Mikitarije

26.08.2021., četvrtak

26. kolovoz - Dan pasa

Neću sad pisati o psima, ali ću spomenuti njihov neupitan utjecaj na razvoj naše civilizacije, koliko ih je izbačeno i napušteno, koliko pomažu kad su vodiči, kad su čuvari, koliko su neki zlostavljani. Svi oni koju imaju, ili su imali, psa kao kućnog ljubimca ili gotovo kao člana obitelji znaju sve što bih napisala.

Sljedeća fotografija prikazuje Alku, mješanku terijera i jazavčara. Posebna, pomalo ćaknuta, jako nepovjerljiva prema strancima, lovica miševa i štakora - uljepšavala nam je život gotovo 17 godina.


Ovo je fotografija Maše, divne zlatne retriverice - dobrodušnost i izuzetno prijateljstvo prema svima glavne su joj osobine, a u svojih deset godina nikad nije pokazala niti trunčicu agresivnosti, ljutnje ili frustriranosti.


O Luni sam već pisala i umjesto pisanja, evo fotografija Lune pa još malo Lune i njezinih psećih prijatelja. Uskoro puni devet godina i nadam se da ih je još puno pred nama.


Pokušala sam fotografirati cvijetak, ali ni to ne ide bez Lune, kao što je njezin pogled uvijek prisutan kad nešto jedemo ili, ma zapravo, uvijek je tu. :-))))


I jedna mudrolija za kraj (reciklirana prošlogodišnja) koju posvećujem Lariju, Lordiju i Mafiju i Alfi čije fotografije nemam, ali uspomene su uvijek tu.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.