ZAŠTO JE TI JOŠ UVIJEK NOSIŠ?

28.04.2022.

"Jednom su zajedno putovali mladi i stari monah jedne kišne noći i došli su do nabujalog potoka. Jaka kiša je još uvijek padala i napunila ga je skoro do preko ruba. Kod obale su sreli lijepu djevojku obučenu u predivnu haljinu obavijenu pojasom koja nije mogla prijeći nabujali potok.

"Dođi, djevojko", reče odmah mladi monah, podigne je u svoje naručje i prenese preko nabujalog potoka.

Stari monah je gledao i nije progovorio ni riječ na daljem putu do navečer. Kad su stigli u hram gdje su trebali prespavati, stari monah se više nije mogao suzdržavati i sav crven u licu prasnuo: "Mi svećenici ne prilazimo blizu ženama, posebno ne mladim i lijepim. To je opasno. Zašto si to učinio?"

Mladi monah ga je iznenađeno pogledao i rekao: "Ja sam djevojku ostavio tamo, a zašto je ti još uvijek nosiš?" ... " roflroflroflroflroflrofl

autor teksta: Oshoslika: internetUSKORO MOJA NOVA KNJIGA POEZIJE

26.04.2022.


slika: internetEvo, moja 20. zbirka poezije (digitalno izdanje) je - gotova!

Spremna je za objavu i čitanje 5.5.2022.U S K O R O: 2 NOVE KNJIGE DVOJE AUTORA

22.04.2022.

Uskoro izlazi nova 2. knjiga jedne divne autorice koju sam baš danas završila i poslala je našem uredniku gsp. Grbac Nenadu za objavu na portalu

https://digitalne-knjige.com/

Tema knjige je vegetarijanstvo i veganstvo, a to su one teme koje volim.


slika: digital art

Također, uskoro izlazi nova knjiga koju je napisao bloger dr Zlatan Gavrilović Kovač.
Z L A T A N

Obje knjige sam pripremila za digitalnu objavu i za tisak.

NOVA KNJIGA "VOLIM TE, BOŽE, U STIHU" - SNJEŽANA TELEBUH

04.04.2022.Stigla je još jedna tiskana zbirka poezije koju sam pripremila i obradila za tisak i to 1. samostalna zbirka poezije koje je napisala pjesnikinja SNJEŽANA TELEBUH "VOLIM TE, BOŽE, U STIHU", a osvrt na zbirku poezije sam napisala ja.


OSVRT NA ZBIRKU „VOLIM TE, BOŽE, U STIHU“ SNJEŽANE TELEBUH


Svatko ima svoje viđenje nekih životnih odabira i nitko ne bi trebao nekome ulaziti u prostor vjere, jer svačija vjera je u tišini... u njemu samom i s Isusom, a što će čovjeku drugi svjedoci, osim njegove duše i Njega?

Boga spoznajemo tek u tišini svoje duše, zatvorenih očiju, u molitvi, u onim trenucima kad mentalno zatvara svoja vrata, a duhovno otvara ona bijela vrata predvorja naših duša i kad se susret odvija u tako divnoj mistici vjere, da to ne možemo nikakvim riječima opisati.

Isus donosi mir i otklanja sav strah, nemir i kad god dušu obuzmu nemir ili strah, čovjek pomisli na Isusa i u srcu mu odmah zavlada mir, iako problemi ostaju, ali sa Njim je sve lakše.

Autorica tako skladno plete ove religiozne stihove, da mi se čini kako sam se opet susrela sa sobom u sebi i kako opet razgovaram sa Gospodinom.

Prije više od dvije tisuće godina u vrijeme Pashe naš Gospodin je slutio, da će to biti crni i bolni dani obojeni Svjetlošću Njegovom. Iako je rođen čudotvorno, Njegovo tijelo je bilo zemaljsko i podložno ranjavanju ne samo ljudskim mačevima, već i ljudskim riječima.

Stvorio je mir oko sebe, progovorio je nekim drugačijim riječima, onim riječima kojima još nitko govorio nije niti će ikada tako netko govoriti, od Zemlje je napravio svetište i raj, dok su ispod Njegovih stopa cvjetali ljiljani i mirisali jasmini.

Iz tog ljudskog bezdana rođen je, došao je i među ljudima bio je, a crna noć koja je obavila Njegovo postojanje, odnijela Ga je u Vječnu Svjetlost Njegovog Imena, da uvijek i zauvijek za sve vijeke vjekova bude sa nama i preko trajanja našeg postojanja.

Njegova zvijezda će trajati bez ikakve mudrosti opisana, samo svojim sjajem obasjana, jer o tome sanja svaka ljudska duša koja Isusove umilne riječi sluša, kao što je i pjesnikinja Snježana Telebuh umilno i krotko pisala ovu svoju prvu zbirku poezije i kao što je dotaknula moje srce otvorivši ga u njegovoj dubini i znam, da će otvoriti mnoga druga srca koja će čitati ovu prelijepu zbirku poezije.

Jadranka Varga, pjesnikinja,
Zagreb, 21.01.2022.slika: digital art


VOLIM TE, BOŽE, U STIHU - Snježana Telebuh

Oprosti, Bože, grešnim ustima
što često služe ispraznosti i glupostima,
oprosti i gluhome uhu
što puni se koječim štetnim duhu.

Oprosti, Gospodine, lijenim prstima
što ponekad trate vrijeme satima
zato Te, evo, volim u stihu,
štujem u strofi, tražim u rimi.

Pišem što osjećam u najdubljoj nutrini
i dok olovka troši papir u tišini,
Ti riječi iz odanog srca primi
pa mi ih natrag u pero vrati,
to su za mene najdivniji sati.


https://blog.dnevnik.hr/moj-plavi-svijet/2022/04/1631970544/knjige-koje-sam-pripremila-za-tisak-i-eknjigu-ili-samo-za-tiskanu-knjigu-uz-pisanje-recenzija.html<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.