SVETI IVAN KRSTITELJ-MRAVINCE

26.06.2007.

Mravinčani i njihovi gosti 24. lipnja proslavili su blagdan svoga zaštitnika, sv. Ivana Krstitelja i Dan mjesta Mravince.

Ispred župne crkve održana je svečana koncelebrirana Sveta misa s procesijom u kojoj je nošen kip svetog Ivana Krstitelja kroz mjesto u pratnji mnoštva Mravinčana, njihovih gostiju te hodočasnika. Svetu misu predvodio je nadbiskup u miru mons. Ante Jurić uz pomoć mravinačkog župnika don Filipa Pavića.



Detalj s mise


Mons. Jurić u svojoj nadahnutoj propovijedi kazao je: I za ovog velikog svetca, kako je o njemu govorio Isus, da nije veći rođen od žene, otac se pitao: Što će biti od tog djeteta? – kazao je mons Jurić upozoravajući kako je svaki čovjek nepoznanica kojem bi temelj trebala biti skromnost, duhovno jačanje i odricanje upravo ono što je radio navjestitelj Ivan - Željno dijete i izmoljeno dijete koje je navješćivalo Krista ne samo riječju već djelom i životom - rekao je mons. Jurić dodavši kako danas više nego ikada roditelj mora pažljivo odgajati svoju djecu, a primjer ne tako davne prošlosti svetog Ivana Krstitelja možemo vidjeti i u liku blaženog Alojzija Stepinca – Molimo svetog Ivana i blaženog Alojzija Stepinca da nam uliju tu snagu da budemo pravi svjedoci vjere, svojim životom, ali još više djelom – kazao je na kraju propovjedi mons. Jurić.

Radojka Bućan

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.