KAKO SAM IZDALA PRVU KNJIGU?

29.12.2021.



''Ne može se zaustaviti jedan san." - Susan Randall

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2017/06/1631963824/kako-sam-izdala-svoju-prvu-knjigu.html

Do 2010. mi je bilo nezamislivo i nedostižno izdati knjigu pjesama koje sam pisala od rane dobi, od 12-te godine života pa sve do sada. Izdati svoju knjigu, tada je bilo nezamislivo skupo, komplicirano, dugotrajno! Moja susjeda, Sanja Burić, je 1998. izdala svoju prvu zbirku pjesama i znam da ju je to koštalo nešto blizu 20.000,00 kuna. Ne mogu opisati taj osjećaj, kad mi je pokazala svoju prvu zbirku, bila je ponosna, radosna, imala je i promociju itd., a ja sam mislila: jednog dana… jednog dana...i tako sam krajem 2010. godine malo istraživala kako izdati knjigu, a da nije skupo do neba i naletjela sam na portal
http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Ostala sam zatečena s onim što sam tamo pročitala osjećajući, da se moji snovi polako počinju ostvarivati, sve sam to podijelila sa dragom prijateljicom, pjesnikinjom Emilijom Dević i odlučile smo se za izdavanje svojih knjiga preko tog portala, kontaktirala sam vlasnika portala
http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

gsp. Grbac Nenada putem e-mail-a, a kasnije smo i razgovarali i telefonski i u 10-tak minuta je sve bilo – riješeno!

Već sam imala gotove 2 zbirke: “GOLA ŽENA”, pjesme pisane od 1969.-1999. i “SJENA DUŠE”, pjesme pisane od 2003.-2010./2011.
Prvu sam izdala zbirku i to digitalno, “SJENA DUŠE”, 28.01.2011., knjiga koju sam pisala skoro 7 godina, knjiga koja je nastala na portalu Iskrica weblog i nastavljena je na portalu Magicus. Djelomično sam pjesme iz "SJENE DUŠE" prenosila i ovdje na blog.hr, knjiga je to koja ima oko 440 stranica postala je i ostala moja prva ljubav, ona prva koja mi je došla u digitalnom obliku i koju sam mogla listati online i kasnije u srpnju 2011. je došlo prvih 10 primjeraka tiskanog oblika knjige. Dalje je sve bilo lagano, inspiracija je tekla, bilo je puno novih pjesama, a bilo je dosta tekstova koje nisam skupila sa portala iskrica weblog tako, da su neke našle mjesto i u drugim knjigama.

Emilija Dević je krenula za mnom, izdala je isto tako dosta svojih knjiga, moja draga Anđa Jotanović, blogerica Angelija - Anđa Jotanović isto je tako zalutala na portal

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.phpte je izdala puno zbirki poezije, dragi prijatelj iz daleke Australije, dr. Zlatan Gavrilović Kovač je izdao skoro 50 knjiga

Z L A T A N

preko portala
http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

kao i ostali blogeri:

S A F I R I S

KAP JEDINSTVENA

Tanja Repinac

lanterna duše wendy.tanja

Prof. dr. Davor Juretić je, također, izdao svoju dvije zbirke poezije preko portala
http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

kao i još dosta prijatelja i prijateljica sa raznih portala i sa Facebooka koji su izdali svoje prve i druge i treće zbirke, dakle, sve ono što je spavalo po rokovnicima i bilježnicama, sada se nalazi u našim knjigama.

Dokaz čitanosti tih i takvih online knjiga je broj preuzimanja tih knjiga sa portala i to je ono što me izuzetno veseli, jer to nisu “knjige koje nitko ne čita”, to nisu “knjige mekog uveza jeftinih tiskara”, to su naše duše pretočene na internet pa objavljene digitalno i tiskano i to smo sve mi sami financirali!

Moja prva promocija je bila 23.05.2013., a druga 05.11.2015., treća 18.10.2019. sa 3 pjesnikinje.

Svatko danas može izdati knjigu, to više nije "bauk" niti nemoguće niti skupo niti bilo što od navedenog, to je sada toliko dostupno, da svatko može ostvariti svoj san, a sve one trule priče i pričice o "kompliciranosti izdavanja knjige" događaju se kad ti netko soli pamet o tiskanju par sto primjeraka i dizanju kredita da bi se štampala knjiga!!!

Jezivo je kako neki šire loše informacije o tome, a knjiga se može izdati niti za 500,00 kn tiskana, a digitalna se plaća posebno portalu gdje se izdaje!


Digitalna knjiga je odmah spremna i za tiskanu objavu, a tu je majstor zanata, Nenad Grbac, vlasnik portala
http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

koji priprema apsolutno S V E za tiskanu knjigu, a digitalna je već objavljena.

Digitalna knjiga ima snagu tiskane knjige, dakle, štiti autorsko pravo autora, dobiva se ISBN broj od Nacionalne sveučilišne knjižnice RH i sve lijepo odlazi u digitalni arhiv Nacionalne sveučilišne knjižnice RH, i nije obvezno dostaviti 9 primjeraka knjige u NSK RH, jer digitalna objava ima istu snagu i zaštitu autorskih prava kao i tiskana knjiga.

Zato, dragi budući autori, ne čekajte s izdavanjem svojih knjiga, sve je to danas vrlo lagano i vrlo dostupno i nije uopće skupo ni nedostižno kao prije 10-tak i više godina. Snovi se ostvaruju, i te kako!


Može se sudjelovati na pjesničkim natječajima BEZ PLAĆANJA! Sad početkom 2022. godine (već je i u 2021.) izlaze razni pozivi za sudjelovanje na pjesničkim natječajima i to BESPLATNO! Ne mora se dati nikome 100 kn da bi pjesma bila uvrštena u neku zajedničku zbirku-zbornik, već se autor odazove natječaju pa ako uvrste njegovu/njezinu pjesmu u tu zbirku-zbornik, čak besplatno i dobije knjigu!

sve ostalo se može pročitati ovdje: "POPIS KNJIGA KOJE SAM PRIPREMILA ZA TISAK I E-KNJIGU ILI SAMO ZA TISKANU KNJIGU UZ PISANJE RECENZIJA:
https://blog.dnevnik.hr/moj-plavi-svijet/2021/07/1631970544/popis-knjiga-koje-sam-pripremila-za-tisak-i-eknjigu-ili-samo-za-tiskanu-knjigu-uz-pisanje-recenzija.html







<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.