AnaM

subota, 20.01.2018.

21.1 neke godine...

Zima…
Jedne hladne zime, kad je sneg bio sneg, a ne ovo lucprdiranje koje se topi i pretvara u bljuzgavicu, na današnji dan, rodila se mala meca.
Zaurlala sam iz petnih žila kad sam videla da me je roda ispustila na Trešnjevku. Mogla je neki eksluzivniji kraj i topliju zemlju naći. Ne, jednostavno joj se više nije htelo letiti i sad ti meco gledaj šta ćeš. Pitam se samo gde je posle otišla. U birtiju, garant, za južne krajeve i morence je zakasnila, ali znala je ostaviti meni čežnju za tim krajevima.
Pokušali su odmah da me moderno odgajaju, ono, hladna soba, hranjenje na 3 sata, kupanje navečer, mazanje kremom. Kremu i kupanje sam još podnela,i sad si volim mackati lice, ruke,sve što stignem i kupati sa onim mirišljavim vodicama. Ono vaganje kao da će me prodavati na deke može da prodje, tri sata kako tako. Spavala sam kad mi se htelo, a jela kad se njima spavalo, ali onaj otvoreni prozor, užas…
Ma šta si oni zamišljaju, da su rodili pingvina ili belog medveda?? Zaurlala sam…
Zbog dobro susjetskih odnosa i moje dreke, zatvorili su prozor, i pokušali staviti u krevetić sa nekim glupim zvončićima, mašnicama i karnerčićima, vrteškama.
To me je trebalo zabavljajti. Plakala sam i tužno jecala, ko ne bi??
Brzo sam ih dovela u red, i navikla da skaču na svaki moj treptaj. Ispali su na kraju dobri roditelji.
Godine prolaze koješta donose, ali i odnose.
Nije važno šta su mi sve odnele, donele su mi puno zgodnih stvari,čak i blog sa simpatičnim nikovima.
Da mogu ispekla bih janjca kao slona velikog, može i dva, odojka od 1000 kila, žestine da se ne može popiti, a vina dva vodoskoka, pa biraj koje voliš.
Pozvala bih sve vrhunske kuhare bloga da naprave tortu veću od Sljemena, a oni koji znaju zasvirati i zapjevati, dobili bi počasno mesto.
Ostali, svi blogeri, administracija, reklamni i antipropagandni ljudovi, mogu doći nazdraviti, meni naravno,dragoj blogerici koja isto danas slavi, svim vodenjacima i našem druženju na blogu.
Živeli znani i neznani prijatelji i oni koji nisu, a hteli bi biti, a i oni koji to žele biti.
Neka smo mi zdravi, veseli i debeli…


Oznake: rodjendan blog komentar

- 22:38 - Komentari (62) - Isprintaj - #