SVETI IVAN-sport

26.06.2007.

Kako i priliči proslava sv. Ivana Krstitelja počela je s najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom. Na igralištu nogometnog kluba Sloga na Glavici odmjerili su snage veterani Solina i Sloge. Bila je to neizvjesna utakmica do samog kraja, onaj stari špirit još uvijek radi, možda jesu veterani, no nikada se ne predaju. Utakmica je završila, možda najboljim rezultatom, neriješeno 2:2. Poslije veterana zaigrali su pioniri domaćina NK Sloge i HEP Prijenosa i to u noćnom terminu pod friško postavljenim reflektorima. Počasni udarac izveo je gradonačelnik grada Solina Blaženko Boban. Utakmica je završena premoćnom pobjedom domaćina 5:0.
U subotu 23. lipnja na strelištu Streljačke udruge Mravince održan je tradicionalni turnir u gađanju pokretnih meta - skeet na kojem su osim ekipe domaćina sudjelovale streljačke ekipe Voljaka, Splita, Omiša i Brača. Prije samog početka turnira skeetaši su minutom šutnje odali počast svom prerano preminulom prvom predsjedniku Stipi Šupiću. Počasnim hitcem turnir je otvorio najstariji član Streljačke udruge Mravince, 77. godišnji Ivan Peroš. Pobjednici tradicionalnog turnira užežin sv. Ivana su Streljački klub Voljak, drugo mjesto je osvojila ekipa domaćina, dok su treće mjesto zauzeli strijelci s otoka Brača. Pehare pobjednicima predali su predsjednik Gradskog vijeća dr. Kajo Bućan i gradonačelnik Blaženko Boban.



Detalj sa turnira u skeet-u

Ono što možemo nazvati začinom na kraju i ono što Mravinčanima čini blagdan sv. Ivana Krstitelja jest odmjeravanje nogometnih snaga Dončića i Kranjčića. Posječenost ovih nogometnih susreta može se mjeriti samo s prvoligaškim. Za one koji ne znaju ekipa Dončića su oni Mravinčani koji žive južno od župne crkve, dok su Kranjčići oni sjeverno. Uvijek se odigravaju dvije utakmice, prvo ona među mlađim naraštajima, a potom odrasli. Rezultati utakmice koji i nisu toliko bitni osim što se spominju tijekom cijele godine do idućeg svetog Ivana jest da su Kranjčići i to oni mlađi uspješno pobijedili Dončiće, dok su stariji Dončići uzvratili poraz mladih uvjerljivom pobjedom 10:4.

Radojka Bućan


Detalj sa utakmice "Dončići-Krančići"

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.