Mikitarije

30.06.2020., utorak

D utorak

Dobro je znano znanje i spoznanje da se od ponedjeljka ne kreće s nekim promjenama jer sve što bi trebalo imati pozitivan odjednom, zbog prokletstva ponedjeljkom, dobiva negativan predzanak. Utorak je novi dan D. Međutim, opet me omelo - štrudla sa sirom, najkremastije karamele ikad, orašidi kojima niti ime ne znam, njemačka žemlja, ma...sve. Možda je srijeda novi D dan jer ipak ima d u nazivu, ali ima i ponedjeljak pa mu/mi i nije baš sreću donijelo.

29.06.2020., ponedjeljak

Treba htjeti, treba smjeti

Naslov je to jedne, onako na prvu, pjesmice za djecu. Kao i većinu toga, i ovu pjesmu vremenom doživljamo drugačije, dodajemo svoje iskustvo i teretimo ju (zapravo obogaćujemo) drugačijim značenjima. Svi smo mi suncokreti i krećemo se za svojim Suncem - tko god ili što god ono bilo. Treba htjeti i treba smjeti ići za svojim idealima, ići svojom stazom, slijediti svoje Sunce, a ono sja i noću.

Musaka ponedjeljkom

Od jutra slažeš životnu musaku, najčešće je reciklirana (pogotovo ponedjeljkom). Ostalo je malo skuhane jutarnje kave, ostalo je kolača, juhe, pečenke, vina... samo je pitanje kojim redom to sve složiti, ubaciš i posao, da se ipak osjeti okus ponedjeljka.

28.06.2020., nedjelja

Mikitarija

Život jednoj davnoj, umalo zaboravljenoj, želji dalo je iščekivanje oluje.
Pričekaj dok ovo, pričekaj dok ono, pričekaj... čekam i oluju, možda prođe, a opet, trebalo bi i kiše za bašću. Trebalo bi ovo, trebalo bi ono, trebalo bi... pa trebalo bi i pokušati nešto novo, nekakvu mikitariju izvesti i eto - bi blog i nek mu je sa srećom.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.