slavili Dončići nakon boljeg izvođenja penala (5 : 4 za Dončiće).

Tako će cijeliu godinu staklenu vitrinu klubskog bifea krasiti veliki pokal "Kup sv.Ivana Krstitelja" dok su oni manji ("dičinji") pokupili Krančići.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.